En vanlig dag i familjen Eriksson

2012-11-26 @ 21:36:14
En vanlig dag börjar med att klockan ringer 05:40 för min del. Då går jag ner och ger katterna mat och sen äter min frukost vilket följs av sminkning och tandborstning. Vid 06:30 går jag in till Viola som oftast sover djupt och väcker henne med sången "go morgon go morgon hör fåglar sjunga glatt". Ibland vaknar hon direkt och ibland (oftast) så mumlar hon "sova mera" och drar täcket över huvudet.


Det smidigaste är om jag lyckas få på strumporna innan Viola är vid medvetande, för väldigt ofta så har hon starka åsikter om vilka strumpor hon ska ha. Och i fall hon ska ha strumpor över huvud taget.


En annan grej som underlättar väckandet är om nån av katterna kommer in i rummet, för då blir Viola lltid glad och vaknar snabbt.


När man väl har fått på Viola alla kläder så måste några speciellt utvalda gosedjur tas med ner till soffan. Oftast så är det lite ynkligt på morgonen så det brukar bli så att jag får bära Viola hela vägen ner till soffan. "Bäda mej" säger hon och låter så ynklig att man inte kan motså att lyfta upp henne även om det börjar blir tungt att bära runt på henne. Speciellt nu med min stora mage!


Medans jag fixar det sista så brukar Viola titta på något tecknat, vanligtvis Kalle Anka. Till det får hon välja banan eller knäckebröd att mumsa på. Efter 5-10minuter så är det en snabb tandborstning och sen skyndar vi oss iväg till dagis.


Redo för avfärd och vill självklart bli bärd ut till bilen...


Framme på dagis vid 07:00. Snuttis brukar få följa med in när jag lämnar, men egentligen så är jag emot det. Men vad gör man inte när ens barn är lite ledset och behöver något extra mysigt på morgonen. Jo man ger med sig!


Efter lämning så åker jag till jobbet och jag brukar vara framme ganska exakt klockan 08:00. När klockan sen blir 16:30 är det dags att åka hem för att hämta älsklingen som haft en lång dag på dagis. Dessvärre så är hon oftast en av de sista barnen och det är lika jobbigt varje gång man hämtar och inser vilka hemskt långa dagar hon får på dagis. Oftast så blir det lite gnäll och trots eftersom hon är trött och vi brukar inte komma från dagis förrän strax innan 17:30.

 
Väl hemma så är det middag som gäller vid sex. Sen så brukar jag vilja umgås den lilla tid som är kvar av dygnet, men Viola vill helst titta på TV. Vid sju-tiden så är det dags för kvällsrutinen som består av ombyte till pyjamas, tandborstning och sen läsa saga i soffan. Vid 19:30 brukar vi få henne i säng och då vill jag gärna ligga lite bredvid henne i sängen och prata om vad hon gjort under dagen. Oftast så säger hon inget vettigt, men det är ändå en av mina absoluta favoritstuder på dygnet!
 
 

Sjukdom och renovering

2012-11-05 @ 20:10:33
Violas starka vilja och ibland kraftfulla humör har gjort att vi nu har blivit tvugna att gå ifrån våra ganska slappa regler och bli lite mer stränga föräldrar som sätter tydliga gränser. Tro nu inte att vi säger ifrån hela tiden, nej det är inte vår stil. Jag bryr mig till exempel inte om Viola väljer att spela trumma med en gummihammare på mitt brickbord så det ekar i hela huset. Jag bryr mig heller inte om skrik och höga ljud eller en allmännt busig tjej. Men grundgrejer som att byta om till pyjamas på kvällen anser jag viktigt, lika så att borsta tänderna. Men båda dessa saker är grejer som Viola inte vill göra. Hon blir så arg och upprörd över att byta till pyjamas att hon skriker sig hes och illröd blir hon i ansiktet. Det är lite jobbigt att se henne ha så mycket känslor som hon inte riktigt kan styra över. Fast bara man låter henne få lite egentid och lugna ner sig så brukar det gå bra och tillslut så ger hon med sig och blir glad igen.
 
I veckan så ville Viola inte byta blöja på morgonen, men vi kom på en kompromiss som vi båda var nöjda med, vilket var att Viola fick en badblöja på huvudet! Lyckligtvis så hann hon tappa intresse för den innan vi åkte till dagis.
 

I måndags så var Viola hemma från dagis eftersom de hade utbildningsdag för personalen. På eftermiddagen så fick hon feber så hon och Joacim var hemma även på tisdagen. Det blev ingen mer feber och sjukdom för Viola, men Joacim blev sjukare och sjukare för varje dag. Och när väl helgen kom så blev han väldigt ynklig och spenderade hela lördagen i soffan. Jag var också ganska slö, så varken jag eller Viola gjorde så mycket vi heller. Jo förresten vi åkte till Visko och köpte ett par vinterskor till Viola. Blev ett par Gulliverskor i lila och svart, supersnygga! På söndagen så hade vi lite mer energi så Joacim och Viola grejade i hennes nya rum och jag städade och grejade i resten av huset. Tur i oturen så fick Joacim näsblod efter allt arbete. Och Viola som bara älskar att leka doktor kunde vara med och plåstra om pappa och bädda ner honom i soffan!
 
 
 
En annan sak som vi har lärt oss i helgen är att sovstunden mitt på dan inte längre behövs för Viola. I lördags så var hon ganska trött, men det var lönlöst att få henne att somna. Så på söndagen så frågade vi om hon ville sova och så svarade hon bara: "Inte sova. Äckligt sova". Så var det med det!