Mors dag

2014-05-25 @ 20:58:36
Idag har vi firat mors dag genom att åka på utflykt till Hyltenäs kulle. När vi kom fram så började vi med att läsa om jaktslottet och tittade på gamla bilder. Sen fick barnen gå runt och undersöka ruinerna. Det fanns flera små gångar och tunnlar där som Viola vågade sig in i, men Malte fick jag hålla i handen så han inte sprang bort. Efter ett tag så blev vi hungriga och då kom picknickkorgen fram. Det blev korv i bröd och till efterrätt blev det två sorters kakor (supermannen-kakor som Viola valt och sifferkex som Malte valde).

Innan vi åkte hem så lekte vi lite i den vackra skogen. Jag var ett troll som ville ha kakor och eftersom det inte fanns några kvar jagade jag Viola och satte henne i fängelsehålan, härligt!




Är så lycklig över att få vara mamma till två så underbara barn ♥




Premiärdopp

2014-05-22 @ 22:47:41
Idag var det riktig högsommarvärme, så på eftermiddagen packade vi ner vårt mellanmål och tog med oss det till stranden. Jag hade egentligen tänkt att bara fika och leka lite i sanden. Fast barnen ville annat och det slutade med två blöta barn. Eftersom vi inte hade med oss några handdukar så fick barnen dela på de torra kläder som fanns. Viola fick åka hem i byxor och Malte fick ta syrrans tröja. En riktigt härlig eftermiddag!



Morgonmys

2014-05-21 @ 20:39:10
Denna vecka har varit fantastisk vad det gäller sovmorgon. Har sovit till halv nio varje dag! Man kan verkligen säga att det tar på barnens krafter att vara ute och leka.

Oftast är det Viola som vaknar flrst, men idag var det Malte ljud som väckte mig. Jag tog med mig honom in till min säng där vi myste en kort stund innan det var dags för frukost.



Dagens mellis

2014-05-20 @ 15:29:34
Älskar smoothies! Självklart gillar även Malte detta och idag blev det en blandning av kvarg, mjölk, avokado, jordgubbar och linfrö till hans mellis. Blev även lite torkade aprikoser som tillbehör :-)



Nyttigt och gott, samt bättre än den vanliga gamla ostmackan.

Glass på Kinna torg och tjejkväll

2014-05-17 @ 19:18:37
I fredags så var Joacim borta med jobbet över natten, så jag och barnen hade hela kvällen för oss själva. Vi började fredagsmyset direkt efter dagis och åkte till Kinna och köpte glass på torget. Viola valde lakritsglass och Malte fick vanilj. Var så härligt att njuta av solen och barnen njöt så av glassen.



Efter glassen gick vi till biblioteket och barnen lekte av sig i lekrummet, medan jag letade efter lite böcker. Sen la Malte världens diarréblöja så vi fick åka hem.

Viola var väldigt uppspelt för jag hade pratat om att vi skulle ha tjejkväll efter att Malte somnat. Så när jag hade lagt honom dukade jag fram lite godis och bubbeldricka som hon fick mumsa på till en film.

Vid tio började hon nicka till så då gick vi upp och gjorde iordning oss för sängen. Eftersom pappa var bortrest så fick hon sova i hans säng, vilket hon tyckte var väldigt mysigt. Hon somnade nästan direkt ♥



vardagslyx

2014-05-14 @ 15:51:45
Jag har kommit in i en period då jag bara vill baka och laga mat mest hela tiden. Så när Viola ville ha pannkakor till mellanmål så var jag inte sen att haka på. Det blev amerikanska pannkakor med blåbär. Vi hittade även lite strössel i skafferiet som gjorde pannkakorna extra lyxiga.



Stora killen

2014-05-11 @ 21:04:46
Tänk att Malte har blivit en så stor kille nu. Sen några veckor tillbaka så har han slutat amma! Jag trodde aldrig att det skulle gå så smidigt, men egentligen så var nog han mer redo att sluta än vad jag va. Sista tiden så har jag bara gett honom bröstet på natten/morgonen, typ vid fem-tiden. För när man måste trösta ett gråtande barn vid fem så orkar man inte hur mycket som helt och då har jag gett med mig lite väl lätt och gett honom bröstet för då vet jag att han lätt somnar om. Det tog bara några nätter innan han fattade att det inte var någon idé att gråta och slutade sen att vakna vid den tiden och nu sover han tyst och lugnt hela nätterna istället!
 
Nu så har han även blivit väldigt intresserad av mat och vill gärna vara med vid spisen. Speciellt när jag steker pannkakor så brukar både han och Viola stå och tigga mat. Jag hinner knappt steka klart innan de norpar pannkakan rakr framför mina ögon.
 


Maltes absoluta favoritplats här hemma måste vara duschen. Där brukar han öppna alla flaskorna genom att bita i locken och sen smaka på innehållet. Han har verkligen en kärlek för salvor och krämer. Inte så bra kanske...

 
Att vara ute i trädgården är ytterliggare en av Maltes favoriter. Förra helgen så hade vi mormor och morfar på besök och då hade vi en heldag i trädgården. Vi planterade ett körsbärsträd och även en ny häck av rosa ölandstok. 
 


Violas hår blir ju ganska fett efter all mjukgörande kräm som hon får i ansiktet och på kroppen. Men ibland så blir det även lite tufft. Denna dagen så hade vi satt upp luggen i en tofs innan läggdags och smörjning så på morgonen fick hon en läcker frissa.

 
Malte måste alltid vara med och göra samma saker som storasyster. Ibland så leker de jättebra tillsammans, men ofta så spårar det ur. Till exempel så älskar Malte att dra Viola i håret och Viola har världens kortsaste tålamod och puttar gärna bort Malte lite väl elakt och hårt. Detta resulterar i skrik/gråt ifrån båda barnen samtidigt. Hoppas de lär sig komma överens och blir kompisar för livet.