Mini-jul

2014-12-29 @ 14:18:42
Inför julen så har vi pysslat och pyntat i flera veckor. När barnen gick hem på jullov så fick vi med oss en påse med fina pynt som Malte hade gjort. Det var en fin stjärna av silvriga piprensare, en kotte som han målat röd och en härlig degklump med ull och pinnar som ben.
 
 
Vi har även passat på att göra egna julkort. Så jag kom på den perfekta idén att göra ett luciatåg!
 
 
Självklart så var vi tvugna att göra ett pepparkakshus. Fast i år blev det ett färdigt som man köper i mataffären, men det var minst lika kul. Båda barnen tyckte det var kul att pynta huset, men mycket av godiset försvann av någon anledning.
 
 
Min absoluta favorit på jul är lussebullar. Malte tyckte mest om att pilla i russin, men Viola var redig och hjälpte mig att göra bullarna. Självklart blev det pepparkaksbak också. Fast barnens kakor blev alldeles för tjocka!
 
 
Den fjärde advent så kom farmor och farfar samt Richard och kusinerna till oss på mini-jul. Vi hade lite knytkalas och efter maten blev det julklappsutdelning. Viola fick en vacker prinsessborg i Lego friends och Malte en fin traktor i plåt. Båda blev jätteglada och tjöt av förtjusning. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback