Min och mina

2011-11-28 @ 21:34:01
Nu har Violas lilla ordförråd utökats med ett ord som passar perfekt för en bestämd liten tjej, nämligen MIN! Allt är tydligen hennes grejer för så fort jag vill ta något ifrån henne så säger hon MIN och vänder sig bort. Det gäller väl att veta vad man ska säga för att få behålla sina saker på dagis...hihihi

Förre helgen så var ju jag och maken på Gekås. Där köpte jag en duschskärm till Viola för att förhoppningsvis få hårtvätten till en mindre dramatisk och högljudd tillställning. Jag satte skärmen på Violas huvud och jag sa till henne att: Mamma lovar att det inte kommer komma något vatten i ansiktet, lita på mamma. Gissa om vi båda blev förvånade och irriterade när hela ansiktet dränktes av vatten. Tydligen så måste Violas huvud växa lite i omfång för att kunna passa perfekt i duschskärmen. Hmm, fast det blev en rolig badleksak i varje fall!


Det nya när jag säger att det är dags att gå upp ur badet är att sparka som en galning så att det skvätter vatten i hela badrummet. Självklart så måste jag flytta på mig och hon får några sekunder extra badtid. Smart tjej jag har =)


Härma-mamma-leken fortsätter och det senaste är att testa att sminka sig. Vilket kanske har gått sådär. Efter mascara i hela ansiktet avslutade hon makeupen med att borsta tänderna med mascaraborsten.

Julklappshandling

2011-11-20 @ 21:07:40
Den här veckan har verkligen susat förbi, dessvärre så gjorde även helgen det... Fast även om helgen gått snabbt så har vi lyckats hinna med en hel del ändå. I lördags så var jag framme på stan och kollade efter något fint att ha på mig till jobbets julfest. Hade tänkt att utnyttja min 50% rabatt på Kappahl, men det fanns ingenting som passade så det blev bara ett par häftiga örhängen med röda fjädrar istället.

När jag kom hem igen så hade Viola hittat ett paket med pappersnäsdukar och rivit ut alla ur förpackningen. Tydligen så har hon lärt sig att snyta sig för hon tog näsduken mot näsan och blåste ut! Då visade jag henne att man kan stoppa in papper i näsan, vilket hon tyckte var jättekul. Särskilt att blåsa ut dom ur näsan igen!


På eftermiddagen gick vi en promenad till BlomsterJätten och kollade på allt julpynt som hade kommit in. Viola vägrade åka vagnen och insisterade på att själv släpa på en kundkorg genom hela butiken. När vi kom till leksaksavdelningen så släppte hon korgen och snodde åt sig en "lära-gå-vagn" som hon sprang med genom affären. När det var dags att gå så fick Viola ett litet utbrott, för hon ville vekligen inte lämna sin fina vagn. Men med lite snabb distration så släppte gråten snabbt =)

När vi kom hem blev det kvällsmat och Viola var snabb med att härma mig och slickade också tallriken efter att hon var klar. Hon har blivit ett sånt matvrak den senaste tiden och äter precis allt. Härom dagen så köpte Joacim med sig revben hem och hon gnagde på revbenet som om hon var en neandertalare som inte fått mat på flera dagar. Och potatissallad som aldrig varit populärt tidigare vräkte hon i sig. Underbart att hon gillar mat!


Idag så har Viola fått vara hos farmor och farfar medans jag och Joacim var på Gekås och handlade julklappar. Det var nog första gången vi var tvugna att gå ut och hämta en extra kundvagn för att få plats med allt vi köpte! Det tog vekligen på kraften att gå där bland allt folk, men vi fick handlat klart alla julklappar till barnen i familjen vilket känns riktigt skönt.

Farsdag

2011-11-13 @ 21:06:18
Den här veckan så har Viola blivit hämtad utav någon annan än mig och Joacim från dagis för första gången. Det var i torsdags när jag och Joacim skulle hämta vår bil som varit inne på lagning som vi körde helt fel och blev hur sena som helst till dagis och var tvungna att be svägerskan om hjälp för att hämta Viola. Som tur är så känner ju Viola igen Anna eftersom hon arbetar på hennes dagis, men hon hade tydligen varit lite fundersam innan hon följde med henne hem. Känns ändå skönt att veta att det fungerar bra om någon annan också skulle hämta, men jag kände mig urusel som inte hann hämta själv!

Veckans höjdpunkt för mig var i varje fall i lördags då jag och mamma åkte till Göteborg och tittade på Ladies night. Vi började kvällen på Indisk restaurang där vi delade på en vegatarisk förrätt. Sen tog jag en kycklingrätt som var kockens stolthet, och den var riktigt god. Till maten delade vi på en flaska vin, så när middagen var klar så var man allt lite rund under fötterna. Eller så var det att jag hade högklackade skor, vilket jag inte är direkt van vid längre... Själva showen var otroligt bra, jag skrattade så jag fick ont i magen. Lite otippat var att Thomas Järvheden var så himla rolig och bra på att sjunga. Om det blir en föreställning igen nästa år så bara måste jag åka dit igen =)

Idag så har vi firat farsdag. Blev tyvärr inte så märkvärdigt, men Joacim fick lite godis och en triss-lott. Sen så satsade vi på en lite lyxigare middag istället. Det blev en smarrig köttgryta (quorngryta för mig) som vi åt i wraps med sallad till. Fast av någon konstig anledning så såg inte gurkorna ut som de skulle när vi skulle äta. Tror bestämt att Viola har varit i farten och mumsat upp mittbiten på gurkskivorna!

Vilja och teckenspråk

2011-11-07 @ 21:47:21
Varje dag är ett äventyr i familjen Eriksson. Det är verkligen fantastiskt att få vara en del av Violas liv och se hur hon utvecklas och lär sig nya saker och dumheter varje dag! Vad det gäller lek så har hon börjat pyssla med sina dockor och vill gärna att man ska leka med henne och köra barnvagn runt i huset varv efter varv och hon tröttnar aldrig... Sen så ska gärna hennes favoritdocka vara med vid matbordet eller i bilen till dagis och vid blöjbyten för att Viola ska vara helt nöjd.



På kvällarna så händer det att jag äter någon ruta mörk choklad. Och av någon anledning så låg det en bit kvar på bordet en dag när vi kom hem från jobb och dagis. Viola var väldigt snabb att norpa åt sig biten och börja mumsa på den. Eftersom jag inte tycker man ska äta godis innan kvällsmaten (eller knappt alls när man är så liten som Viola) så frågade jag henne om jag fick smaka, i hopp om att jag kunde bita av en stor bit. Fast till svar fick jag ett bestämt NEJ. Efter några mer försök så tog jag chokladen ifrån henne och bet av en liten flisa som hon skulle få, men det var det dummaste jag gjort. Hon blev hysterisk/rasande och bara kastade chokladbiten på mig som om jag förstört den för henne. Det hela slutade med att jag fick spotta ut chokladen jag hade kvar i munnen, som Viola sedan snabbt mumsade i sig och blev genast väldigt nöjd igen. Oj oj oj, att det kan finnas så mycket temperament i en sån liten fin flicka?!




I en av de nyaste böckerna vi läser så är det en liten tjej som har en väldigt mysig kudde. Och jag antar att det är därifrån Viola har fått det, för av någon anledning så ska en viss kudde vara med lite överallt. Tydligen är det väldigt bra att äta frukostvällingen på!




Sen så har vi en ny rutin på helgen. Kanske snarare ska kalla det Violas idéer som påverkar oss andra. Strax efter frukost så brukar hon ofta gå och hämta sina skor och jacka samt ta på sig sin mössa. När vi väl går ut så går hon till garaget och när man öppnar det så springer hon fram till min cykel och pekar på barnsitsen. Sen så visar hon att hon ska ha hjälm på huvudet, att jag ska ha hjälm och att jag ska sitta på sadeln. Så hon har vekligen koll på hur man ska göra. Så de senaste lördagarna har vi tagit oss en kort cykeltur på förmiddagen, vilket är riktigt mysigt.

En annan spännande grej som vi upplevt är att Viola börjat använda teckenspråk för att göra sig förstådd. Vi var nämligen på uppföljningssamtal på dagis förra veckan och där så diskuterade vi att Viola inte pratar så jättemycket än. Så hon berättade att de ofta använder teckenspråk på dagis för att slippa tjata så mycket på barnen och visade mig lite tecken, tex för äpple, mjölk, vatten, sitt ner m.m. Och en dag efter kvällsmaten så frågade jag Viola vad hon ville ha till efterrätt och jag tyckte att hon sa äpple, så jag frågade henne om hon ville ha äpple samtidigt som jag tecknade äpple. Gissa om jag blev förvånad när hon säger JA och tecknar äpple tillbaka till  mig. Helt fantasktiskt, hon är vekligen duktig min tjej!