Julstök

2013-12-15 @ 21:59:17
Herregud vilket tempo det är här hemma. Först nu så har Malte haft sin första riktiga förkylning och han har varit väldigt ynklig och haft hög feber riktigt länge. Som ett avslut på hans sjukdom så har han nu ögoninflammation och ser hemsk ut.
 
Violas hand är friskförklarad och nu så är bandaget borta. Fast eftersom det fortfarande finns ett stygn kvar så har hon fortfarande ett litet plåster. Dessvärre så vill hon inte riktigt använda handen efter att hon har sett sitt sår. Så jag måste påminna henne hela tiden att använda sin hand. Viola som aldrig är direkt sjuk har även hon blivit krasslig och fått öroninflammation.
 
Annars så kör vi hårt på julpyssel här hemma. Vi har snart bakat klart allt vi är sugna på inför julen. Än så länge har vi hunnit med pepparkakor, mjuk pepparkaka, lussebullar, marmeladgodis, fudge, rocky road och ett pepparkakshus på egengjord deg. Sen har vi pysslat och fixat så det är riktigt juligt och fint här hemma.
 


Vi har även passat på att vara ute i snön, den korta tid som snön låg kvar. Det var första året som Viola testade sin snowracer och hon tyckte det var jättekul! Jag också. Även stjärtlapp tyckte Viola var roligt.

Det har även varit luciafirande på Violas dagis. Hon hade själv fått välja vad hon ville vara och då föll valet på pepparkaksgumma. Och hon var det sötaste pepparkaksgumman jag någonsin sett. Jag tror inte att hon sjöng med i en ända låt, men hon stod längst fram och gungade i takt till musiken. Det var härligt att se henne, för hon såg så stolt ut där hon stog.
Malte är riktigt duktig och går mer än vad han kryper nu. Det är väldigt kul att jämföra Malte och Viola för de är verkligen två helt skilda små människor. Malte sover tyst och lugnt hela natten, Viola väckte mig många gånger per natt och åt på natten tills hon var runt 1,5år. Malte vägrar välling, Viola älskade det. Malte älskar att sitta i knäet och mysa, Viola kunde aldrig sitta still. När Malte är sjuk så har han sin aptit kvar, när Viola blir sjuk äter hon inget alls. Malte är inte så noga med napp, Viola kan fortfarande inte vara utan den. Malte kan inte ha haklapp det var aldrig några problem med Viola. Malte blir uppspelt vid baddags och skvätter ner hela badrummet, Viola älskar också att bada men har aldrig direkt plaskat. Listan kan göras lång... En rolig sak är ju att Malte använder en del av Violas gamla kläder. Jag minns att jag tog en rolig bild på Viola när hon satt i en låda när hon hade en av de tröjor Malte använder nu. Så då ville jag ta en liknande bild med Malte. Konstigt nog så ser de inte så lika ut som jag upplever själv. Men jag kan inte annat än att säga att jag har de två finaste barnen man kan tänka sig <3