15-timmar på dagis och nytt rum

2013-01-20 @ 18:43:31
Sen efter nyår så har jag varit ledig vilket betyder att Viola nu har gått över till 15-timmars dagisvecka. Hennes tider är 8:30 till 12:15 måndag till torsdag. Det är lite väl tidigt, för vi måste ställa klockan för att hinna äta frukost innan hon ska iväg. Men samtidigt så är det rätt så skönt att inte sova bort hela förmiddagen. Vi brukar gå bort till dagis och när jag kommer hem igen så tar jag mig en god kopp med varmt te framför TV:n innan jag fixar med tvätten och disken. Är lite konstigt att vara hemma själv, men ändå väldigt skönt att få göra precis vad man vill.
 
När jag hämtat Viola från dagis så brukar vi ha en lugn stund i soffan med en kopp kaffe för mig och ett glas chokladmjölk till Viola. Efter det så brukar vi göra någon aktivitet eller leka. Då Viola gillar att leka monster så målade jag henne med mitt smink så at hon såg ut som en tiger en eftermiddag.
 
 


Vi har ju gjort en hel del förberedelser inför Violas syskon som ska komma när som helst. Och detta har gjort att Viola har börjat leka bebis. En dag hittade jag henne till och med i barnvagnen! Annars så brukar hon vara i bebisens rum och låtsas gråta så jag ska trösta henne eller busa i spjälsängen.
 

Då Viola ska bli storasyster så har hon även fått ett nytt och lite vuxnare rum. Jag hade en vision om hur jag ville att det skulle se ut, men jag kunde aldrig tro att det skulle bli så här bra! Jag är jättenöjd med resultatet och lyckligtvis så är även Viola det. Det har även gått jättebra för henne att sova i det nya rummet. Det var bara två nätter som hon kom in till oss och sa att det var äckligt i sitt rum. Men jag kunde bara bära in henne igen så somnade hon om utan problem.