Sovmorgon

2013-03-22 @ 09:09:45
Idag fick jag Malte att somna om efter matningen vid halv sju vilket inte alls brukar funka. Han fick ligga hos mig i sängen och efter att ha klappat honom på magen kom han till ro och somna. Strax därefter hörde jag Viola vakna, men hon lekte så tyst och bra på sitt rum att jag också somnade om! Så det var inte förrän strax innan nio som jag vaknade av att Viola kom in till oss. Så nu ligger vi alla tre i sängen och bara myser ♥



Första gången hos tandläkaren

2013-03-20 @ 21:24:15
Idag har Viola varit hos tandläkaren för en första kontroll. Jag har försökt att förbereda henne inför besöket genom att leka tandläkare hemma och få henne att öppna munnen stort och bra. Det lönade sig, för Viola var jätteduktig och lät sköterskan titta på alla tänderna. Tydligen så saknas det två tänder i underkäken, men annars såg allt bra ut. När undersökningen var klar så fick Viola välja en sak ur presentlådan och hon valde en blå glittrande penna.



Äntligen!

2013-03-20 @ 13:02:53
Nu kan Malte äntligen le! Trodde inte att jag kunde älska honom mer än vad jag gör, men när man möts av ett leende så bubblar kärleken till honom över ♥



Påskpyssel

2013-03-20 @ 12:42:15
Idag ville inte Viola åka med mig hem från dagis. Så jag fick tampas med en gråtande och skrikande tjej i kapprummet. Inte det lättaste att få på alla kläder när hon och jag och slåss. Som tur var så lugnade hon ner sig efter att ha fått med sig sitt påskpyssel.

Klantiga jag trodde att hon hade gjort ett spöke med vingar...men fint var det i varje fall!



Ansiktsmålning

2013-03-17 @ 11:45:19
Viola fick själv bestämma vilket djur hon ville vara och det blev en nyckelpiga.



Kaninspel

2013-03-17 @ 10:32:34
Idag har vi premiärspelat Violas spel som hon fick i födelsedagspresent, Funny Bunny. Spännande och lagom avancerat.



Hitta Malte

2013-03-14 @ 16:44:37
Ytterligare en av Violas påhitt ;-) attans vad snabb hon är när man tittar bort!





Viola fyller 3 år!

2013-03-13 @ 21:28:57
Tänk att det redan har gått tre år sedan min älskade Viola kom till världen, tiden har verkligen rusat iväg. Detta var första födelsedagen som Viola verkligen förstod att hon skulle fylla år och få presenter. Och gissa om hon var ivrig när vi gav henne födelsedagspresenterna. Hon slet av pappret och hann knappt titta på vad som fanns i paketet innan hon slet sönder nästa.



Jag har alltid varit lite anti vad det gäller prinsessklänningar och sånt, men när jag såg denna fe-dräkt så kunde jag bara inte motstå att köpa den. Och det var tur det, för Viola älskade den och skuttade runt i hela huset och man såg verkligen på henne hur söt hon kände sig.

Även på födelsedagskalaset så hade hon sin fina dräkt. Jag hade som personligt mål att göra en fin tårta till Viola och när jag frågade vad hon ville ha för tårta så sa hon "Monstertårta". Så efter en hel del surfande på nätet för att få ideér, så lyckades jag få ihop en monstertårta som både jag och Viola var nöjd över! Och gott smakade den också =)


Farfar och farmor var i värmland på kalaset så de kom dagen efter istället. Med sig hade de en ny cykel till Viola. Jag trodde nog att en skulle vara för stor, men den var faktiskt alldeles lagom. Viola tyckte det var jätteroligt och med farmors hjälp cyklade hon runt runt.


Jag började ju att läsa för Viola redan när hon var nyfödd typ. Så för att inte vara en sämre mor till Malte så har jag nu även börjat läsa för honom. Viola vill gärna vara med och jag tror att hon tycker det är mysigt att göra saker tillsammans alla tre. Idag så fick till och med Malte en puss under sagostunden. Det är syskonkärlek det!

 
 

Pyssel

2013-03-13 @ 15:42:30
Denna vecka har jag och Viola haft som projekt att göra en intressant mobil till Malte. Jag har en bra app som ger tips och idéer om vad som passar vid varje vecka. Och denna vecka så passar det bra med starka färger,mönster och former. Perfekt eftermiddagsaktivitet!



Potträning

2013-03-07 @ 16:38:30
Det här med att sluta med blöja har väl inte gått så bra än. Fast det är absolut inte Violas fel, utan vi föräldrar som inte haft tid. Men nu ska vi ta tag i detta, så efter dagis så får Viola gå utan blöja och så får vi se hur det går. Hon är väldigt medveten om när hon kissar i blöjan, så då borde hon vara redo för att klara av pottan tycker jag. Idag vid middagen så fick hon sitta på pottan och då kom det faktiskt kiss!! Sen kanske det var lite extra motiverande då jag hade lovat glass om hon lyckades...



Fånga dagen

2013-03-03 @ 11:59:19
Idag fick Joacim väldigt mycket energi och började sjunga att vi skulle fånga dagen och kom på att vi skulle gå ut i det fina vädret. Så efter frukosten gick vi på en lång promenad och sen blev det upptäcktsfärd i skogen följt av fika ute på altanen när vi kom hem!