Regniga dagar

2011-07-24 @ 14:08:05
Igår kväll så kände jag tristessen komma smygandes sådär innan Violas läggdags. Vad kan man hitta på när det är tråkigt väder och det känns som om man lekt med allt man kan komma på inomhus redan? Efter att ha tittat ut genom fönstret kom jag på den briljanta idén att gå ut och hoppa i vattenpölar, för det är ju roligt för både stora och små! Och mycket riktigt, Viola tyckte det var jätteroligt, speciellt när jag hoppade i pölarna så att det skvätte massor av vatten.


När vi hade lekt klart så var vi helt blöta, speciellt Viola som också passade på att sätta sig i vattnet =)  Och när jag tog av henne sina stövlar så rann det ur en massa vatten...hahaha. Efter en snabb dusch för att få bort allt grus så somnade hon så gott!

Leos lekland

2011-07-23 @ 13:18:16
Nu har det varit några dagar fulla av aktiviteter. I torsdags så åkte vi till Falkenberg och hälsade på farmor och farfar som var där med sin huisbil. Tanken var att vi skulle sola och bada, men när vi kom fram så började det blåsa och regna...typiskt. Så vi fick sitta vid husbilen och mysa istället och grilla lite god mat. På eftermiddagen så var det lite uppehåll så då passade vi på att gå en promenad, men efter det blev vi lite frusna så vi fick förflytta oss in i husbilen. Även om det var ganska trångt så hade Viola det roligt. Hon fick pilla i alla skåpen och jag tror att hon omplacerade alla grejer där inne =)
Så igår tyckte vi att vi kunde hitta på något roligt för Viola eftersom dagen innan hade varit ganska stillsam. Så det blev vår premiär på Leos lekland i Borås. Det räckte att vi bara kom innanför dörrarna för att Viola skulle fatta att detta var ett kul ställe och hon försökte springa iväg mot bollhaven. Vi började på avdelningen för lite mindre barn där Viola i början mest stod och tittade på alla andra barnen. Sen så vågade även hon testa att klättra och åka rutschkana själv. Efter ett tag så började jag och Joacim att tröttna på att vara på samma ställe hela tiden så vi testade lite studsmattor och sen gick vi vidare till de lite större barnens avdelning. Både jag och Joacim var med och klättrade och man kände sig nästan som barn på nytt. Efter någon timma så var vi alldeles svettiga, men Viola hade konstigt nog fortfarande fullt med energi. Fast när vi väl kom in i bilen så visade sig även hennes trötthet =) En mycket lyckad dag må jag säga, hit blir det att komma tillbaka fler gånger!

REA-fynd

2011-07-20 @ 20:00:45
Åh vad jag tycker det är roligt med REA. Faktiskt är det nog så att det är ännu roligare nu när man kan fynda på barnavdelningen! Jag passade på att shoppa loss lite på REAn efter att jag varit och klippt mig i eftermiddags. Det var köp 2 betala för 1 på alla rea-plagg på Lindex, så jag fyndade två tröjor, ett par haremsbyxor och en vindjacka för ca 250:- Vindjackan var en ren chansning, för jag kunde omöjligt avgöra om den var alldeles för stor eller bara lite stor för Viola. Men chansningen gick hem, för den passade bra förutom att det var lite för långa ärmar. Kommer bli perfekt till dagis sen =)

Bad, bärplockning och en tripp till slottet

2011-07-18 @ 13:53:36
Nu när vädret har varit lite sämre så passade vi på att strunta i målningen av huset och istället hälsa på mina föräldrar över helgen. På fredagen så tog vi det ganska lugnt och gjorde inget speciellt, mer än att fynda en kaffemaskin på ONOFF. Sen på lördagen så blev det en liten tur fram på stan och kolla i affärer, men även så fick vi äntligen tummen ur och gick till Gallerix för att rama in en tavla på Viola. Senare på dagen så kom brorsan med familj så då fick Viola fullt upp med att leka med sina busiga kusiner Isak och Neo. På eftermiddagen så åkte vi till svalnäs och plaskade i vattnet. Det blev första doppet för både mig och Joacim, men Viola ville snabbt upp igen då det var lite för mycket läskiga vågor. Efter badet så plockade vi blåbär som vi gjorde paj av när vi kom hem, mums!


På söndagen så var det regn hela dagen, men på eftermiddagen blev vi rastlösa och trotsade vädret och begav oss till Läckö slott. Viola blev som galen där inne och blåste igenom rummen likt en virvelvind. Efter turen inne på slottet så fick Viola och kusinerna välja något från souvenirbutiken som mormor och morfar skulle köpa till dem. Kusinerna valde häftiga riddarefigurer, men Viola ville varken ha riddare eller prinsessor så det fick bli en liten prinsesskrona med fina pärlor på =)


Idag så har jag och Viola plockat alla krusbär från busken då vi ska göra krusbärsmarmelad ikväll. Det blev en hel GB-box med bär, så det ska nog räcka. Sen plockade vi även massor av smultron som hade växt sig jordgubbsstora under helgen, till Violas förtjusning!

Vattkoppor

2011-07-13 @ 13:20:11
Då var det Violas tur att få vattkoppor. Vi upptäckte den första koppan i lördags, men vi var osäkra på om det var vattkoppor eller bara ett litet utslag eftersom den satt i hårfästet. När vi sen tittade till Viola på natten så såg jag att hon hade fått två till, en stor på ryggen och en i rumpan. Sen på morgonen så var det betydligt fler...hmm och jag som hade sagt till mig själv att "Viola kanske har turen att bara få några stycken koppor". 

På dagarna så verkar hon inte ha så jobbigt av klåda eller så, men på natten så är det en hel del ledsamheter. Så det blir att smörja henne med kylbalsam några gånger om natten och hon har även fått lite alvedon då hon hade 39C. Tyvärr så har hon mycket koppor i håret, så det är lite svårt att lindra klådan som hon har där. 

Hon har även börjat peka på sig, antagligen undrar hon vad det är för prickar hon har =) Tidigare idag så gav Joacim henne en skrubbhanske som hon genast skrubbade mot huden *hihihi* Fast det är nog inte så smart så jag tog bort den direkt, men det var kul att se att hon är så smart.

Semestertider

2011-07-06 @ 22:41:29
Nu har äntligen mannen här hemma fått semester, så nu har vi några underbara veckor tillsammans innan verkligheten tar vid igen. Känns som om jag måste njuta extra mycket utav denna sommar då jag ska tillbaka till arbetslivet i slutet av augusti. Så för att njuta till fullo idag så har jag och Viola varit ute med Joacim och pillat med huset hela förmiddagen. Det blev tvätt av fasaden, vilket gick ganska snabbt när vi var två som hjälptes åt. Under tiden vi arbetade så passade Viola på att leka med sin skottkärra och gå på upptäcksfärd.


Trots varmt och skönt väder så lyckades hon hitta en vattenpöl på grusvägen som hon var snabb att sätta sig i! Jag blev mindre glad kan jag säga, då hon precis hade fått ett par nya byxor på sig...men kul hade hon i varje fall och det är väl huvudsaken =P Som straff så blev Viola tvättad med vattenslangen, men det var nog också ganska uppskattat från hennes sida tror jag.


På eftermiddagen så åkte hela familjen till stranden och slappade. Viola ville direkt ner i vattnet, så det var bara att snällt följa efter. När vi hade varit i ett bra tag så hade hon tupphud över hela kroppen så då tyckte vi att det räckte med badandet för denna gång, så vi tog med henne upp. Känns ju minst sagt elakt/pinsamt att bära upp på ett barn som gallskriker och försöker slita sig loss för att kunna springa ner till vattnet igen. Fast man gör ju det för deras eget bästa. För att lugna henne så fick hon några digistivekex och frukt, vilket hjälpte.

Jakten på smultronen

2011-07-01 @ 13:50:51
Nu har trädgården tagit rejäl fart och vi kan skörda en hel näve med smultron varje dag. Viola har lärt sig att man kan plocka de röda bären själv, så om man vänder bort blicken en stund så hittar man henne med näsan mellan buskarna i jakt på mer smultron! 

Äntligen så har även mina krusbär börjat mogna. Förra året så blev det väldigt få bär och de som var gick inte att äta eftersom de aldrig mognade. Har planer på att göra krusbärsmarmelad om jag nu får ihop tillräckligt med bär i år.


Nu så går tiden så himla fort. Viola lär sig nya saker varje dag och dagens nyhet var att äntligen lyckas att ta på sig en sko helt själv! Fast när hon sedan skulle ta på sig vänsterskon så blev hon bara frustrerad för det är lite svårare med balansen när den skon ska på.

Annars så tycker hon att det är kul att gå baklänges och den senaste veckorna så har hon lärt sig att snurra runt, vilket också är jättekul!

Sen i morse vid bjöjbytet så pekade Viola på sin mage och då berättade jag att den kallas mage. Gissa om jag blev förvånad när hon direkt säger mage tillbaka. Det var väldigt annorlunda att höra henne säga något med ett G i, för det var liksom ett helt nytt läte. Ska bli spännande att se vilka mer ord som kommer!


Idag på förmiddagen så har vi bara lekt och jag har jagat Viola som bara älskar att springa och gömma sig. När man väl får tag på henne så skriker hon av glädje och är snabb på att springa iväg igen för att bli fångad på nytt. Jag kan riktigt förnimma känslan av att bli jagad, det där pirret i magen, både kuligt och läskigt på samma gång =)

Medans jag lagade maten idag så passade Viola på att provsmaka på dillen. Tror den höll god kavlité, för hon mumsade i sig nästan hela dillvippan.