Nyår

2011-01-01 @ 11:54:35

Blev som vanligt ett lugnt och skönt nyår med god mat. Eftersom jag och mannen snöat in på westernserier så kändes det naturligt att göra en cowboy-meny. Tyvärr så orkade inte Viola vara vaken mer än till sju så hon gick miste om den goda maten, fast hon hade nog inte kunnat äta den ändå. För att göra dagen lite extra rolig innan hon gick och la sig så fick Viola mumsa på sin nya favorit, fikon!



Kvällen spenderades i köket med diverse lek och matlagning. Nyårsmenyn började med en grönsallad med kanderade bacon och granatäpple. Salladen var blandad i en syrlig vinägrett som balanserade den söta baconet perfekt. Till varmrätt blev det ett långkok på 3,5 timmar som Joacim gjorde. Det var ett chili con carne recept från Jamie Olivers nya kokbok med kanel och kaffe i. Smakade och luktade annorlunda men väldigt gott. Serverade även lite gräddfil till vilket lättade upp det hela. Efterrätten var en rätt som jag länge velat testa, brödpudding. Gjorde en choklad- och ölsås till och serverade det hela med vaniljglass. Självklart så tabbade jag mig och höll nästan på att försöra efterätten, men med lite nytänkande så blev slutresultatet riktigt gott.



Inser att det är svårt att få mat att se riktigt fin ut på bild. Särskilt svår var efterrätten...så det fick bli två bilder på den. Middagen avnjöts tillsammans med en av våra nya vänner Zeb Macahan och innan vi gick och la oss så tittade vi på alla raketer som blinkade utanför fönstret.




Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Skulle väldigt gärna smaka den menyn.

Ser att Joacim är festklädd i Öxabäck maskinstations fina tröja. :-)

2011-01-01 @ 20:09:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback