Trädgårdsdagar

2012-07-23 @ 20:43:21
Senaste veckan har varit lite speciell. Viola har nämligen sett spöken! Första gången så lade jag henne för natten precis som vanligt, men när jag kom ner i köket så hörde jag ett gallskrik från Violas rum och det var lite mer än ett vanligt "kom-tillbaka-mamma-jag-vill-inte-sova-skrik" så jag skyndade upp för trappan och in i hennes rum. Hon sitter då alldeles röd i ögonen och pekar mot fönstret och säger "pöke". Jag frågar henne om hon menar att hon sett ett spöke och då nickar hon och snyftar samtidigt. Det konstigaste är att vi inte direkt pratat om spöken eller något ens i närheten så jag fattar inte var hon fått det ifrån... I vilket fall som helst så vägrade hon somna om och efter mycket diskussioner om att spöken faktiskt kan vara roliga och snälla så försökte vi få henne att somna om. Men efter nån timme med springande upp och ner i trappan gav vi upp och tog med henne ner till soffan. Vid halv tio blev det lite magmassage mot hennes hårda mage och efter det var hon så avslappnad och nöjd att hon efter lite extra välling somnade som en stock.
 
Resten av veckan har varit ungefär likadan, men vi har lyckats få henne att somna om i varje fall och inte behövt ta med henne ner. Fast då har hon fått haft sin lampa i fönstret tänd samt att vi har lovat att titta till henne efter ett tag, vilket har gjort henne lugn.
 
I helgen så hade Joacim hemma en grävmaskin för att kunna ta upp häcken mellan oss och grannen samt den ut med gatan. Det gick riktigt fort och när han väl hade maskinen hemma passade vi på att gräva upp i gräsmattan för min nya blomsterrabatt. Jag längtar så otroligt mycket efter att få köpa alla blommor, det kommer att bli så fint! 
 
Viola var helt fascinerad av grävmaskinen och hon skulle absolut åka med. Hon såg väldigt nöjd ut där hon satt i pappas knä. När de inte åkte grävmaskin så hjälptes de åt att kratta jord, men Viola tyckte även det var roligt att krypa omkring i gropen som blev efter att de tagit upp häcken. Tur att hon hade oömma kläder...
 
Jag passade på att plocka av alla bären från min krusbärsbuske och kokade kräm på det som vi mumsade i oss som mellanmål. Blev faktiskt riktigt gott och på något sätt så smakar det alltid lite bättre när man har odlat och tillagat det själv!
 

Medeltidsdag i Varberg

2012-07-10 @ 20:22:01
I helgen har det varit fullt upp. I lördags så var det jag som fick lite vuxentid och var på tjejkväll med två vänner. Det blev god mat och mycket skratt. Under kvällen så diskuterade vi ett nummer av tidningen Amelia, och tanken är att vi ska komma med i tidningen som experter som kommer med synpunkter. Med mig hem fick jag en goodiebag med en Me&I klänning, ett halsband och en hel del annat smått och gott. Det är riktigt skönt att få nån kväll så där ibland att bara skratta och ha det roligt med vännerna. Tack för det!
 
Efter söndagsfrukosten så åkte vi iväg mot Varberg där det var medeltidsdagar på fästningen. Vädret var sådär hemma i Skene så det var skönt att komma hemifrån ett tag. När vi kom till Varberg så var det som att komma till tropikerna, för det var varmt och strålande sol. Stackars Joacim hade klätt sig alldeles för varmt med sina jeans.
 
Inne på borggården så var det marknad och vi köpte ett fint huvudsmycke till Viola i mässing och med röda band. Det var riktigt härligt att se Violas min när hon tittade sig i spegeln, för hon tyckte själv att hon var jättefin. Sen tittade vi på bandet som spelade musik och Viola ville gärna dansa till musiken och självklart tvingade hon med mig också, vilket var lite skämmigt. men vad gör man inte för sin dotter?! Efter marknad och dans så gick vi en tur på fästningen, men det är ju hur farligt som helst för små barn, så vi höll stenhårt i Violas arm hela tiden.
 
 
På eftermiddagen så var vi sugna på fika och för Joacim och Viola blev det glass och bulle, medans jag åt en kyckligsallad. Efter fikat så började vi känna oss nöjda, men bestämde oss för att ta en snabb sväng på museet. Och det blev minst sagt en snabb sväng... Viola rusade iväg som en galning och vi for genom de olika rummen alldeles för fort. Sista avdelningen var en vampyrutställning, och för att få ut något vettigt från museet passade vi på att skrämma Viola lite med hjälp av en stor uppstoppad varg! Det var inte uppskattat kan jag meddela.
 
Innan vi åkte hem så gick vi ner till havet för att känna lite på vattnet. Det var jätteskönt och om vi hade haft med oss badkläder så hade jag lätt kunnat doppa mig. Viola fick springa lite i vattnet med blöja och tröja på sig, men hon tyckte det var så roligt att hon helt glömde bort det och sprang rakt ut och ramlade. Då var det bara att ta av allt och fortsätta bada naken, vilket hon älskade.
 
 
När vi kom hem så var det också fint väder så vi var ute i trädgården resten av kvällen. Jag rensade mitt grönsaksland, Joacim klippte gräset och Viola badade i sin pool. En lyckad dag helt enkelt!