Skönt och varmt väder

2012-05-30 @ 20:34:23
De sista sköna dagarna efter Astrid Lindgrens värld spenderades hemma, tyvärr så avslutades ledigheten med att Viola skadade foten. Vi var på en lekplats och Viola ville att jag skulle klättra upp efter henne och åka kanan om och om igen... För att göra det lite roligare för mig så låtsades jag vara ett farligt monster, men då blev Viola så uppspelt och att hon i all hast så sprang rakt ut i kanan och hamnade med huvudet i sanden och benen liggandes på kanan. Jag blev jätterädd att hon skadat huvudet eller händerna som hon tog emot sig med, men av någon anledning så var det foten hon fick ont i. När vi kom hem från lekplatsen så var hon ganska ynklig, men blev genast gladare när vi satte ett bandage på foten. Fast när hon vaknade efter vilan så var hon förtvivlad och vägrade att använda foten, så vi fick bära runt på henne. Så efter att ha pratat med 1177 så blev det en tur till jourcentralen och de gav oss en remiss till röntgen i Borås. Lyckligtvis så visade det sig bara vara en stukad fot, men det tog två, tre dagar innan hon kunde gå igen. Sen så haltade hon i nästan en vecka.




I helgen var det riktigt skönt väder, så det blev att vara ute hela tiden. Jag fick äntligen rensat och gallrat i mitt grönsaksland, målat insidan på Violas lekstuga och bakat årets första rabarberpaj. Viola passade på att bada i det fina vädret, hjälpa sin pappa med att plocka maskrosor men även busa med mig och hälla ut alla mina fröer som jag hade kvar. En perfekt helg helt enkelt!


Belöningssystem

2012-05-18 @ 20:28:13
Nu ska vi försöka satsa lite mer på att få Viola att kissa och bajsa i pottan. Än så länge så har hon inte velat sitta så mycket på pottan, men det har mest berott på att hon inte kunnat sitta bekvämt på dem. Tydligen blev det tredje gången gilt, för nu verkar hon tycka om den senaste pottan jag köpte. Skönt!


Nu har vi börjat att sitta på pottan varje kväll, men än så länge har inget hänt. Så nu har vi lagt i ytterliggare en växel och gjort ett belöningssystem för att motivera henne ännu mera. Jag berättade hur det fungerade och att om man har kissat och bajsat flera gånger så får man en present. Fast tyvärr gav det inte resultat direkt, men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge...


Astrid Lindgrens värld

2012-05-17 @ 20:39:43
Den här veckan har jag och Joacim tagit semester och vi passade på att åka till Astrid Lindgrens värld med Viola i några dagar. Vi hade pratat en hel del om att vi skulle åka och hälsa på Pippi Långstrump, men Viola fattade inte riktigt förrän vi verkligen var där och hon såg Pippi i verkligheten. Efter mötet med Pippi så ville Viola inte göra mycket annat än att vara vid Pippis hus och leka.



Fast eftersom det fanns mycket mer att utforska så fick vi lura iväg Viola från Pippi. Då hann vi med att åka kana, testa att åka "båt" där man fick dra sig själv i land, hälsa på vid Bullerbyn, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket och mycket mycket mera...




Vi var i parken hela dagen och Viola hade inte sovit något alls, så vi förväntade oss en utmattad unge som bara skulle stupa i säng. Självklart funkade det inte så, utan Viola var överspelt och uppe i varv och ville absolut inte somna. Efter säkert en timmes försök, så gav vi upp och hon fick vara uppe med oss. Dessvärre så var både jag och Joacim helt slut och ville inget annat än att bädda ner oss i sängen och äta godis innan vi somnade. Men vi fick snällt leka med Viola tills klockan blev halv tio och vi bestämde oss för att lägga oss allihopa. Efter några tårar somnade Viola tillslut och vi direkt efter.


Konstigt nog så vaknade hon vid halv sju, och då var det bara att stiga upp trots att jag helst bara ville dra täcket över huvudet. Vädret var kanon på morgonen så vi åt frukost utanför stugan, vilket var supermysigt. Efter frukost så gick vi in till parken, och det första Viola ville göra var att hälsa på Pippi igen. Idag var hon mycket tuffare/modigare och vågade stå bredvid Pippi och ta kort samt vara med och leka tillsammans med de andra barnen.




Den här dagen hade vi tagit med oss korv in i parken som vi grillade till lunch. Viola orkade bara några tuggor innan hon somnade (tydligen kom tröttheten ikapp henne). Medans Viola sov passade vi vuxna på att ta det lugnt och tittade på de olika uppträdande som fanns och självklart slank det ner en våffla och lite kaffe.




Efter en andra heldag i parken så var jag och Joacim totalt utpumpade (vi erkänner att vi är klena) och kände att vi var tvugna att få lite egentid den kvällen. Så vid åtta-tiden gick vi ut med Viola i vagnen och efter en kort promenad somnade hon så gott och det var bara att lyfta över henne i sängen när vi kom tillbaka till stugan.


Efter den andra natten så var semestern i Vimmerby slut för denna gången, men innan vi åkte hem så passade vi på att kolla in de olika inspelningsplatserna för "Alla vi barn i Bullerbyn" och "Emil i Lönneberga". Det var väldigt kul att se i verkligheten. Viola, som efter Astrid Lindgrens värld fått upp ögonen för Emil, ropade efter Emil hela tiden vi var i Katthult. =)  Får nog börja läsa lite mer Emil för henne nu.


Kosläppet på Strömma

2012-05-09 @ 21:19:38
I helgen så kom mormor och morfar på besök. Sedan flera veckor tillbaka så hade vi bestämt att de skulle komma hit och vara med på kosläppet på Strömma. Tyvärr så var vädret inte det bästa så vi frös ganska mycket medans vi väntade på att kossorna skulle springa ut på betet. Självklart så var det lite försenat, så väntan blev väldigt lång. Ännu längre blir den också då man måste bära sin dotter under hela väntan. Som tur var så matade hon mig med bulle under tiden, vilket gav lite mer energi.

Vi tittade även på kossorna som stod inne med sina kalvar och Viola klättrade upp på staketet med morfars hjälp. Favoritdjuret för Viola verkade nog ändå vara hästarna, speciellt den gråa som hon så gärna ville titta på, men som aldrig kom riktigt nära...




På lördagskvällen var vi och handlade lite mat och godis. Tydligen så anser mormor och morfar att de kan ge sitt barnbarn lite godis utan att höra med oss föräldrar, så de köpte en liten påse med smarties. Viola mumsade i sig godiset direkt. Hon riktigt hetsåt godiset i tron om att vi skulle ta det ifrån henne.


Detta godis har sedan dess ställt till med problem. Det var när jag och Viola var på Coop och handlade igår som hon vägrade sitta i kundvagnen, så jag lät henne gå ner och springa runt. Konstigt nog sprang hon direkt till lösgodiset och pekade på smarties-godiset och sa: Den, Den, DEN!! Jag sa nej och förklarade att vi inte äter godis på tisdagar. Hon blev jättearg och det hela slutade med att jag gav med mig och hon fick ta lite smarties. Hon skulle självklart ta godiset själv och det ramlade smarties överallt. När vi handlat klart och gick mot bilen hade Viola godispåsen i handen och såg så lyckig och stolt ut medans hon mumsade i sig några bitar. Jag kunde inte annat än att le och samtidigt tänka att det faktiskt var mormors fel det där med godiset =)

Valborgshelgen

2012-05-02 @ 20:35:08
Nu så har värmen äntligen kommit hit och det känns som om det börjar gå mot sommar. I måndags så var det en klämdag så Joacim var hemma med Viola och hade det mysigt medans jag jobbade som vanligt. Joacim är inte riktigt realistisk när det gäller vad han tror sig hinna med på en dag när han har Viola hemma. Han hade tydligen tänkt sig pilla med garaget hela dagen, men ganska snabbt insåg han att det är omöjligt att ha med Viola och koncentrera sig på att göra något eget. Så det slutade med en tur till lekplatsen istället. Fast när Viola sov middag så passade han på att fixa och glömde självklart av att väcke henne, så hon sov i 2,5 timmar innan jag ringde och frågade vad de gjorde....suck. Behöver jag nämna att hon var svår att få att somna på kvällen? Tror jag var inne tre gånger för att hon tagit av sig pyjamasen och blöjan. Sista gången hade hon råkat kissa i sängen också, typiskt. För att slippa gå upp mera och för att få henne att somna diskuterade vi lite och då sa Viola att hon ville ha bollen i sängen. Jag sa då till henne att om hon fick bollen så var hon tvungen att sova, vilket hon nickade godkännande till. Och mycket rikitgt, hon sa inte ett ljud efter det och somnade så fint!


Den 1:a maj så fick jag sova länge och medans jag sov så åkte Joacim med Viola till hennes farmor och farfar. När han kom hem väckte han mig och sen blev det frukost. Kändes jättekonstigt att äta frukost utan att ha Viola hemma, tomt och tyst. Efter frukosten så stog det målning av garaget på agendan. Det var strålande väder, så det var underbart att vara ute. Efter flera timmars målande började vi tappa energi så då åkte jag och köpte en grillad kyckling och potatissallad. Det var riktigt lyxigt att kunna sitta på altanen och äta, och det smakade verkligen gott! Efter ytterliggare några timmars arbete så gav jag upp då längtan efter Viola blev för stor. Hon hade haft det bra hos farmor och farfar och kusinen Riley hade gjort henne sällskap. Tydligen hade farmor inte lyckats få henne att sova så när vi åkte hem slocknade hon direkt i bilen. Resten av kvällen spenderades i trädgården med lek och bus.



Idag så åkte jag och Viola till apoteket efter jobb/dagis. Hon ville helst inte gå ur bilen men om hon fick med sig fotbollen in i affären så fick jag lov att knäppa upp bältet och lyfta ut henne. Väl inne i affären började hon prata med extremt hög röst och hon blev väldigt uppspelt och ville visa mig en reklamskylt med en flodhäst på. När vi tittat på allt hon ville visa var det dags för mig att handla det jag ville ha, men det var svårt då Viola fick för sig att börja spela fotboll där inne bland hyllorna... Dessa underbara stunder som är en blandning av kaos, skratt, svett och lycka gör verkligen livet värt att leva! Tack Viola för att du gör mitt liv så speciellt och roligt.