Lidköpingshelg

2012-02-28 @ 20:43:18
l helgen så åkte vi upp till Lidköping för att ha det lite gott och bli ompysslade av mor och far. När vi kom fram i fredags så hade pappa bakat egen pizza, och det smakade riktigt bra. Tråkigt nog så var jag så trött att ögonen nästan gick i kors, så efter den goda maten och ett gals vin så slockande jag i soffan framför The voice som gick på TV:n.

Lördagen började lite väl tidigt, då Viola ropade på mig redan vid sju. Det var bara att gilla läget och gå upp, även om jag egentligen hade velat sova mycket längre. Som tur var så vaknade även mamma, som gjorde mig sällskap. När pappa och Joacim också vaknat så blev det en mumsig frukost följt av en shoppingtur på stan. Det kändes som om det var vår ute för all snö var borta, solen sken och man hörde musik från torget. Underbart! Dagar som dessa gör att man verkligen saknar Lidköping.
På eftermiddagen så var vi på kalas för min kusin Daniel som fyllde 14år och på kvällen så kom brorsan med familj så det blev fullt hus. Viola fick vara uppe lite längre än vanligt, så hon och kusinerna dansade framför TV:n till melodifestivalen.

Söndagen började ännu tidigare än lördagen, redan halv sju...suck. Av någon anledning så brukar Viola vakna tidigare när vi är i Lidköping, men nu tycker jag att det börjar bli lite för tidigt. Efter frukost så gick vi till stadsparken och lekte på den nya lekplatsen som finns där. När vi kom tillbaka hem så gick vi upp på vinden för att leta reda på min gamla docksäng som min farfar gjort till mig. Dessvärre så var den spårlöst borta, antagligen slängd, vilket var väldigt tråkigt. Fast vi hittade en hel del annat som var spännande där uppe på vinden och bara att vara där uppe är ju ett mini-äventyr i sig.



Vi hann knappt sätta oss i bilen för att åka hem innan Viola hade somnat. Strax därefter så somnade även jag och vakande inte förrän vi var hemma. Det tar verkligen på krafterna att gå upp tidigare än vanligt (på helgen), tur att Joacim fick sova som vanligt och orkade köra hem i varje fall =)

Sjukdomstider

2012-02-19 @ 20:47:03
Det känns som om den senaste tiden bara har varit fylld av sjukdomar. Är det inte diarré så är det kräk-sjuka och är det inte hosta så är det feber... I onsdags så hann jag inte vara på jobbet mer än lite drygt en timme innan de ringde från dagis och sa att Viola hade kräkts, så det var bara att åka hem. Som tur var så piggnade hon till fort och mådde bättre redan på kvällen. Fast det blev ju att vara hemma även torsdag och fredag för att följa 48-timmars regeln. 

I lördags så hade jag och några kompisar planerat en tjejkväll i Borås med smyckeskurs och god mat, men jag var tvungen av ställa in då jag blev magsjuk på natten till lördagen. Men i dessa sjukdomstider så hade flera andra av tjejerna också blivit sjuka så vi bestämde att skjuta upp vår träff, vilket passade mig väldigt bra för då missar jag ju ingenting! Lyckligtvis så piggnade jag till väldigt fort och mådde helt okej redan på lördagskvällen. Kanske bara var något jag hade ätit och inte riktig magsjuka.

Idag så har vi varit på dop för Violas kusin Liam. Det var väldigt spännande att se hur Viola uppförde sig i kyrkan, och det gick riktigt bra. Hon sjöng så fint så det ekade i kyrkan, självklart när man egentligen inte skulle sjunga! På kalaset efter så bjöds det på god fika. Viola ville inte äta så mycket utan ville mycket hellre leka med alla ballonger som fanns i lokalen. När vi kom hem så var hon helt slut, så efter lite mat så blev det direkt i säng.




Även om det är mysigt att vara hemma med sitt barn, så är det också väldigt skönt att få åka till jobbet och vara vuxen ett tag. Och det behöver jag just nu känner jag. Så nu hoppas vi på en att veckan som kommer blir en frisk vecka!

Pippi pippi pippi....

2012-02-13 @ 20:14:16
Det nya i Violas liv är total fascination av Pippi Långstrump! Allt började med att vi fick en bok från McDonalds med Pippi som vi måste läsa varje kväll. Sen så har vi visat henne lite klipp från YouTube med Pippi och hon får aldrig nog... Efter att vi sett Pippi i godisaffären så kom jag på att vi hade kolasnören hemma, så jag frågade Viola om hon ville smaka. Gissa om hon blev förvånad när hon insåg att det var samma godis som Pippi åt!

Det jobbiga är att jag egentligen är emot TV-tittade, men nu så är det väldigt svårt att hålla henne borta från Ipad:en och TV:n. Fast så länge det bara är korta stunder så är det väl okej antar jag. 


För att få henne att tänka på andra saker än att sitta i soffan och glo på TV, så har jag ett personligt mål att hitta på lite roliga aktiviteter. I torsdags så fick det bli att måla toarullar med fingerfärg. I fredags så var det pizzabakning och Viola var jätteduktig på att mjöla bakbordet och sig själv också för den delen =) I söndags så lekte vi med ballonger, vilket alltid är uppskattat.



Födelsedagskalas

2012-02-06 @ 20:21:29
Sen jag senast bloggade så har jag hunnit fylla 28 år, så i helgen så var det födelsedagskalas som gällde. Jag bjöd på vegetarisk lasagne med pizzasallad och till efterrätt blev det citronmoussetårta med marängbotten, mums! Det blev full rulle här hemma då alla Violas kusiner var med och lekte och busade. Tyvärr så blev Viola lite mesig så hon vågade inte vara med i leken förrän i slutet av kalaset. Fast hon hade skoj ändå tror jag.

När kalaset var slut så blev det mys framför TV:n med melodifestivalen.



På söndagen så var Viola bjuden till sin vän Elsa på barnkalas. Det var jättetrevligt och alla kompisarna var där och lekte. Efter att ha mumsat i sig korv med bröd och en massa glass så var det dags för lite fiskedam då Violas fick en påse med lite leksaker och frukt. Tack för det!

Hon slocknade direkt i bilen hem, men av någon anledning så vaknade hon när vi kom hem och trodde att hon sovit klart...hmm och jag som hade tänkt få lite egentid. Istället för att slappa på soffan en timme så fick det bli lite lek med älskligen. På senaste tiden så har hon börjat sjunga en hel del. Dessvärre så är det svårt att veta vilken sång det är, men hon blir bara glad om man sjunger med henne oavsett vilket låt man nynnar på. Underbar tid detta med mycket ljud och ord som bubblar ut =)