December

2012-12-29 @ 19:09:35
121212 det var det datum då mina föräldrar valde att gifta sig. Det blev ett drop-in-bröllop i Skara domkyrka och vi var självklart på plats. Viola hade lite svårt att sitta still, så under själva vigseln så sprang hon runt lite bland stolarna. Efter bröllopet så åkte vi tillbaka till Lidköping och åt mat på Italia.

En sak jag bara måste baka varje jul är lussebullar. Viola ville mer än gärna hjälpa till och det tycker jag bara är roligt. Det mest spännande tyckte Viola var att titta på bakmaskinen medans den knådade degen. Själv tyckte jag det var lite jobbigt för jag var konstant rädd att hon skulle stoppa ner sina händer och skada sig. Men det gick bra och slutresultatet blev vi båda nöjda med. Fick tyvärr ingen bild på de fina bullarna dock.


I år så firade vi jul hos mina föräldrar och vi åkte dit några dagar innan julafton. Vi passade på att baka lite pepparkakor med de nya formarna som Viola fått i sin adventskalender, nämligen pusselbitar, dinosaurier, kaniner och änglar. Konstigt nog så var pepparkasbak inget att ha för Viola då hon tröttnade nästan direkt.




På julafton så fick alla barnen var sin julklapp direkt efter frukosten. Alla kusinerna lekte jättebra tillsammans och efter lunchen så delade vi ut resten av alla julklappar, och det var väldigt många kan jag tillägga! På kvällen så kon hela släkten på besök och även tomten tittade förbi. Som tur var så var inte Viola rädd för tomten i år så hon pratade lite med honom och tog sitt paket själv.



På juldagen så var vi ganska trötta och slöa allihopa så vi låg mest i soffan och myste, men det blev även en hel del lek med alla nya leksaker. Jag och Joacim passade på att ha lite egentid och gick på bio, vilket var riktigt trevligt. Blir ju inte så ofta som vi har egentid bara han och jag, så man får passa på när tillfälle ges!



Weekend i Lübeck

2012-12-09 @ 18:59:49
Förra helgen så åkte vi med färja över till Kiel för att sedan åka vidare till Lübeck. På vägen dit så hade vi bokat bord på en restaurang, så strax efter vi hade gått ombord åt vi god mat. För att Viola skulle sitta still så hade vi med oss Ipad:en så hon kunde titta på videoklipp när hon ätit klart, vilket var en räddare i nöden. Lite jobbigt tyckte jag allt att det var, när man såg hur de andra gästerna tittade lite snett på oss.



Efter maten så gick vi till lekrummet där Viola busade jättelänge innan vi gick till hytten för att sova. Konstigt nog somnade vi allihopa lätt, men dessvärre sov vi kasst då sängarna var alldeles för mjuka och luften var torr som i en öken.


Dagen efter så vaknade vi tidigt för att hinna äta frukost innan båten kom i land vid nio. Precis när vi kom tillbaka till hytten så säger en röst i högtalarsystemet att alla passagerare med bil måste bege sig ner till bildäck. Vi fick akutpacka allt som låg framme och skynda oss ner till bilen. Självklart så ville aldrig hissen stanna på vår våning, så när vi äntligen kom ner så hade flera bilar redan åkt och vår bil stog längst fram i en kö. Så alla bilar bakom satt och väntade på oss...stressigt värre!

Efter en timmes bilfärd så var vi framme vi hotellet i Lübeck. Vi gick direkt till julmarknaden och det första Viola såg var en karusell som hon var tvungen att åka. Sen gick vi runt och tittade på alla försäljningsstånden och när vi började bli frusna köpte vi en varm pannkaka med nutellakräm i.


Vårt hotell var en av de bästa och lyxigaste vi bott på, så vi sov som kungligheter. Efter en god hotellfrukost så gick vi ut på stan igen och shoppade. Viola som satt i vagnen mest hela tiden drabbades av en extrem trötthet (antagligen av all frisk luft) och sov i flera timmar mitt på dagen. Då passade vi på att fika på ett mysigt café som jag hade spanat in.


När vi kände oss nöjda med julmarknaden gick vi och tittade på lite sevärdigheter, men eftersom det var så kallt så bestämde vi oss för att åka vidare och spendera eftermiddagen i Kiel. Konstigt nog så var inget öppet i Kiel så allt vi kunde göra var att gå omkring och fördriva tiden fram tills vi kunde åka på färjan hem igen. Som tur var så fanns det en julmarknad även där så vi fick köpt lite pizza som vi tog med oss och åt inne i ett stängt varuhus. När vi väl fick åka på båten så var vi rejält möra. Men efter lite mat så piggnade vi till och kvällen spenderades vid ett bord bredvid lekrummet (där Viola lekte rövare) med varsin drink. Mysigt avslut på en ganska slitslam helg!



Denna helgen har också varit full av aktiviteter. I fredags så var det julkaksutdelning hos kusinerna Kevin och Riley. Viola fick en kundkorg med lite leksaksmat som hon tyckte mycket om. Hon åt lite godis, men bäst var nog ändå vindruvorna. Farfar och farmor var också med den kvällen.

 
På lördagen så var Viola och Joacim med kusinerna igen och åkte pulka på förmiddagen medans jag handlade lite i Kinna. På kvällen så var jag med mammakompisarna och hade julbordsknytkalas. Mycket trevligt!
 
Nu på söndagen så har vi tagit det lite lugnare och bara storstädat och bakat mjuk pepparkaka. När Viola har somnat så får det nog bli lite godis och "Lilla huset på prärien"-maraton.