solig onsdag

2011-02-23 @ 19:49:14

Idag så har vi varit på babysim och fått testa ytterliggare en ny flytgrej. Tidigare så har vi ju haft badring eller armpuffar, men idag så använde vi flytpinnar. Viola fick en under varje arm och jag höll fast henne i händerna så hon fick sparka fritt. Först så ville Viola bara äta på dom (såg ju ut som megastora majskrokar) men efter ett tag så fick hon fart och vi simmade omkring riktigt bra. Nästa nya övning blev att se saker under vatten och det klarade Viola galant!

På eftermiddagen så blev det en promenad i det fina vädret. De senaste dagarna så har Viola blivit lite arg när hon fått solen i ögonen, så idag letade jag fram hennes solglasögon som hon hade på sig på promenaden.





Jag tävlar ju lite på olika ställen och senaste vinsten var ett alla hjärtansdagkit från bambino innehållande en tallrik med sugpropp, en mugg med antispillfunktion, en haklapp och ett par nya nappar. Viola verkar tycka om de nya napparna även om själva sugdelen är annorlunda mot vad hon är van vid. 

Arbetsam helg

2011-02-21 @ 12:01:44

I helgen så har vi äntligen fått ork att ta ner häcken runt huset. Den har ju varit så dålig och har dött på flera ställen så vi kände att den inte gick att rädda så vi kapade den längs marken. Det gick ganska fort när vi hjälptes åt, så när Viola sov i lördags tog vi ner häcken mellan oss och grannen. Sen på söndagen så ville bara Viola sova i en halvtimme så då fick hon vara med oss ute och överse arbetet från barnvagnen när vi tog ner häcken utanför finentrén. Efter det så fick Joacim äntligen lust att sätta upp förlängningen på barngrinden och han fick då hjälp av Viola som är väldigt intresserad av att pilla och skruva.

De senaste dagarna så har Viola verkligen fattat hur man ska göra för att gå. För varje dag som går så tar hon fler och fler steg. Känner att jag måste filma henne nu innan hon går för bra så man minns dessa vinglande steg. Hon även kontrollera sin gång lite bättre och sätter sig inte direkt när hon tappar balansen. Nu så stannar hon upp, samlar sig och går vidare. Hon är smart min tjej!



Dagarna hos mormor och morfar

2011-02-18 @ 17:14:07

Jag och Viola kände att vi behövde lite omväxling i vardagen och åkte direkt efter badet i onsdags till mormor och morfar för att vara där i några dagar. Medans jag packade väskan så lekte Viola med sin stora mjukishund och borstade sina tänder. Det var perfekt att åka efter badet för Viola somnade direkt i bilen och sov hela vägen upp till Lidköping.



Hos mormor och morfar så var det fika direkt när vi kom fram, det blev goda semlor från Emelies bageri. Viola passade på att leka med saltskålen och gömde morfars stegräknare där och hans nycklar i burken med slevar och köksredskap. Så när han dagen efter skulle åka till jobbet så hittade han inte sina nycklar..hihihi!



På torsdagen så var vi ute på stan mest hela dagen och kollade i affärer och jämförde priser på cykelstolar till Viola. Kan inte fatta varför de ska vara så dyra som 800-900 kronor? Annars så köpte jag inte så mycket på stan bara ett nytt regnskydd till vagnen (ett till sittdelen) och hårspännen till Viola som har börjat få ganska lång lugg nu. Vi passade även på att äta på restaurang där jag för en gångs skull åt fisk, som var riktigt god.

Nu har även Viola börjat smågå på allvar. Hon står jättebra om man ställer henne på golvet och tar några steg innan hon antingen ramlar eller sätter sig ner. Dröjer nog inte länge nu tills hon springer omkring. Viola har även de senaste dagarna försökt ställa sig upp utan att ta tag i något, typ helt själv mitt på golvet. Hon har nästan lyckats, bara några försök till så klarar hon nog det också!



Vi passade även på att hälsa på gammelmormor där vi fikade lite goda blåbärsbullar (men Viola fick torftiga sockerfria muffins). Känner att det blev väldigt mycket sötsaker de här dagarna, men det får väl gå an...

När vi skulle åka hem så försökte Viola packa ner sig själv i väskan, men var helt klart för stor för att få plats. Jag hade turen att få henne att sova hela vägen hem också vilket gjorde bilkörningen lättare. Väl hemma så blev Viola jätteglad när hon såg alla katterna. Och när pappa kom hem blev hon glad, men lite blyg och klängde sig fast i mina ben. Pappa tyckte att hon hade vuxit en massa på bara två dagar och blivit en liten dam. Kan ju bero på att Viola hade hårspännen i håret, vilket faktiskt gjorde henne vuxnare!? Tror hon gillar hårspännen för hon protesterade inte även om jag satte i alla jag köpt i håret, utan pekade bara på dom och log glatt.




Gekås

2011-02-14 @ 12:37:44

I helgen så begav vi oss till Gekås för att köpa presenter till Viola som snart fyller ett år. På vägen dit så stannade vi i Öxabäck där vi gick in i affären och köte lite färdkost. Som tur var så jobbade Marita, så nu fick hon äntligen träffa Viola. Kändes skönt att äntligen besöka affären, har liksom dragit mig för att göra det. Var ju ungefär ett år sedan jag var där senast och man får ju passa på, den ska ju slå igen när som helst...

Efter en liten sovpaus i bilen så var Viola på superhumör på Gekås. Hon pratade jättehögt och studsade upp och ner i vagnen. När det sen blev lunch så var hon så uppe i varv att hon inte kunde koncentrera sig alls. Sen så tyckte hon nog inte maten var så god heller, så det blev bara några skedar mat och en halv banan. Efter maten så tittade jag på kläder medans Joacim och Viola gick till elektronikavdelningen. Det var inga preblem att hitta dom sen, för det var bara att följa ljudet...Viola överröstar allt! Vi hittade en hel del roligt och en massa perfekta leksaker till ett års dagen, så vi var nöjda när vi åkte därifrån.

I söndags så gjorde vi inte så mycket. Fast vi fick ett ryck och städade ur skafferiet och jag åkte äntligen till återvinningsstationen med glas och flaskor. Viola passade på att läsa lite själv. Tror faktiskt att hon börjar bry sig om detaljerna i boken nu för hon brukar peka på olika grejer så man får berätta vad det kallas.



Det var ett tag sen nu jag skrev om Violas barnmat, så nu när jag gjorde ett recept som hon gillade igår så tänkte jag skriva ner det. Egentligen så var det bara en blandning av vad jag hittade i kylskåpet, men gott blev det. Kommer inte ihåg exakt hur mycket jag hade av varje, men grytan innehöll: potatis, rotselleri, morot, zucchini, fläskfärs, lök, timjan, lagerblad, vitpeppar, tomatpuré och vatten. Redde av grytan med maizena så den blev så där kletig och god som Viola gillar, mums!

Det spökar...

2011-02-09 @ 21:21:48

Ja, det var i varje fall vad de trodde att det gjorde på bilbesiktningen! Det var när jag var där i eftermiddags med Viola och besiktigade vår bil. Vi satt i väntrummet medans de gick över bilen och Viola blev rastlös där hon satt i mitt knä så hon fick gå ner på golvet. Hon tog stöd mot en stol och slog med en pappersmugg på elementet. När det blev tråkigt, efter typ en minut så greppade hon tag i stolen med båda händerna och putte iväg den över golvet. Gubbarna bakom servicedisken tittade undrande på stolen som mystiskt rörde sig över golvet. "Spökar det här eller?" vad det en av dem som frågade innan de böjde sig över disken och såg Viola i full gång att möblera om väntrummet. Jag kunde inte annat än att skratta högt och njuta av hennes upptåg!

Idag så har vi även varit på badet och Viola testade vattenrutschbanan för första gången, vilket var kul. Hon låg på magen och gled i, vilket resulterade i ett litet dyk. Sen så kom hon på en ny grej att göra medans jag duschade. Hon brukar i vanliga fall sitta i en badbalja och plaska, men idag så ville hon testa att ligga på mage och sprattla runt vilket såg lite halvt farligt ut.

På eftermiddagen så tog vi en promenad till Willys och på vägen hem så gick vi in på Erikshjälpen och tanken var att bara gå runt och titta, men idag så fick jag syn på en rolig leksak som skulle passa Viola som jag inte kunde motså, sen så kostade den bara 20:-. Viola var riktigt duktig och fattade fort hur man skulle trä ringarna på giraffens kropp.

Första steget

2011-02-07 @ 12:34:25

De senaste dagarna så har vi bakat lite här hemma. Först så blev det sockerfria bananmuffins till Viola och sen så gjorde vi bullar till oss själva. Första gången Viola smakade på muffinsen så smulade hon sönder den tills ingenting fanns kvar och det var inte så mycket som åkte in i munnen. Men för varje gång hon fått en nu så äter hon mer och mer. För det märks verkligen att hon tycker det är gott!



Ett puckat familjefoto i soffan =)


Bullar med dubbel fyllning, precis så som mannen vill ha det. Han bestämde även att Viola skulle få smaka på fyllningen och det tyckte hon verkligen om...vilket inte är så konstigt med tanke på allt socker.



Sen så tog Viola första steget idag också, kanske borde varit det första jag nämne i texten idag men så blev det inte helt enkelt. Det var på babysången då en av Violas kompisar tog sitt första steg vi också gjorde några försök. Och gissa om jag blev förvånad när jag bara kunde ställa Viola på golvet och locka med en liten träpinne för att få henne att ta ett kontrollerat litet steg innan hon ramlade eller satte sig ner igen! Och det var inte bara en engångs grej då hon faktiskt gjorde om det några gånger. Detta måste ju helt klart firas, får nog köpa något gott till ikväll!

27års kalas

2011-02-01 @ 12:08:38

I fredags så kom mormor och morfar hit för att spendera helgen med oss. Viola har ju varit lite ledsen några nätter nu men natten till lördagen var extrem och trots alvedon steg febern och nådde 40-grader. Efter en dos alvedon till så släppte febern och hon sov lugnt hela natten, men på morgonen så var det en liten gulbrun fläck på kudden, så antagligen var det trumhinnan som spruckit. Det måste varit öroninflammation, tänk så ont hon måste haft. Lyckligtvis så var hon helt frisk på morgonen igen!

På lördagen var det alltså mitt 27-års kalas. Jag sereverade amerikansk buffé med glaserade kycklingfiléer, revben, fylld bakpotatis, coleslaw och bröd. Till efterrätt blev det brödpudding och citronmarängpaj, mycket gott! Viola hade lite svårt att äta på kalaset för det var så mycket som hände runt omkring henne och hon behöver lungt när hon ska äta. Lyckligtvis så fick hon i sig lite yoghurt och smörgås när hon satt hos farfar. Efter maten så lekte alla barnen med Violas kritor och gjorde fina teckningar, men Viola lekte hellre med grävmaskinen som kusin Kevin tagit med till kalaset.




På söndagen så gjorde vi inte så mycket. Innan mormor och morfar åkte hem så hämtade vi gammelmormor som sovit på Kinna stadshotell och fikade lite här hemma. Efter att de åkte så blev vi helt slut och spenderade resten av dagen i soffan medans Viola sov.



I måndags så var Viola och jag på babysång igen. Där träffade vi en ny mamma som var väldigt trevlig och hennes dotter hette faktiskt Viola i andranamn. Och idag så har vi just kommit tillbaka från öppna förskolan. Precis när vi skulle åka hem så ramlade jag utanför bilen. Lyckligtvis så hade jag just satt in Viola i bilen så det var bara jag som skadade mig. Hela sidan av byxan blev genomblöt och när jag kom hem så såg jag att knät blödde.