Astrid Lindgrens värld

2014-06-01 @ 21:06:56
I torsdags så åkte vi till Vimmerby för att njuta tillsammans några dagar. Resan dit gick jättebra. Vi hade packat med oss lite pickninck, men desvärre hittade vi ingen fin rastplats så det blev att fika i bakluckan på en parkering i Jönköping. Det var riktigt mysigt det också! Efter det så gick vi till XXLsport och köpte en ny cykel till Joacim. Sista biten med bilen gick också bra, men när vi nästan var framme fick vi stanna i Mariannelund för att köpa lite korv eftersom Maltes mat-och-sov-klocka ringde. När vi kommit fram till campingen och kommit till iordning blev det lek följt av grillning.
 


På fredagen var det lite sämre väder så vi fick äta frukost inne i husvagnen, vilket var första gången någonsin. Det var riktigt mysigt, men Viola tyckte att min äggröra luktade illa. Efter frukosten gjorde vi iordning oss och åkte till Astrid Lindgrens värld. Viola var uppspelt till tusen och bubblade riktigt av glädje och förväntan. 

 
När vi kom in i parken var jag redan lite trött och seg så vi började med lite fika. Efter energipåfyllningen så bestämde Viola att vi skulle till Pippi Långstrump. Konstigt nog så var hon mer intresserad av Pippis pappa och Prusiluskan.
 



Efter Pippi så tittade vi på Ronja Rövardotter, men tyvärr så fick man inte gå in i borgen eftersom de hade repetitioner hela dagen.
Viola kunde inte riktigt bestämma sig vad hon ville göra så vi var en hel del på de olika lekplatserna. Det blev även en hel del godis. Favoriten var lakritsklubba och chokladpengar som alla Violas godispengar gick åt till.
 


Maltes favorit var helt klart att undersöka alla små hus och omgivningar. Det var riktigt skönt för oss vuxna, för Viola var så duktig och tog hand om sin bror att vi kunde sitta på en bänk och avnjuta en kopp kaffe.

 
På kvällen så började det regna så vi fick vara i husvagnen större delen av kvällen. Fast efter ett tag blev vi lite frustrerade så vi tog på oss regnkläder och gick på upptäcksfärd. Det slutade med att Malte vandrade rakt ut i vattnet och blev genomblöt. Så upptäcksfärden blev avbruten och vi fick skynda oss tillbaka till vagnen för att byta till varma och torra kläder. 
 
På kvällen var vi rejält trötta, men Malte vägrade somna... Jag var ute med honom i vagnen i nästan en timma och fick till slut honom att somna, men när vi skulle lägga in honom i sängen vaknade han och ville absolut inte sova mer. Då gick Joacim ut på en runda med vagnen, men utan resultat. Det hela slutade med att Viola däckade i vår säng vid elva. Malte busade och rullade omkring och var superpigg, medans jag och Joacim bara längtade till att få sova. Klockan blev 00:15 innan han äntligen gav upp och somnade. Vi strax därefter.
 
Lyckligtvis fick vi sovmorgon dagen efter. Eftersom vädret var bättre blev det frukost ute följt av födelsedagsfirande med paket till Joacim. Jag bad Viola att välja grattis-sång, men hon körde en egenkomponerad låt som gick så här: Hello Kitty, hello kitty, hello kitty o.s.v.
 
 
Andra dagen på Astrid Lindgrens värld bjöd på bättre väder. Fast idag ville Viola inte titta på några uppträdanden utan bara leka och busa på lekplatserna. Favoriten var lekladan bakom Emil i Lönneberga där vi lekte i höet, låtsades vara hönor och mycket annat kul.
 
 
Självklart blev det massa godis idag också! Malte fick en egen godisstrut som han höll hårt i.
 
 
Efter tre lyckade dagar i Vimmerby, var det sedan dags att åka hem. Viola somnade direkt när vi startade bilen, men Malte var seg och höll sig vaken i nästan en timma. Strax efter att han somna blev jag supertrött och somnade jag med. Det var först när Joacim stannade i Jönköping som vi vaknade igen. Barnen var jätteduktiga och vi kunde sedan köra hela vägen hem utan problem.
 
Idag sov jag och Malte till halv tio, Viola till tio och Joacim till halv elva! Vi var nog ganska trötta allihopa.
 

Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Verkar ha varit några riktigt lyckade dagar.
Kul att få se dom i alla fina bilder.

2014-06-02 @ 06:21:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback