REA

2013-06-28 @ 17:08:07
Idag fick jag egentid och då åkte jag till Kinna och fyndade på rean.

Blev lite kläder till barnen


Två dockor till Viola


Sen hittade jag ett linne, en klänning, en blus och en stickad tröja till mig!

Fyndade även två tavelramar till Maltes rum.


Stövlar är ett måste

2013-06-28 @ 16:58:45
Viola älskar verkligen sina stövlar. Om jag frågar henne vilka skor hon vill ha så svarar hon nästan alltid stövlar. Detta är dagens outfit!



Axelskjuts

2013-06-27 @ 12:55:19
Idag som så många andra dagar ville Viola åka på mina axlar hem från dagis. Det var svårt att få till en bra bild och Viola hann tröttna på att se söt ut.





Mage till rygg

2013-06-27 @ 12:47:00
Idag var det första gången som Malte rullade från mage till rygg. Okej han har gjort det innan, men det har aldrig med vilje. Fast idag gjorde han det två gånger i rad och jag märkte att han verkligen gjorde det medvetet.




Backagårdsbadet

2013-06-25 @ 20:24:42
Idag var vi och badade med två av Violas kompisar. Viola som i vanliga fall brukar vilja leka själv, var framåt och social. Hon älskade att bada och var som en fisk i vattnet. Tydligen så har hon lärt sig flyta på rygg, för det gjorde hon några gånger och såg ut att njuta av det. Efter en stund i vattnet så gick vi upp och fikade. Jag hade med mig en festis och bulle till Viola, men hon ville hellre ha min riskaka att mumsa på. Vi han knappt fika klart innan Viola ville i och bada igen. Det var extra roligt att bada här, för de hade lite badleksaker som Viola och Elsa putte varandra på.
 


 
Malte, som varit lite halvgalen de senaste kvällarna och velat bita och gnaga på allt, har fått en ny bitring. För om det inte är tänder på gång nu vet jag inte vad det är som händer. Jag hann bara lägga den i kylen en kort stund innan han fick den, men den var populär ändå trots att den inte var så kall.


 

Kaka till kaffet

2013-06-24 @ 12:25:30
Idag stannade vi kvar på dagis och lekte lite efter jag hämtat Viola. Hon bjöd på en god kaka med körsbär i. Det såg riktigt gott ut och jag var nästan sugen på att smaka en bit.



Midsommar

2013-06-23 @ 21:02:44
I torsdags så åkte vi till Lidköping för att fira midsommar hos Violas mormor och morfar. Resan dit var nog en av de bästa någonsin, trots att Viola inte hade någon Ipad att titta på. Viola satt och lekte med sina hand-kompisar Elliot och Simon innan hon somnade. Malte satt så fint och roade sig med bilbarnstolens bälte, sen sov han en lång stund och när han vaknade igen så var han som en solstråle som bara log och sprattlade glatt. När vi kom fram var det mat och sen var det full fart på Viola som busade hela kvällen. När det sen var dags att lägga sig så hade vi bestämt att hon skulle sova hos mormor och morfar för att inte vakna och bli störd av Malte som vaknar några gånger på natten och som kan prata ganska högt. Fast när det var dags att sova så blev Viola superspeedad och studdsade i sängen, rullade runt och gjorde allt annat än att försöka somna. Till slut så lyckades mormor få henne att lugna ner sig efter mycket ryggkli och klapp, så hon somnade tillslut.
På midsommar afton så var det full rulle hela dagen. Efter frukost så åkte jag och Joacim ut på stan och shoppade lite, sen blev det en tur till Framnäsbadet. Det var ganska skönt i vattnet, men ganska kyligt i luften så jag skippade badet. Mormor och morfar offrade sig och badade med barnbarnen. Viola var i så länge att hon var totalt genomfrusen. Hon bara skakade och kunde knappt prata när hon var som kallast. När vi hade badat klart så mumsade vi på lite kex och dricka. Då passade jag på att värma Viola med lite kroppsvärme, och då blev hon snabbt varm.

Efter badet var det en snabb lunch innan vi promenerade bort till Örthagsparken och dansade runt midsommarstången. Innan det började var Viola ganska sugen på att dansa, men när vi sen gick ner till stången för att dansa så blev det fel på något vis så Viola blev sur och inget passade damen.

På kvällen så var det lek och bus med kusinerna som gällde. Viola och Neo har väldigt roligt tillsammans och denna kvällen var de farliga pirater som hade sitt tillhåll uppe i sovrummet. Midsommarmaten för min del blev grillad lax med potatis och gräslök. Joacim åt sill och Viola åt grillspett. Till efterrätt hade jag bakat minipavlovor (som blev något hårda) som vi åt med lemoncurd, grädde och jordgubbar. En lyckad dag!


Klockan-tre-fika

2013-06-18 @ 15:18:32
Min favoritstund på dagen! Idag avnjuts den på altanen under parasollet. Dagens fika blev riskaka med avokado på och en nektarin



Lättroad

2013-06-18 @ 15:06:50
Idag står det städning på schemat. Lagom tills att jag började så tröttnade självklart Malte på att ligga i babygymmet. Så han fick vara med mig och hjälpa till att röja i köket. Då hittade vi ett rosa band som han tyckte var superspännande. Tänk att något så enkelt kan roa en bebis! Ibland glömmer man bort att det inte hela tiden måste vara full fart och roliga aktiviteter. Bra med en påminnelse!




Inte utan mitt paraply

2013-06-17 @ 12:27:58




Liseberg

2013-06-16 @ 21:37:35
Nu i helgen så var vi med Violas mormor och morfar samt morbror med familj på Liseberg. Redan på morgonen så var Viola alldeles uppspelt och hon åt (till skillnad mot alla andra dagar) en rejäl frukost för att orka med alla aktiviteter inne i parken. Väl där så köpte vi åkpass till henne, så hon kunde åka så mycket hon ville. Den första attraktionen som hon ville åka var kaninresan och då fick pappa hänga med medans jag och Malte vinkade från land. Det var tydligen väldigt mysigt för hon ville hålla pappa i handen och han fick till och med en puss på kinden under resan!
 
 
Sen var det min tur att åka med och då blev det att åka flugplan vilket också var kul, men nån puss fick jag inte.
 
 
Sen fick hon syn på Lisebergskaninen, som hon året innan hade stor respekt för och bara iakttog på avstånd. Den sprang hon fram till direkt och gav en stor kram. Jag blev riktigt paff över att hon var så orädd. Efter det så spårade det ur lite, för Viola fick syn på Bushållplatsen som är en nya lekpark bredvid kaninhuset. Där rusade hon iväg och klättrade, åkte kana och bara busade. Joacim hade fullt upp att hänga med i hennes tempo.
 
 
När hon busat färdigt så passade hon på att åka bil med kusinen Neo. Tror det var tur att hon åkte med, för annars så hade hon nog haft svårt att få igång sin bil. Det var mysigt att se, hon såg så nöjd ut där hon satt.
 
 
Matpaus på Järnvägsrestaurangen. Malte var superduktig och låg i sin vagn medans vi åt, men fick komma upp och sitta med medans Viola åt efterrätt.
 
 
Då Liseberg gjort om mycket vid barnattraktionerna så hade de även bytt ut farfarsbilarna. Lite tråkigt tyckte jag, men jag måste erkänna att de nya bilarna var mycket tuffare. Viola tyckte i varje fall det var kul, trots att hon svängde åt fel håll i alla kurvor.
 
 
Vi spelade lite på olika lotterihjul också och Viola verkar ha ärvt min tur, för hon vann på kaninhjulet. Men istället för att välja ett gosedjur eller något annat kul så valde hon ett paraply. Jaja, bara hon är nöjd så! Sen vann jag en fin bricka på hus&hem-hjulet.

Ett måste på Liseberg när man har barn är att åka sagoslottet (som verkligen behöver rustas upp). För Maltes del blev denna attraktion premiärturen för honom. Vet inte hur mycket han hann uppfatta, men mysigt var det att få åka med hela familjen.

Senare på kvällen så passade vi på att åka Kaninlandsbanan som Viola pratat om hela dagen. Fast när vi äntligen kommer fram så vill hon inte sitta i fram- utan i baksätet, vilket jag tyckte var otroligt tråkigt och försökte få henne att ändra sig utan framgång. Det betydde att mormor och morfar fick sitta i fram- och jag och Viola i baksätet på bilen. Precis när vi åkt iväg så börjar det plötsligt regna och blåsa riktigt kalla vindar. Kanske hade Viola det på känn, för över baksätet så fanns det tak, så jag och Viola slapp det värsta regnet. Fast stackars mormor och morfar som satt i fram, iklädda tunna tröjor, fick bara gilla läget och blev riktigt blöta. Det var nog dagens roligaste, för jag skrattade så jag knappt fick luft.
 
Dagens modigaste stund var när Viola åkte FlumeRide. Hon verkade inte alls rädd och jag vet inte om det var jag eller Joacim som tjöt högst när vi åkte ner för sista backen!
 
Efter det så regnade det bara mer och mer, så då bestämde vi oss för att åka hem. Klockan var ändå över åtta. Vi spelade upp de sista pengarna, men vann inget, så Joacim gick och köpte en Lisebergskanin till Viola. Dessvärre så var hon först inte så tacksam, då hon fortfarande stog och tjatade om lådbilen man kunde vinna på kaninhjulet. För när Joacim sträckte fram kaninen slog hon bort den med armen och sa besviket neeej och fortsatte ropa bilen, bilen. Fast när vi gick därifrån och tillbaks till bilen så var allt kaninen väldigt mysig och omtyckt. Och i morse när hon vaknade så fick kaninen hänga med ner i soffan, vilket är ett bra betyg!
 
 

30års-kalas

2013-06-16 @ 20:39:39
Nu äntligen har vi en nybärbar dator, vilket gör att jag äntligen kan blogga igen på riktigt. Vår förra dator hade så mycket virus att det knappt gick att gå ut på nätet och absolut inte lägga in bilder på bloggen. Hur som helst, jag ligger lite efter i rapporteringen så jag börjar med Joacims 30års-kalas. Det var förresten då som han fick den nya datorn, som var en present från mig, mina föräldrar och min bror med familj. Dagen började med att Viola var bjuden på barnkalas hos sin dagiskompis Moa på förmiddagen. Egentligen så hade vi inte tid med det, men det går ju inte tacka nej till ett barnkalas, och speciellt inte ett till en av Violas bättre kompisar på dagis. Det gick bra på barnkalaset, men Viola lekte mest för sig själv. Mitt absoluta favoritögonblick var när barnen fick välja tallrik till tårtan. De kunde välja mellan prinsess- eller pirattallrik. Viola var den enda flickan som valde piratallrik, behöver jag nämna att jag kände mig lite stolt?!
 
Till Joacims kalas så hade vi förberett en hel del dagen innan, så även om jag och Viola var iväg på förmidagen så blev det aldrig direkt stressigt. Vi bjöd på grillat; kött, korv och kyckligklubbor, samt franskpotatissallad, majskolv och sallad. Efter maten så busade barnen med varann och det slutade med lite bad i poolen. Till efterrätt hade jag bakat en marängtårta med ägg/vaniljkräm och nougatkräm, toppad med jordgubbar. Jag som egentligen äter mjölkfritt fortfarande var tvungen att ta en bit av tårtan, den gick bara inte motstå. Gott var det!
 
 

Master mind

2013-06-16 @ 13:59:24
Idag kom Viola på ett nytt användningsområde för plupparna i spelet Master mind.



Plötsligt händer det

2013-06-14 @ 10:38:23
Viola är ju inte mycket för att städa (är något barn det? ), men så idag hände det. Hon knyckte dammsugaren från mig och sög upp all müsli hon spillt från frukosten. Sen ballade det ur och det slutade med att hon dammsög min tröja.




Strumpor

2013-06-14 @ 07:45:26
Dessa små söta oskyldiga fötter driver mig till vansinne. De har en konstig förmåga att sparka av sig allt som jag sätter på. Jag har försökt med det mesta; knästrumpor, för små strumpor, strumpor ovanpå pyjamas och inget funkar. Sen hjälper det ju inte när benen går som trumpinnar och mer eller mindre vibrerar av sig strumporna! Och när han väl fått av sig strumporna så är det som om fötterna får sugploppar. Dessa fastnar i hans täcke som sparkas bort direkt, sen blir han kall och sen väcker han mig. Det verkar inte bättre än att Malte är dömd till ett liv med pyjamas med fot ;-)



Träning

2013-06-12 @ 10:13:07
Jag tränar ju efter Olga Rönnbergs bok Träning för nyblivna mammor. Oftast brukar jag kunna tajma det med Maltes sovstund, men det gick inte idag. Herren tyckte att det räckte med 15 minuters sömn och ville inte ligga mer i vagnen. Så han fick agera min personliga tränare, vilket gick riktigt bra. När jag var klar fick han sitta på gymbollen som han var så fascinerad av under mitt pass. Sen tyckte jag att han skulle träna sina armar lite, men det var inte lika populärt.



Elliot och Simon

2013-06-11 @ 14:10:49
Får jag lov att presentera Violas låtsaskompisar Elliot och Simon som bor i hennes händer. Den ena är snäll och den andra brukar vara en bråkstake. Idag blev det bråk mellan dem när vi skulle hämta posten, båda ville nämligen öppna luckan. Det slutade med att jag fick säga till att de båda skulle hjälpas åt innan de lugnade ner sig. Underbart med livlig fantasi!




Syskonkärlek

2013-06-11 @ 14:02:28
På väg till dagis så står Viola och pratar med Malte som ligger i vagnen.



Kepsen köpte vi igår och Viola fick välja helt själv.

Det enda Viola vill...

2013-06-07 @ 18:38:00
...är att leka med sin jättedocka!
 

Det enda han vill...

2013-06-07 @ 18:31:10
...är att stå upp! 
 

Trädgårdsarbete

2013-06-06 @ 20:49:17
Idag så har vi varit ute i trädgården hela dagen. Det stora projektet var att få ut täckbarken under vår nya häck, och det gick förvånansvärt fort och enkelt. Viola hjälpte till lite grann, men lekte mest för sig själv och pratade med sin höga gälla röst så det ekade mellan husen. Malte låg först i vagnen under det stora trädet, men när han tröttnade på det fick han sitta i babysittern på finentre-trappan och titta på oss när vi jobbade.
 
 
När jobbet i trädgården var klart så lekte vi ute i det fina vädret. På kvällen så blev det middag ute på verandan och som vanligt kom det några skator och tittade om det fanns några rester att äta från grillen. Viola och jag gav dom lite grillad lax, som de verkade uppskatta. Efter maten var det egentligen läggdags, men eftersom Joacim "råkade" spruta vatten på Viola när han vattnade häcken, så var ju vi tvungna att göra igen! Så jag laddade den stora vattenpistolen och så smög vi ut. Viola fick in en bra träff på Joacim, men mot en man med vattenslang så är man ju chanslös... 
 
Denna underbara dag avslutades med grimastävling i soffan. Här kommer resultatet (Viola har mössa för hon blev så frusen efter att Joacim sprutat ner henne med vatten)