Grottbygge

2012-04-23 @ 20:35:55
Det roligaste Viola vet just nu är att bygga grottor och kojor. Det har nästan blivit så att vi har bytt ut kvällssagan till grottbygge i vår säng istället. Då ligger vi bara under täcket och myser och tittar på varandra. Ibland blir Viola till ett farligt monster (då hon härmar Pippi Långstrump som monster) då hon hoppar fram ur täcket och fräser och morrar!

Imorse så ville Viola istället för att gå till dagis stanna hemma med mig och göra en "gocka", vilket självklart betyder grotta. Och eftersom jag så gärna vill att Viola får mysiga och härliga mornar, utan sur mamma och utan stress, så fick det bli supersnabbt grottmys för att upprätthålla harmonin =)


Tålamodstest

2012-04-17 @ 20:50:09
Idag så testade Viola verkligen mitt tålamod när vi var och handlade på Lindex. Då vi åkte dit efter en lång dag på dagis så var kanske inte förutsättningarna de bästa, men jag ville fynda lite på rean.  Till en början gick det bra, men ganska snart så ville hon springa iväg och dra i kläder. När jag gick för att hämta henne så blev hon bara arg och frustrerad och sjönk ihop som en degklump på golvet. Jag försökte prata med henne men hon blev bara argare av det så jag lät henne ligga där på golvet och lugna ner sig. När hon förstod att jag inte brydde mig längre så reste hon sig kvickt upp och rusade iväg och gömde sig under olika klädställ. När jag dragit ut henne därifrån så lät jag henne gå lite fritt, men det slutade tyvärr med att Viola tar i en dörr och startar larmet...suck. Personalen kom rusande och jag bad om ursäkt, men de var så gulliga och undrarde bara om det gick bra med min dotter. När jag till slut fått tag på lite rea-kläder och gick till kassan fortsatte kaoset. Detta innebar att jag fick springa som en liten galning efter Viola, inklusive bakom disken där kassörskan stog...hmmm. När vi kom ut ur affären var jag svettig på ryggen, men väldigt stolt över att jag orkade mig igenom denna pärs utan att bli arg eller sur på min älskling.

Att vara förälder är verkligen inte lätt alla gånger, men jag känner mig ändå lyckligt lottad som även om det känns stressigt och jobbigt faktiskt kan se det komiska i situationen.





Påskhelgen hos mormor och morfar

2012-04-09 @ 20:34:16
Påskhelgen spenderades hon Violas mormor och morfar. Viola har ju inte riktigt lärt sig säga mormor eller morfar än och har inte direkt förökt säga något heller. Vi hade pratat redan innan vi åkte att vi skulle åka och hälsa på mormor och morfar, men jag blev riktigt förvånad när Viola sa "Lolo" så fort hon fick se mormor. Hon försökte sig även på något ord för morfar, men det var så konstigt att jag inte minns vad det var.

Senare på kvällen kom kusinerna Isak, Neo och Liam och då blev det full rulle. De började leka direkt och Viola lärde sig att säga Neo och Isak! På natten så sov Viola kasst och jag fick gå upp massor med gånger. Till slut så hjälpte ingenting så var tvungen att lägga henne i min säng för att få henne att lugna ner sig. Då somnade hon nästan direkt och sov lugnt resten av natten. Jag sov väl sådär eftersom hon låg och bredde ut sig så i sängen så jag fick ligga med armen utanför sängen. Efter ett tag kom jag på att jag kunde lägga mig med huvudet åt andra hållet och då fick jag massor med plats och somnade gott jag med. Det var otroligt mysigt att vakna med Viola i sängen, helt klart något jag vill göra igen!

På fredagen så var det den obligatoriska marknaden vid campingen. Dessvärre så var det snöblandat regn och hemsk blåst vilket gjorde det svinkallt. Efter att ha köpt en leksak till älsklingen och några lakritssnören till oss vuxna blev det en snabb tur till tivolit där jag vann två bollar i en kripklo-maskin. Men det bästa med att det kom snö var att vi hann med lite pulkaåkning innan snön smälte bort.




Lördagen började med ett besök på badhuset. Innan vi kom dit så hade jag tänkt att Viola skulle vara lite feg och mesig, men jag hade helt fel. Hon var som en fisk i vattnet och hoppade från kanten och åkte rutschkana utan problem. Hon har även börjat visa upp en väldigt bestämd personlighet. Ett exempel var när hon skulle hoppa från kanten och jag ville ta emot henne. Då visade hon mig handen och viftade sedan bort mig. Det var tydligen mormor och morfar som skulle ta emot henne...hon vet vad hon vill, hihihi!

På lördagseftermiddageb blev det äggmålning och påskbuffe. Självklart så hade även påskharen varit framme och lämnat skattkartor som barnen fick använda för att hitta sina påskägg. Det blev alldeles för mycket godis och för att hinna få i sig så mycket som bara gick så gömde sig alla kusiner bakom gardinen och mumasde godis tillsammans, mysigt.



Innan vi åkte hem på söndagen så cyklade vi bort till Månesköldskolan och lekte där. Kusinerna gungade tillsammans i en sån där jättegunga vilket alla tyckte var jätteroligt. Det roligaste för oss föräldrar var att se hur Viola lekte tillsammans med sina kusiner. Hon härmade allt de gjorde och sa och skrattade mest hela tiden, underbart! Hon har verkligen vuxit denna helgen och lärt sig en hel del nya saker.


Helgens bästa måste ändå vara när Violas fina kusiner lärde henne säga bajskorv!! Fast kvällsshowen hon hade för oss idag då hon sjöng Eric Saades Man boy kommer också högt upp på listan =)


Tack för en fantastisk helg älskling!

kyckla kyckla...kyckla!!

2012-04-04 @ 20:00:56
Joacim var hemma med Viola igår eftersom hon hade 40-graders feber när han hämtade henne på dagis i måndags. Lyckligtvis så gick febern över redan på natten och hon var som vanligt hela tisdagen. Så planen var att hon skulle åka till dagis idag, men tyvärr så var febern tillbaka på morgonen. Så idag blev det min tur att vara hemma. Synd om Viola, hon missade nämligen påskfirandet de skulle ha på dagis. Och pappa som hade gjort en fin kvast av pinnar som hon skulle ha med sig. Men men, det blir fler tillfällen att klä ut sig.

Mitt på dagen så piggande Viola till och febern släppte. Då ville hon genast ut och cykla (vilket betyder att hon åker bak på min cykel), som hon så fint kallar kyckla. Det blev en kort tur till lekplatsen där hon fick gunga som hon pratat om hela förmiddagen. När hon kände sig nöjd "kycklade" vi hem, åt lite lunch och sen fick hon sova middag. Direkt efter att hon vaknat så ville hon ut och "kyckla" så det var bara att krångla ut cykeln ur garaget igen. Men strax efter att vi kom till lekplatsen så ville hon cykla hem igen då febern hade kommit tillbaka. Så resten av dagen tillbringades i soffan framför Pippi Långstrump.

Vid läggdags så ville Viola som vanligt inte borsta tänderna, så jag frågade om hon hade tänkt att cykla imorgon. Hon svarade ja. Då sa jag att om hon ville cykla så var hon tvungen att öppna munnen ordentligt så jag kunde borsta tänderna. Direkt åkte munnen upp och vi genomförde den bästa tandborstningen någonsin. Det jag inte räknade med var att Viola fick uppfattningen att vi skulle cykla direkt...för när jag sa att vi skulle gå och lägga oss så började hon skrika KYCKLA KYCKLA KYCKLA! Det tog en liten diskussion innan hon lugnade ner sig och accepterade att cyklandet gällde morgondagen. 

Om jag känner min bebba rätt så kommer hon istället för att ropa "mamma" imorgon bitti att ropa "kyckla"!

Påskfint

2012-04-02 @ 20:21:03
Violas minne och förståelse är verkligen imponerande. Hon börjar komma ihåg om man har lovat henne något dagen innan och då kan man ju inte annat än att ställa upp och gilla läget när hon påminner oss om vad vi lovat. Hon älskar ju att åka med på cykeln, så eftersom jag lovade henne i fredags att vi skulle cykla så fick det bli en tur till Willys på lördagen och vi cyklade så fort att Violas ögon vattandes. 

Väl i affären så vägrade Viola ta av sig cykelhjälmen, hon trodde nog att cykelturen definitivt skulle ta slut då. När vi kom till kassan så fick jag syn på en av minna barndomsfavoriter...Dumleklubban! Jag kunde inte låta bli utan var tvungen att köpa en påse med Dumleklubbor och när vi cyklat hem så tog vi alla tre var sin klubba. Viola som aldig smakat på detta innan tyckte att det var väldigt gott!



Eftersom det snart är påsk så passade jag och Viola på att göra lite påskfint här hemma i helgen medans pappa spikade på garaget. Jag blev väldigt nöjd med resultatet, men Viola hann tröttna innan vi var helt klara.



Idag så fick jag efter mycket sökande äntligen tag på en mössa till Violas nya vårjacka. Nu längtar jag bara till helgen då jag får Violas nya gula Converse-liknande-skor. Hon kommer att bli snyggast i stada =)