Vårsol

2014-03-29 @ 18:29:32
Varje dag, två gånger om dagen (minst) så smörjer vi Viola med mjukgörande kräm eftersom hon har atopiskt eksem. De perioder då eksemen är som värst så är det även smörjning med "medicinkrämen" som vi kallar det och det innebär hydrokortison. Varje gång jag tar fram salverna så skriker Viola "Jag vill inte smörja mig" medans Malte kommer springandes så fort han kan. För han älskar nämligen Miniderm och suger krämen direkt ur flaskan! Självklart så tar vi bort flaskan direkt, men jag lät honom ha den lite för att ta kortet och det syns ju hur nöjd han är efteråt.
 
 
 
Viola har blivit en fena på att borsta tänderna och såhär härligt har vi det på mornarna. Malte är också bra på tandbortsning. Även här räcker det med att visa honom tandborsten så kommer han springandes!
 
 
Idag har det varit fantastiskt vårväder ute, så jag och barnen har varit ute hela förmiddagen. Pappa har varit uppe i verkstan och fixat med bilen. Jag passade på att rensa grönsakslandet och barnen lekte med allt de kunde hitta. Viola var väldigt intresserad av maskarna som kom fram när jag rensade i jorden och räddade dom och la dem i sin lilla hink. Malte som blivit helt såld på Bobbycar ville mest sitta på den och tuta på den lilla knappen. När vi arbetat färdigt så gav jag barnen varsin glass. Malte slukade sin direkt, men Viola lämnade faktiaskt lite på sin.
 

 
 

Nu går det inte lämna dörren öppen för då smiter Malte ut direkt. Han bara älskar att vara ute och gå omkring och upptäcka. Det är så mysigt när han går omkring och säger "uh" till allting. Så nyfiken och glad i livet. Underbart!

 
 
 
 
 
 
 

Malmö

2014-03-25 @ 21:18:24
I helgen var vi i Malmö med hela släkten för att fira min mormor som fyllde år. Vi tog tåget från Göteborg och var framme i Malmö efter 2,5 timmar. Det var betydligt mycket bättre att åka tåg än att köra bil då barnen kunde röra sig och underhållas på ett enkelt sätt. Sen blev det lite gnäll ändå, men det berodde nog mest på att Malte inte hade sovit middag tillräcklig länge.




När vi kom fram så blev det lite fika på stan och häng på hotellet innan det var dags för restaurang. Då var Malte jättetrött (klockan var läggdags) och vi fick kämpa med att hålla honom på humör. Fast bara han hade något att äta på gick det rätt så bra.

På lördagen var vi ute på stan och shoppade. Båda barnen var duktiga och skötte sig. Viola köpte ett par solglasögon och jag hittade lite kläder. På kvällen var det dags för restaurang och denna gången satt jag själv med barnen då Joacim delade fondue med Mattias och Lena på andra sidan bordet. Det hjälpte ju inte heller att vi fick vänta på maten i 1,5 timmar. Jag fick sitta mycket på golvet där Malte i varje fall kunde röra sig lite och då var lite nöjdare.



På söndagen gick vi till en lekplats efter frukosten där barnen fick leka av sig lite. Därifrån kunde vi även se Turning torso.





Vi har haft en härlig helg och på tåget hem satt Viola och fnittrade med sina kusiner. Underbart!





Vilken härlig vecka!

2014-03-13 @ 21:25:27
Den här veckan har än så länge varit riktigt underbar. Malte hade tredagars-feber förra veckan och sov extremt dåligt på nätterna och var gnällig och väldigt krävande på dagarna. Lyckligtvis så är gamla härliga Malte tillbaka vilket gör mitt liv lite lättare.

Malte älskar verkligen sin syster och en dag när vi gick till dagis så la han sin hand på Violas hand som höll i barnvagnen. Syskonkärlek!



Det härliga vädret har ju självklart varit en rejäl energiboost. Malte som älskar att vara ute fick inviga sin nya vårjacka. Hittade även Violas gamla keps som kanske var lite i minsta laget, men som gjorde gott mot solen.



Viola har äntligen börjat visa intresse för att pyssla och måla! Vi har sen tidigare övat på att måla kryss (som ingår i 4-års kontrollen på BVC), med varierande resultat. Men på bara några dagar så har hon kommit på hur hon ska göra.



Vi har även tränat på att måla en streckgubbe, men det har varit för svårt. Ett ansikte har hon fixat några gånger, men ingen kropp. Jag vet att Viola är fascinerad av kroppen och vi pratar mycket om hur den fungerar och hur den är uppbyggd. Så idag när Viola pysslade med sin lera gjorde hon ett skelett, helt fantastiskt!



Glada härliga barn och fint väder, finns inget bättre!

Viola 4år

2014-03-11 @ 20:53:56
I lördags var det kalas här hemma för Viola som fyllde 4 år. Hon hade sen flera veckor pratat och längtat till denna dag. Varje kväll när vi ligger i sängen så måste jag berätta exakt vad som händer på en födelsedag. Lite jobbigt att dra samma historia varje kväll, men vad gör man inte för sin älskling. 
 
Direkt när Viola vaknade så ville hon öppna sina presenter, men eftersom pappa hade jobbat så hårt i veckan så fick Viola tyvärr vänta med presenterna till han hade fått sin sovmorgon. Presenterna öppnades supersnabbt och jag tror hon gillade allt vi hade köpt. Favoriten var självklart Playmobil poolen som passar ihop med Playmobil-camping som hon fick i julas. 
 
 
Klockan ett så började kalaset och då blev det ännu mer presenter. Några favoriter var ett rosa piano, mikrofon på stativ med discoboll och prinsessklänningen.
 
Viola hade varit med och bestämt menyn, så det bjöds på korv i bröd med mos och lite annat smått och gott. Efter maten blev det fiskedamm för barnen där de fick varsin godispåse. Fast ibland blev det även bottennapp och då kom det upp allt från en strumpa till en docka!
 
 
Sen var det äntligen dags för tårtan. Viola hade bestämt att det skulle vara en tårta med prinsessor på, i rosa marsipan och hade valt fyllningarna päron och chokladmousse. Efter tårtan gick vi till lekplatsen ett tag eftersom det var så fint väder.



Mormor och morfar skulle sova över så kvällen spenderades i soffan framför TV:n och melodifestivalen. En riktig toppendag helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
 

Städa rummet

2014-03-07 @ 20:21:56
För några dagar sedan så var det en spindel i Violas rum. Viola tycker att spindlar är läskiga så hon blev rädd och skrek som en typisk liten tjej. Då fick jag en snilleblixt! Jag förklarade för Viola att spindlar trivs i stökiga rum enda sättet att bli av med dom är att städa.
Idag när vi kom hem från affären började Joacim städa huset inför kalaset på lördag. Viola var som en blixt upp till sitt rum och ropade "jag städar mitt rum". När hon var klar ropade hon på oss att komma upp och titta. Jag blev positivt överraskad när jag såg resultatet! Första gången som hon städat sitt rum helt själv.




Lyxig frukost

2014-03-07 @ 09:31:20
Efter att ha myst färdigt i sängen med Malte går jag ner och möter Viola som har försett sig med en smarrig frukost. Kolasås!



Feber

2014-03-07 @ 09:01:47
Malte har haft hög feber sen i onsdsgs. Inatt hade han det jättejobbigt vilket betyder att även jag haft det jobbigt. Tror jag varit inne och tröstat en gång varannan timme minst. Men det är rätt okej ändå för han gav mig sovmorgon till nio!