Röjarhelg

2012-10-22 @ 20:16:04
I helgen så har vi varit i röjartagen. Viola ska ju få ett nytt rum, så ett första steg mot detta var att städa ur vårt extrarum och bära upp alla sakerna på vinden. Självklart skulle Viola med upp dit för det såg så spännande ut när pappa klättrade upp på vinden. Så det var väl klart att hon fick hänga med. Där uppe så hittade hon jultomtarna som hon satt och lekte med.
 


Jag har en vision av hur jag vill att hennes flickrum ska se ut. Det kommer att bli limegröna väggar och rosa garderober. På lördagen så åkte vi till färgaffären och köpte en provburk med grön färg som Viola ville hjälpa pappa att måla med. Behöver jag nämna att några minuter efter kortet togs så ballade det ur och Viola ville måla lite var stans...



För att lugna en stressig pappa så gick jag och Viola ner och bakade lite sirapslimpa. Men även bakningen ballade ur lite, men det tycker jag i och för sig bara hör till =)  Det började med att Viola lekte Emil i Lönneberga och fastnade med huvudet i "soppskålen". Sen så ville hon smaka på filen som skulle vara i brödet och det sa jag att hon fick. Jag hade tänkt att hon skulle doppa ett finger i filen, men Viola körde ner hela handen i skålen med fil...hihihi! Slutresultatet blev i varje fall två goda sirapslimpor, bakade med mycket kärlek!

 

Bakning

2012-10-16 @ 20:37:00
Det går tyvärr lite segt med bloggandet, men ibland så finns det inte energi för att skriva. Sen så händer det inte alltid så mycket, så ibland finns det helt enkelt inget att skriva om. Vår dator har även blivit dum och batteriet laddar ur sig jättefort och om inte det vore nog så är den full av virus också som gör den långsam och jobbig. Så att ladda upp bilder kan ta väldigt lång tid...
 
Jag har kommit in i en period nu där jag tycker om att baka. Det blir nog en gång i veckan som jag och Viola bakar någon kaka eller något annat gott. Dessvärre hinner alltid Viola lägga sig innan kakan är klar så hon brukar missa själva provsmakningen. 
 
I helgen så testade vi att göra kalljästa bröd, något jag aldrig gjort innan. Viola är jätteduktig med att hjälpa till, men av någon anledning så älskar hon mjöl, så det gäller att ha koll på henne så hon inte äter för mycket av det.  Vi satte degen på fredagskvällen och efter att ha jäst i rumstemp i ca 30 minuter ställde vi in den i kylen. På lördagsmorgonen när vi tog fram degen så var den fortfarande stor och fin. Man ska tydligen inte knåda degen mer efter det, så det blev att föriktigt trycka ut degen till lagon tjocklek innan vi delade den i lagon stora bitar. Efter en kort stund i ugnen så var brödet färdigt och frukosten klar att avnjutas! 
 
 
 
 
 
 
 

Första biobesöket

2012-10-01 @ 20:03:40
I lördags så var det dags för Violas första biobesök. De visade en film för barn mellan 2-4år som hette "Liten Skär och små brokiga" och som höll på i 35 minuter. De figurer som var med i filmen kommer från en bokserie som vi har läst när Viola var bebis. Innan vi åkte hemifrån så var hon lite uppspelt och nyfiken på vad bio var för något.
 


Väl på bion så var det lång kö till godiset så vi gick in och satte oss utan att handla något. Tråkiga jag hade ju med lite russin och vatten som jag hade tänkt att vi skulle mumsa på. Fast när jag såg besvikelsen i Violas ögon fanns det inget annat val än att gå ut igen och köpa en popcornlåda till henne. Gissa om hon var stolt när hon fick den! Viola satt och moffade i sig popcorn under hela filmen, och jag hade tur de gångerna jag kunde smyga till mig ett popcorn utan att hon såg, för hon ville inte riktigt dela med sig i början.



När filmen började blev Viola helt uppslukad av filmen. Det var en bra film för så små, för det var en interaktiv film där man skulle gissa vad som ritades och några gånger så skulle man dansa och hoppa. Även när man inte skulle gissa så skrek Viola ut allt vad hon såg och tyckte allt var jätteroligt. Några gånger så blev det alldeles mörkt i biosalongen, men då blev Viola lite rädd och hennes arm åkte direkt mot mig för att känna efter att jag verkligen var kvar, mysigt. Måste helt klart göra om detta igen!