underbara morgnar

2011-05-25 @ 13:27:45
Violas intresse för att smaka på mat är något som jag verkligen vill ta vara på. Nyligen fick hon smaka på parmesanost och det var tydligen jättegott för hon satt och mumsade på ostbiten medans jag gjorde köttbullar. Till slut fick jag ta bort osten, för man får ju inte äta sig mätt på ost. Det såg då ut som om en stor råtta hade varit framme och gnagt på osten när hon var klar =)
Vår morgonrutin här hemma är något som jag tycker är så mysigt. Bara tanken på att man ska jobba och då går miste om dessa underbara stunder gör mig lite ledsen i hjärtat. Först får ju Viola sin gröt och efter det så hjälper hon mig med att förbereda min frukost. Hon får välja te-påse och lägga den i min kopp. Sen får hon lägga i en sockerbit också vilket är väldigt kul. Idag så kom även Sylvester och ville vara med och då passade vi på att ge honom lite ost. Jag visade Viola hur man gjorde och hon ville genast ha mer ost för att mata katten. När jag väl äter min frukost så har jag oftast Viola som ett plåster på mig, för hon vill gärna smaka på mina smörgåsar. Hon älskar nämligen skinka och brukar sno åt sig en bit. Sen så brukar hon också mata mig med mina vitaminer vilket vi gör till en rolig lek varje morgon. Å vad jag älskar dessa morgnar!

Grönsakslandet frodas

2011-05-23 @ 13:46:33
Det tar ganska mycket kärlek och omsorg för att få mitt lilla grönsaksland att växa och må bra. Fast än så länge så är det bara kul att rensa och luckra upp jorden mellan alla plantor. Jag gallrade ju för en vecka sen och det märks redan att plantorna mår bättre! Jag har även sått lite mer bönor som för tillfället ligger och ruvar under fiberduk. Mina ärtor har blivit så långa att jag fick göra en klätterställning till dem, men det blev sådär så jag måste nog köpa ett lite finare framöver.
Eftersom Viola också tycker det är roligt med mitt grönsaksland så var det inte mer än rätt att hon också skulle få provsmaka de örter som nu växt till sig; rosmarin, oregano, timjan (2 oloika sorter) och persilja. Hon tyckte allt var gott och pekade på plantorna för att få mer =)
Någon annat som Viola fått smaka på är en kokosboll! Joacim hade köpt ett paket kokosbollar av några unga tjejer som knackade på vårt hus, och själva paketet blev stående på vardagsrumsbordet. Så när Viola lyfte på locket och tittade frågande på vad dessa bruna bollar va för något så lät jag henne undersöka ifred. Hon började med att peta på chokladen och lite för hårt eftersom hennes finger gick igenom chokladen och in till skumfyllningen. Då blev hon ställd och försökte få bort det kletiga. Det tog ett bra tag innan hon fattade att man kunde äta det itsället, men när hon väl smakat på kladdet på sitt finger så tog det inte lång stund innan hela kokosbollen satt i ansiktet! Det blev väldigt kladdigt, men ändå väldigt roligt att se =)
En annan grej som Viola gör är att ta på sig byxor själv. Än så länge går det sådär, men hon kan i varje fall få på ett byxben själv. Ibland så kommer hon gående med tre byxor på ett ben, busunge!

Husfix

2011-05-15 @ 14:09:05

Veckorna bara springer iväg och jag får aldrig tid att sitta ner och blogga. Sen så har det inte hänt så mycket heller, så det finns egentligen inget vettigt att skriva om. Vi är mest ute och pillar i trädgården nu och då vår spireahäck blommar så passade jag på att göra en fin blomsterkrans till Viola. Får nog ta och göra en igen till midsommar.



I måndags så var det träff igen med mamma-gänget. Det kom fem mammor med lika många barn hit och lekte med oss. Jag hade fixat lite fika och bakat en fantomenkaka som jag bjöd på, vilket jag tror uppskattades. Vi lekte i trädgården och sen blev det en promenad i omgivningarna.

Då badet är slut för säsongen så passade vi på att hälsa på Violas mormor och morfar mitt i veckan. Och på onsdagen då passade vi på att åka till Skövde och shoppade kläder eftersom det ändå var mammas lediga onsdag! Jag hittade tre nya sommarklänningar, ett par solglasögon, linnen och några nya toppar. Sen så fick Viola lite sommarkläder också, t ex ett par tuffa jeansshorts.

I helgen så har vi (eller rättare sagt Joacim) fixat med huset och bytt lite bräder som var dåliga. Vi har även fixat lite färgprover som jag målade på väggen. Vi känner oss väldigt nöjda, men vi ska nog ta en nyans mörkare. Jag har även fixat lite i mitt grönsaksland och fått rensat ogräs samt gallrat bort lite plantor som växte för tätt. Sen så planterade jag lite olika bönor också som jag hoppas trivs och växer upp fort. Viola var självklart med oss, men hon lekte helst med min gamla barbie-cykel eller sprang i mitt grönsaksland och satte sig på plantorna...


gunga, gunga och gunga

2011-05-07 @ 20:46:13

Det är verkligen smidigt när ens barn klarar av att äta samma mat som resten av familjen. Jag har alltid tänkt att bara för att de är barn så vill de bara äta om det finns en massa sås, men det har jag upptäckt inte är fallet. Vi gjorde ugnsbakad falukorv med potatismos och det slukade Viola utan problem. Hon tyckte mitt mos var så gott att hon slickade av visparna =) Måste väl vara bra betyg!? Hon ville även smaka på bostongurka och senap som hon båda tyckte om. Sen så fick hon köttkorv med pepparrotssås till också en dag och var en ny favorit, så det blir till att göra det till henne igen snart.



Igår var vi ute på upptäcksfärd här hemma. Självklart så hamnar man ju på en lekplats där det ska gungas i evigheter. Själv så blev jag uttråkad efter bara några minuters gungning, men när jag lyfte ur henne ur gungan och visade henne att vi skulle gå, gick hon så fort hon kunde tillbaka och lyfte upp armarna mot gungan och ville upp igen. Så höll det på tills jag inte orkade putta på längre och fick bära Viola ett kvarter bort så hon inte längre kunde se lekplatsen. Först då kunde vi gå hem igen.



När pappa kom hem så blev det lite glass och mys i soffan innan det var dags för läggning. Viola har börjat förstå vad godis och annat onyttigt är nu, för hon pekar alltid på godispåsen och vill smaka. Vilket är lite konstigt egentligen eftersom hon nästan aldrig får smaka på just lösgodis.  




Idag så var vi på vårmarknad i Skene, vilket typ bestod utav några loppisbord, en karusell och flera politiska partier som försökte få väljare inför valet. Det blev en tur inne på bokhandeln/leksakshandeln där vi köpte lite bodgårdsdjur till Viola i varje fall. När vi kom hem så gjorde jag en ladugård till djuren av min bag-in-box vinlåda, vilket funkade riktigt bra. Gäller att vara kreativ =)

betessläpp

2011-05-02 @ 20:14:22

Nu börjar min fruktträdgård att ta form. I fredags så var vi och köpte ett plommonträd, sen så ville Joacim även ha amerikanska blåbär, så vi köpte två buskar som vi planterade bredvid Violas lekstuga.



I söndags så var vi på Strömma naturbruksgymnasium där det var betessläpp för alla kossorna. Sen så var även resten av gården öppen så vi fick titta på massor av olika djur. Mest spännande var nog hästarna för när vi tittade på dom så tjöt Viola av glädje allra mest. Kossorna i ladugården var också spännande, men det blev lite läskigt när de kom för nära. Fast läskigast av allt var nog grisarna. När det stora trynet kom mellan spjälorna i boxen så kramade hon pappa så hårt att han aldrig varit med om något liknande sa han!
 


Efter att vi tittat klart på alla djuren så fikade vi bulle och mjölk som delades ut gratis till alla som var där. Det var riktigt kallt och blåsigt så lite fika inlindad i en go filt verkade Viola tyckta om. På vägen hem så somnade hon direkt, man blir väl trött av så mycket nya intryck.