sju års olycka

2011-01-28 @ 13:54:04

Idag så är det städning som gäller här hemma eftersom vi ska ha kalas på lördag. Viola tycker det är roligt när jag städar och kryper efter dammsugaren och slår på den. Tyvärr råkade hon även putta till spegeln som jag hade ställt mot byrån så den åkte i golvet. Eentligen så gjorde det inte så mycket att spegeln gick sönder. Vi har nämligen inte kommit på vart den ska hänga än så den har legat under trappan i ett år nu. Så det positiva med att den gick sönder var ju att nu slipper vi tänkla på det mer!



Förhoppningsvis så slipper Viola sju års olycka för direkt efter det hände så bad jag till högre makter att jag kunde ta olyckan istället, en moders plikt! Och tydligen så fungerade det för strax därefter när vi åt lunch så ville Viola smaka på min couscous vilket hon gärna fick. Men det var ju svårt för henne att bara få maten i munnen, så nu har jag couscous i hela köket typ...så det är bara att dammsuga om alltihopa, underbart =)

Min födelsedag

2011-01-25 @ 21:28:01

Dagen började jättebra med ostörd sömn hela natten. Jag vaknade till vid sex-tiden och undrade vad klockan var. När jag insåg att Viola inte sagt ett pip på hela natten var jag tvungen att smyga till hennes rum och lyssna i fall hon fortfarande andades. Kanske låter nojigt, men i en veckas tid nu har jag fått springa flera gånger per natt för att trösta, så en lugn natt var väldigt udda. Sen gick jag och la mig igen och blev inte väckt förrän halv nio.

Efter frukost åkte vi en sväng till öppna förskolan och lekte lite, men Viola börjar helt klart bli för stor för babyrytmiken. Hon vill inte sitta still en sekund utan kryper omkring och är allmänt busig. Efter det så tog vi en sväng till leksaksaffären och köpte en ny låda som Viola kan ha sina leksaker i. När pappa kom hem så åkte hon även runt omkring i den vilket var väldigt roligt!




För att fira min födelsedag köpte jag även med semlor hem till mig och mannen, vilka avnjöts framför TV:n med Dr. Quinn. Sen till middagen så lagade jag Uncle Ben's sweet and sour med ris till makens stora förtret. Innan kvällen var slut så passade jag på att göra tre storkok med efterrätt till Viola. Denna gången blev det banan/apelsin/mango, päron/kiwi och hallon/blåbär, det måste blivit flera liter med fruktpuré totalt!

Babysång

2011-01-24 @ 16:12:06

I helgen var vi på mina kusiners födelsedagskalas. Viola tyckte det var så kul att leka med alla de andra barnen och att få pilla på en massa nya spännande leksaker. Hon testade även Ellas stol som hon verkade tycka om. Jag och pappa får nog köpa en sådan till henne som hon kan ha här hemma framför TV:n.



Testade även en ny maträtt till Viola i helgen, frikadeller på fläskfärs. Jag smaksatte färsen med persilja, vitpeppar och lök samt lite köttfärskrydda som är en blandning av kryddpeppar och ingefära. Till det serverade jag stuvade grönsaker och spegetti. Men som jag anade så tyckte Viola att det var sådär...jag har börjat misstänka att det är spagetti som hon har problem med. Fast pasta funkar ju alltid i burkmat vilket är lite konstigt, men den är ju oftast jättemjuk i den maten.

Idag så gjorde jag lite potatismos till frikadellerna istället och då var det lite godare, men bara lite...suck! Men jag får trösta mig med att hon inte åt så mycket efterrätt heller, vilket måste betytt att hon inte var så hungrig.



Idag så har vi varit på babysång i Kinna och Viola fick leka med tre andra barn. En sak som är säker är ju att Viola är ett energiknippe. Under själva sångstunden så kunde hon inte sitta stilla och titta på, utan hon var tvungen att krypa omkring och ta de andra barnens leksaker eller frökens sånghäfte. Man kan ju inte låta bli att tycka det är roligt även om hon är lite busig! Efter sångstunden så gick vi till lekrummet där Viola lekte med en lastbil som hon tyckte var jätterolig. När vi åkte hem så somnade älsklingen i bilen, men vaknade igen efter bara en halvtimme.

På eftermiddagen så fick Viola faktiskt komma nära Sylvester. Hon har på senare tid lyckligtvis lärt sig att klappa snällt och fick till och med Sylve att kurra.

Denna tunga

2011-01-20 @ 21:05:11

Dagen började med att röja iordning lite i köket där det fanns kastruller från i måndags som inte blivit diskade än. Efter det så gick vi ut på promenad i det fina vintervädret. Trots att det var nästan 10 minusgrader så gjorde solen att det var riktigt behagligt. Jag hann inte ens komma till slutet av vår gata innan Viola hade somnat i vagnen. Idag gick jag till biblioteket och lånade fyra pekböcker till Viola. Tänkte att det kunde vara kul för henne att få titta i lite nya böcker med tydliga bilder i. När vi kom hem så fick vi besök av kusinerna Kevin och Riley. Kevin försökte visa Viola hur man målade, men hon föredog att ta hans krita eller bita på en krita...

På eftermiddagen så monterade vi upp Violas hoppgunga igen, men den var fortfarande inte så kul. Fast när jag höjde den så pass att hon inte nuddade golvet så att jag kunde gunga henne som en riktig gunga var det desto roligare! Annars så har Viola sabbat TV:n igen. Lyckligtvis bara tillfälligt, då hon drog ur alla sladdarna ur boxern...

Viola fick smaka på min linssoppa med curry idag och hon tyckte den var jättegod. Tror faktiskt att hon föredrar kraftiga smaker. Serverade fiskbullar i räksås till henne idag som middag, vilket också var ganska kraftigt i smaken, och det var nog också gott då hon slukade hela sin portion.

Sen har vi ju Violas underbara tunga som bara måste hänga ut ur mungipan hela dagarna. Fattar inte riktigt vad den gör, men utanför munnen ska den vara tydligen. Min dotter är bara för underbar =)


10 månader

2011-01-17 @ 18:38:14

Nu när Viola blivit 10 månader har en massa roligt hänt. Bara de senaste dagarna så har hon utvecklats en massa. Hon har börjat släppa en hand nu när man går så hon bara håller i en hand, dock bara några steg. Hon kan även stå själv i flera sekunder utan att ramla. Sen så när vi var hos farmor och farfar i helgen så lekte hon så bra med lego och fattade att man kunde ta isär bitarna. Hon har även börjat förstå att man tar på och av strumpor. Hon har i och för sig länge vetat att man tar av sig strumpor, men nu försöker hon faktiskt att ta på dem igen, men det är fortfarande lite för svårt. Men min hårsnodd jag har runt handleden klarar hon faktiskt att både dra av och trä på igen =)

Vi fortsätter även med att gå lite naken här hemma så att rumpan mår bra. Det är fortfrande en liten röd fläck kvar, men den blir blekare och blekare för varje dag.



Viola som älskar diskmaskinen har även börjat hjälpa till med att plocka ur den.



Sakletare

2011-01-10 @ 20:25:52

Idag så har vi varit på BVC och vägt och mätt Viola och det visade att hon växer som hon ska. Kanske att hon borde vägt lite mer, men en liten vïktuppgång är helt okej med tanke på sin kraftiga magsjuka hon hade i julas. Frågade ju också om råd för hennes röda rumpa och fick tipset att lufta den mycket samt smörja med en mjukgörande kräm som är fuktavstötande, så jag köpte Idominsalva när jag var och handlade. Annars så gick hon igenom alla kontroller, så som att slå två klossar mot varandra och att krypa.

Jag och mannen konstaterade nyss att Viola är en liten bulldog. När hon kryper omkring så skjuter hon ut hakan så hon får underbett och sen så vinklar hon i händerna och lufsar fram med lite böjda armar. Hon ser störtskön ut. Sen så händer det även ibland att hon har något i munnen samtidigt och då är likheten slående!

Hon kryper omkring mest hela tiden nu och letar efter nya saker att leka med. Det senaste är att öppna pappas strumplåda och plocka ur alla sockor. Sen så är det ju också väldigt trevligt att tugga på dom också...

Svampen

2011-01-09 @ 21:55:28

Ja rubriken stämmer in i två bemärkelser. Först så har Viola blivit en svamp som dricker allt hon kommer åt; rester av mitt kaffe, te, julmust och saft. Just julmust fick hon testa i lördags för första gången och hon blev förälskad direkt! Hon fick bara smaka en liten  mun, men direkt när vi tog bort glaset så slet hon det ur min hand och förde det till munnen för att dricka mer. Självklart stoppade vi henne, men det var inte populärt kan jag säga då hon blev ledsen och uppgiven. De senaste dagarna så har faktiskt Viola börjat förstå innebörden av nej, vilket alltså ledde till ovan nämnda reaktion.



Den andra svamp jag menade var den som utvecklats i dotterns rumpa. Hon har för första gången fått blöjeksem och det växer lite svamp också. Tur att vi ska till BVC imorgon då jag får passa på att fråga om råd. Så större delen av kvällen har hon fått krypa runt utan blöja för att lufta sig rejält. Det blev några små pölar, men det får det väl vara värt...

Annars i helgen så har Viola börjat visa tendenser till att bli väldigt mammig. Så fort jag går ur rummet blir hon ledsen och det är bara jag som kan lägga henne för natten utan att hon blir hysterisk. Sen så har hon fått sitt första riv av katten, det var Sylvester som var elak och rev henne över ögat. Efter det så åt hon kattsand med god aptit vilket gjorde oss illamående. Jag passade även på att sy en hissgardin till Violas rum, vilket tog större delen av dagen tack vare diverse katter och bebisar som ryckte i tyget när jag försökte nåla.

Gamla videofilmer

2011-01-07 @ 20:10:01

Idag så har jag äntligen bränt ut all film på vår videokamera vilket har varit ett överhäng sedan länge. Det fanns faktiskt film från vår USA-resa kvar på kameran. Det var riktigt kul att titta på och man kunde inte låta bli att längta tillbaka dit. Blir nog ganska lagom att åka igen när Viola är runt femton år tror jag, något att se fram emot med andra ord!

Idag så blev både jag och mannen lite chockade när Viola försökte gå efter mig upp i trappan och lyckas klättra helt själv första trappsteget. Det knäppaste var att jag läste lite om utveckling hos en 6-12 månaders bebis igår och just ett kapitel var om att lära barnet att klättra i trappan. Vi visade henne hur man gjorde, men hon blev ganksa snart trött.



Till kvällsmat serverade jag torskgryta med ärtor. Viola har tidigare varit lite reserverad mot ärtor, men idag så tog hon tallriken ifrån mig och plockade ut alla ärtor med sina händer och stoppade i munnen och mumsade för fullt. På kvällen så blev det bad följt av lek, godnattsaga, tandborstning och välling. Vällingstunden gick väl sådär, Viola ville hellre bita mig i armen och jag  har nu flera små bitmärken på underarmen...



Ännu mera tänder

2011-01-03 @ 20:32:18

Nu kommer det nya tänder varje dag känns det som. Idag så tittade tand nummer sex igenom tandköttet. Inte undra på att hon hade så mycket feber vid jul, det måste ju varit p.g.a. alla dessa tänder som envisas med att sticka upp. Sen jul så har Viola utvecklats en massa, hon har börjat att ta för sig en hel del. Hon kan tex hitta smörgåsrån i skafferiet som hon mumsar i sig, men hon är snäll också för om man ber henne att få smaka på ett rån så ger hon mig en bit! Sen så har hon blivit duktig på att leka med sina stapelburkar som hon fick av gammelfarmor, då hon plockar isär några för att sedan plocka ihop dom igen.



Idag så avslutades kvällen med Violas favoritsyssla...bad! Som vanligt så fick hon en superskön frisyr som stog åt alla håll! Efter det välling och en godnattsaga i pappas knä.




Nyår

2011-01-01 @ 11:54:35

Blev som vanligt ett lugnt och skönt nyår med god mat. Eftersom jag och mannen snöat in på westernserier så kändes det naturligt att göra en cowboy-meny. Tyvärr så orkade inte Viola vara vaken mer än till sju så hon gick miste om den goda maten, fast hon hade nog inte kunnat äta den ändå. För att göra dagen lite extra rolig innan hon gick och la sig så fick Viola mumsa på sin nya favorit, fikon!



Kvällen spenderades i köket med diverse lek och matlagning. Nyårsmenyn började med en grönsallad med kanderade bacon och granatäpple. Salladen var blandad i en syrlig vinägrett som balanserade den söta baconet perfekt. Till varmrätt blev det ett långkok på 3,5 timmar som Joacim gjorde. Det var ett chili con carne recept från Jamie Olivers nya kokbok med kanel och kaffe i. Smakade och luktade annorlunda men väldigt gott. Serverade även lite gräddfil till vilket lättade upp det hela. Efterrätten var en rätt som jag länge velat testa, brödpudding. Gjorde en choklad- och ölsås till och serverade det hela med vaniljglass. Självklart så tabbade jag mig och höll nästan på att försöra efterätten, men med lite nytänkande så blev slutresultatet riktigt gott.



Inser att det är svårt att få mat att se riktigt fin ut på bild. Särskilt svår var efterrätten...så det fick bli två bilder på den. Middagen avnjöts tillsammans med en av våra nya vänner Zeb Macahan och innan vi gick och la oss så tittade vi på alla raketer som blinkade utanför fönstret.