Trevlig överraskning

2013-05-30 @ 14:05:37
Hittade denna fina lapp på bordet när jag kom ner i morse. Gjorde min dag ♥





Underbara morgonstunder

2013-05-30 @ 11:04:26
Att komma iväg till dagis i tid varje morgon brukar vara en pärs. Men visst, vissa dagar då Viola är på bra humör så kan det gå jättebra och vi kan nästan stå klara i hallen redo att gå när klockan bara är strax efter åtta. Fast emellanåt så kommer de dagarna då allt blir lite galet, som igår när vi började morgonen med att fösova oss. När jag hade fått på Viola kläder och vi kom ner på nedervåningen så var klockan redan åtta! Jag insåg direkt att jag var tvungen att skippa frukost (kan ju äta när jag kommer hem), men när jag frågade vad Viola ville ha fick jag det klassiska svaret: Ingenting! Efter mycket dividrande om hur viktigt det är med frukost för att orka med att leka på dagis kunde damen tänka sig att äta lite "Loon" (melon). Melonen åts i snigelfart och dess fröer blev spridda över hela badrumsgolvet. Ja, hon åt frukost sittandes på pottan, allt för att snabba på för att komma iväg i tid. När hon var klar torkade hon munnen på min tröja och sprang ut i köket. Perfekt tänkte jag nu klär hon på sig så vi äntligen kan gå, men när jag kommer ut i köket försöker hon få på sig en flytväst, för den ska hon absolut ha på sig till dagis... Efter lite för hög röst från mig så åker flytvästen av och en jacka på. Nu är det bara skorna som är kvar, men självklart kan jag inte hitta dem. När jag frågar Viola så vet hon ingenting och säger att hon vill ha stövlar istället.  Okej för mig, men vart är stövlarna tro. Efter en snabb löprunda genom huset hittar jag två par gummistövlar, ett par gröna och ett par röda. Viola vill ha gröna, men dessvärre så var den ena stöveln blöt inuti då den badat i poolen kvällen innan. Ger henne de röda stövlarna, men inser då att den ena är fylld med yoghurt! Så till Violas stora lycka så får det bli en stövel av varje färg. Morgonen slutar alltså bra med en nöjd dotter, svettig mamma och vi blev bara 5-10 minuter sena. Inte illa =)
 
 

Maltes första feber

2013-05-29 @ 09:35:52
Nu har Malte åkt på sin första förkylning med tillhörande feber. Fast jag tror att det är snuvan som är värst för honom, speciellt på natten.
En natt utan sömn för mig går väl ganska bra, men nu är vi uppe i två och det känns kan jag säga. När klockan var halv sex i morse så gav jag upp och flyttade över Malte till min säng och efter mycket klapp, tröst och bröst så somnade vi om! Dessvärre var jag tvungen att ta mitt ansvar som förälder och gå upp och fixa Viola för att kunna åka till dagis, men självklart så försov jag mig lite
:-) Det går ju inte motstå en gosig och varm bebiskropp!



Dop 19/5-2013

2013-05-28 @ 21:23:35
På pingstdagen så hade vi dop för Malte i Skene kyrka. Roligt var att det blev samma präst som döpte Viola tre år tidigare, Göran Simonsson. Det blev en egen dop-gudtjänst skillt från högmässan, vilket var skönt tyckte vi. Det var en ganska varm dag så jag och Malte blev väldigt svettiga när jag stog och höll honom genom hela cermonin, så det sista blev han lite pimpig, men han var väldigt duktig. Det var bara när han fick vattnet över huvudet som det blev lite ledset på riktigt, men bara lite. Vi hade valt tre psalmer: 791-Du vet väl om att du är värdefull, 193-Gud som haver barnen kär, 901-Lilla liv. Själv tycker jag så himla mycket om den första psalmen och den hade vi också på Violas dop, när vi sjöng den så fick jag bita mig i läppen för att inte gråta. 
 
 
Efter dopet hade vi lite fika hemma hos oss. Det blev olika sorters bröd och många olika pålägg som man fick fixa ihop som man själv ville ha det. Istället för tårta så hade jag bakat rulltårtsbakelser som jag hade piffat till med spritsad grädde och lite jordgubbar samt kiwi.
 
 
Sen var det dags för att öppna alla presenter, och det var en hel del! Hade nästan svårt att få ihop min lista om vem som gett vad, men jag tror allt stämmer nu.
 
 
Lite andra saker som hänt.....
 
Birgit har brutit av sin ena hörntand i överkäken och fick åka till veterinären och operera ut den tillsammans med en annan tand som var skadad. Viola var väldigt fascinerad av detta och har lekt sjuk katt varje dag sen dess.
 
 
Violas har tagit kort på mig och Malte helt själv.
 
 
Jag har köpt en underbar solhatt till Viola som hon bara ser fantastik ut i. Perfekt till sköna soliga sommardagar. Sen har vi även lärt oss att blåsa på fröande maskroser, vilket verkligen uppskattas av Viola.
 
 
 

Näsor

2013-05-28 @ 16:41:38


Udda konst

2013-05-28 @ 14:51:41
Ännu en av Violas skapelser. Denna kallar jag för "Toapapper fästa med spott"


Älskade dubbelhaka

2013-05-20 @ 16:14:24
När Viola var bebis så var jag stolt över att hon var så liten, nätt och alldeles perfekt. Jag förstod inte då varför alla så gärna ville ha stora tjocka bebisar. Fast nu när jag fått Malte så måste jag erkänna att jag är stolt över hans mindre nätta kroppshydda. Jag vet att han är långt ifrån tjock, han är bara alldeles perfekt fyllig! Sen kan jag inte låta bli att älska den där dubbelhakan som visar sig några gånger om dagen ♥



Malte kan han också

2013-05-17 @ 10:33:48


Bada

2013-05-17 @ 10:28:19
Ibland så bara måste man bada klockan tio på morgonen! Så underbart det måste vara att va tre år och bli så lycklig över så enkla saker ♥



Lycka...

2013-05-15 @ 12:27:35
är att få gå hem från dagis i bara strumporna!



2 veckor mjölkfritt

2013-05-14 @ 20:50:12
Nu har det gått två veckor sen jag uteslöt mjölk i min kost. Om ett barn har mjölkallergi och symptom som Malte (nässelutslag), så ska det ta ungefär två veckor för att se resultat. Vi tycker faktiskt att vi märkte en skillnad redan efter en vecka, men nu efter två så är det ännu lite bättre. Det där torra, nästan frasiga, som hans hud kändes innan är borta, men på kinderna så är det fortfarande lite rodnad och lite småknottrig. Värst är det i hårbotten, som fortfarande är ganska torr (men helt klart bättre än innan), så nu får han oljeinpackning och massage i hårbotten så fort det känns för torrt. Det har även blivit en förändring av hans mage. Innan kunde han bajsa flera gånger om dagen, men nu så är det snarare några gånger i veckan. Ska bli spännande att höra vad BVC säger och hur vi ska gå vidare med detta.
 
 
Det här med mjölkfri kost är ju lite småknepigt. Konstigt nog så blir man ju galet sugen på nån mat som man egentligen inte ska äta. Fast idag så var jag sååå sugen på pannkakor att jag var tvungen att googla upp ett recept på mjölkfria pannkakor. Jag hittade flera recept där de bara bytt ut mjölk rakt av mot havredryck, så det testade jag idag. När smeten var klar så fick den stå och dra lite, men när jag kom tillbaka ut i köket stog Viola och rörde i min smet. Med ett stort leende så sa hon: "Jag socker där" och pekar på min smet. Jag frågar om hon har hällt socker i min smet och får då ett glatt "JA". När jag tittar på bänken så finns där ett saltkar, med massa salt bredvid sig. Jag frågar då igen om hon har hällt i socker (samtidigt som jag pekar på saltkaret) och frågar hur mycket hon hade i. Som svar får jag ett ännu gladare "Ja, mycket". Hmmm, min pannkakssmet var alltså översaltat, men eftersom jag var trött och hungrig, samt hade vanliga pannkakor att göra till resten av familjen så bestämde jag mig för att ställa in smeten i ugnen och hoppas på det bästa. Jag kan ju bara konstatera att det är väldigt svårt att stå emot frestelsen att småäta på en nystekt pannkaka samtidigt som man steker. Fast bara man påminner sig själv varför man undviker mjölk så blir man genast motiverad igen!
 
När maten var klar så var jag så hungrig så även om min ugnspannkaka var lite översaltat så slank den lätt ner med lite extra söt sylt till. Dessvärre så såg den inte så rolig ut och konsistensen var som gröt. Läste lite mer på nätet sen och hittade flera som kommenterat recepten och skrivit att de inte får sina pannkakor att stelna när de har havredryck i. Hmm, bättre lycka nästa gång?
 
 
 

Spökjakt

2013-05-13 @ 18:30:16
Ibland är det tur att Viola har bra fantasi. Idag på eftermiddagen när vi alla var uttråkade så kom Viola på leken spökjakt. Jag var en häst som Viola red på och så smög vi omkring här hemma och letade efter spöken och monster. Viola hade en ryggkliare som vapen och jag fick nöja mig med en glasspinne.



Tänder?

2013-05-13 @ 13:45:02
Malte har varit lite gnällig de senaste dagarna. Jag börjar fundera på om det kan vara tänder på gång, för det enda han vill är att gnaga på mina fingrar. För att slippa gå runt med mina fingrar i Maltes mun så letade jag fram Violas gamla bitring. Det blev en succé!



Spegel spegel

2013-05-09 @ 18:03:50
Nu har Malte hittat sig själv i spegeln. Mycket fascinerande!



Altanmys

2013-05-07 @ 13:31:11
Idag vaknade Malte redan på väg hem från dagis efter bara en halvtimmes sömn. A ochntagligen för att han var för varm i vagnen. Så när vi kom hem så fixade jag och Viola en mysig höra på altanen där vi la ett täcke att sitta på. Sen tog vi fram parasollet för att få lite sval skugga. Båda barnen tyckte det var skönt att bara ligga där. Viola lyxade till det och hittade en gammal nappflaska som vi fyllde med apelsinsaft.



Mjölkfritt

2013-05-03 @ 17:40:14
Vi var på BVC i tisdags och då tog jag upp Maltes extremt torra hud igen. Förra gången bad hon mig att smörja honom med vaselin, vilket jag gjort flera gånger om dagen, men det har inte hjälpt. Så denna gången tyckte sköterskan att jag skulle börja äta mjölkfritt för att se om Malte är allergisk mot mjölkprotein. Jag hoppas verkligen att den nya kosten hjälper, men det vet vi först om två veckor.