Teater och Gekås

2012-09-17 @ 20:42:15
I fredags så ringde dagis och sa att Viola hade slagit i foten. Jag kunde höra henne skrika i bakgrunden när jag pratade med dagisfröken. Så det var bara att åka hem och ta han om min lilla älskling. När jag kom till dagis så satt Viola i sin vagn som fröknarna körde omkring. Hon blev jätteglad att se mig och samtidigt lite ledsen och ynklig för att hon hade så ont. När vi kom hem så satte vi oss i soffan och myste, men när jag frågade Viola om vart det gjorde ont så pekade hon på fel fot... När jag sedan kände och klämde så reagerade hon inte alls, vilket var väldigt konstigt. Vi misstänkte då att det var psykologiskt eftersom hon stukat foten ganska illa en gång tidigare. Även den gången så vägrade hon gå eftersom om trodde att det skulle göra ont. Så hela fredagen så fick vi bära omkring på henne.

På lördagen så var vi på Rydals museeum där det var en föräldramässa. De hade även en teater som Viola tyckte var rolig att titta på. Efter det så blev det fika följt av en snabb tur i mässhallen där vi köpte en ny tandborste och plockade till oss lite gratisgrejer. 

På eftermiddagen så åkte jag och Joacim till Gekås medans Viola var hos farmor och farfar. Som tur va så var även kusinerna där så Viola fick leka av sig rejält. Och till vår stora glädje så kunde Viola gå lite igen (dock haltade hon ganska mycket) när vi kom för att hämta henne.



Måste bara visa hur mina söndagsmorgnar brukar se ut. Jag får väl bjuda på mitt nyvaknade fejs =) Tre underbara katter, det är livet det!!




 
 
 

Skene marten

2012-09-09 @ 19:28:31
Denna veckan har flutit på bra utan större protester mot TV-förbudet. Istället så har vi målat med fingerfärg och bakat tigerkaka, vilket har varit väldigt uppskattat! Dagislämningen har också blivit bättre och denna veckan har Viola inte blivit ledsen och hon har till och med vinkat hej då till mig genom fönstret.
 


Nu i helgen så var det dags för Skene marten. Som vanligt finns det inte så mycket att ha, men det hör ändå till att gå omkring där och titta. Viola hittade en ballong som hon ville ha, sen så blev det en polkagris också. När vi gick till tivolit så sågViola en attraktion som hon ville åka. Det var ett tåg och Viola satte sig i första vagnen och åkte runt medans hon vinkade glatt till oss. Det är verkligen härligt att se sitt barn glad och nöjd!
 


Innan kvällsmaten nu på söndagskvällen så kände vi att vi var tvunga att hitta på något roligt då vi legat i soffan sen vi kom hem från marknaden. Så Viola och jag gick till lekplatsen och grävde lite, sen så blev det en upptäcksfärd in i "skogen". Hon hittade en fin pinne som blev ett svärd som hon högg osynliga monster med. När vi äntligen kommit ur skogen så tyckte jag det var dags att gå hem, men Viola ville leka mera så det blev en tur upp till vattentornet. På vägen hem så samlade vi på oss kottar, stenar och löv som pappa skulle få smaka på. Eftersom det såg ganska tungt ut frågade jag Viola om jag skulle bära hinken åt henne. Hon svarade då; Nej, stark, pippi-stark. Alltid lika roligt när det kommer nya ord som hon aldrig har använt innan.







Bestämd liten dam

2012-09-04 @ 20:26:52
Viola har kommit in i en period nu då hon tror att hon kan bestämma allt och få hur hon vill. Vi får självklart ta på oss en stor del av skulden då vi blivit lite mesiga med att säga ifrån. Tyvärr så har jag blivit en sån förälder som jag jag absolut inte vill vara, en sån som låter sitt barn titta på TV alldeles för mycket. Och detta i kombination med Violas humör har skapat en TV-tyrann.
 
Förra veckan så vaknade hon innan jag skulle väcka henne för att åka till dagis. Och då kom hon ner till mig och bad att få se "Mus" vilket betyder Bernard och Bianca, vilket hon fick. Självklart så krävde hon även att få se på Mus efter dagis, vilket hon fick. Fast när hon vaknar klockan sex även på lördag och söndag för att gå ner och titta på Mus så kände vi att det var dags att göra något. Jag försökte säga att det inte blir något TV-tittande, men då blev hon så rasande att hon gick fram och slog på TV:n. Så för att bryta detta beteende så har vi nu bestämt TV- och Ipad-förbud. Än så länge har det gått riktigt bra, men det är lite lurigt att hitta på andra aktiviteter som hon vill göra istället. Igår så var vi ute lite i trädgården och planterade och idag så hjälpte hon mig med maten.
 
Då vi har slutat med välling så är det lite tuffare att väcka Viola på ett bra och mysigt sätt. Förra veckan (första veckan tillbaka på dagis efter semestern) så var det inte roligt alls. När hon förstog att hon inte fick sova mer blev hon vansinnig och vägrade ta av sig kläderna eller byta blöja. Efter en hel del daltande (för jag tycker det är viktigt med lugna och mysiga mornar) så var jag tvungen att bli arg. När det inte hjälpte fick jag dra av kläderna med våld och sedan snabbt ta på nya kläder. Detta resulterade tyvärr bara i en hysterisk unge som låg på golvet och gallskriker rakt ner i mattan. Efter att hon tagit av sig kläderna jag tagit på frågade jag henne vad hon ville ha på sig om hon fick bestämma och svaret blev pyjamas... Jag insåg då att det inte var nån idé att bråka mer utan hon fick ta på sig en pyjamas. Direkt så blev hon nöjd, men det byttes ut snabbt till ledsenhet igen. Efter att ha pratat lite och kramat varann förstod jag att det var jobbigt att gå till dagis och att Viola mycket hellre ville vara hemma med mig =( Gjorde ont i hjärtat att höra det. Men väl på dagis så gick det bra med lämningen, vilket var otroligt skönt!
 
Viola nöjd med sin pyjamas och morgonsmörgås