Härliga veckor

2014-04-27 @ 20:41:37
Åh vilka härliga helger vi har haft. Viola älskar allt med påsken och hon har blivit lite fixerad vid påskkärringar. Så när de skulle vara utklädda till dagis på skärtorsdagen var hon överlycklig! Istället för kvasten så valde hon att åka sparkcykel till dagis.
 
 
I påskhelgen gjorde vi premiärturen med husvagnen. Vi åkte till Apelviken i Varberg med barnens farmor och farfar. Vädret var fantastiskt och solen värmde så skönt. Viola var totalt orädd och gick själv till lekplatsen (vi bodde väldigt nära) och började gräva och leka. Vi hade även med oss hennes cykel (med stödhjul) och den hoppade hon upp och cyklade iväg på utan problem. Hemma så brukar hon bara bli arg och inte orka trampa, men på campingen hade hon helt annan inställning och ville cykla hela tiden! Tror även hon såg alla andra barnen och ville göra likadant. Malte ville också vara med och gräva. Han verkligen älskar att vara utomhus och undersöka, greja och smutsa ner sig.
 
 
På lördagen blev det en tur in till centrum och efter lite affärer fick barnen leka av sig på den stora lekplatsen Spööökitetsparken. När vi kom tillbaka till campingen var vi helt slut. Som tur var så skulle Malte sova middag så vi kunde vila oss och samla nya krafter då. Och det behövdes för på kvällen så gick vi på restaurang och det tyckte barnen inte var så roligt. Viola skötte sig okej, men Malte var hemsk. Han har aldrig uppfört sig så innan. Han vägrade sitta i stolen, han vägrade sitta hos mig, han vägrade sitta still överhuvud taget. Det slutade med att vi fick äta i skift, då en fick underhålla Malte i entrén och en av oss fick äta. Pust!
 
 
Denna vecka har vi också haft skönt väder och jag och barnen har försökt vara ute så mycket som möjligt. Viola hade som önskan att åka till en stor lekplats med en stor gunga, en stor kana och en stor sandlåda. Så vi åkte till lekplatsen vid Skene bibliotek, vilket hon gillade. Jag hade tagit med mig lite fika, men ingen av barnen hade tid med mat utan ville bara leka. Så jag kunde njuta med mitt fika och en spännande bok!
 
Viola tycker att det är kul med kläder och hon vill gärna ha lite flickiga kläder nu. I veckan så tyckte hon även att Malte skulle ha kjol. Malte blev överlycklig och gjorde små piruetter på golvet och kastade strumpor av lycka! Jag letade även fram Violas gamla jeansjacka som passade herren perfekt.
 
 
I helgen har vi bara varit hemma och haft det gott. Grejat lite i trädgården och städat i garaget. Vi var även en sväng på Forsbergs i Hyssna och kikade på lite husvagnar. Härligt att drömma sig bort. Vi hittade en Hobby som vi båda fastnade för och när barnen blivit lite större så kanske vi kan byta upp oss till en sån.
 
 
 

Huvudfoting

2014-04-11 @ 14:04:05
Viola har än så länge inte varit direkt intresserad av att rita eller färglägga. Hon tycker att det är mycket roligare att leka och fantisera ihop historier med sina leksaker.
När vi åkte hem från Lidköping i söndags fick vi äntligen med oss Violas julklapp, ett stafli. Bara på några dagar så har Violas intresse för att måla ökat. Från att knappt kunnat måla ett huvud, gör hon nu nya huvudfotingar varje dag! Det bästa är att höra hennes förklaringar om varje teckning. Jag kommer på mig själv sitta och le det största av leenden varje gång!

Detta är jag, de blåa ringarna på magen är tydligen mina bröst.


Den stora blåa till vänster är pappa, de andra små är monster.


Senaste skapelsen är mormor. Jag påpekade att hon såg lite sur ut, men Viola berättade snabbt att det var en visselpipa i munnen.




Tvätta fönster

2014-04-01 @ 22:49:22
När jag tog kortet på Malte tittar han avundsjukt på syrran som hjälper pappa klippa gräset. Trodde först att det var motljuset som gjorde fönstret suddigt, men när jag senare tittade närmare på bilden såg jag till min förfäran att det var smuts!

Har man rena fönster som småbarnsförälder? Nej, inte om ni frågar mig. Finns så mycket annat jag prioriterar istället, men jag måste medge att jag starkt funderar på det nu efter att jag sett bilden.