Vår

2014-02-26 @ 20:54:01
Viola har sedan flera veckor hatat att ha sin overall på sig. Även om det varit kallt vill hon bara ha jacka. Tror att vi allihopa har tröttnat på vintern nu. Men så denna vecka så känns det som att det har blivit vår! Det firade vi med att Viola inte behövde ha sin overall på sig till dagis. Bilden nedanför är från förra veckan då jag fick göra en kompromiss för att få Viola att gå hem från dagis.



Annars så har Viola kommit in i en prinsessperiod. Så här såg hon ut när jag hämtade henne häromdagen.



Malte fullkomligt älskar att vara ute i solen och han går hela vägen till lekplatsen utan problem! Favoriten där är att åka kana, men även gunga är roligt.




Idag ville Malte vara ute längre än syrran, men hon ångrade sig och kom ut igen i denna outfit!





Toffelmannen

2014-02-19 @ 10:08:59
Vi har ju väldigt kalla golv här hemma. Som tur är så har vi hittat Violas gamla tofflor som passar lillebror. Malte gillar dom och om vi glömt att ta på dom så kommer han bärande på tofflorna och vill att vi tar på dom. Så nu går han under smeknamnet Toffelmannen.



Malte älskar min mobil och så här arg kan man bli om man inte får leka med den.



Matkrångel och kommentarer

2014-02-11 @ 21:03:50
Nu har jag gett upp vad det gäller mat och Malte. Han har kommit in i en period där han inte tycker om gröt, han vill inte äta det jag lagar till honom och han ratar även färdig burkmat. Allt han vill är att smaka och äta samma mat som vi andra äter. Självklart längtar jag tills han kan äta samma som vi, men det känns som om det borde vara en viss övergång. Fast idag så bestämde jag mig för att bara byta rakt av. I morse sket vi i gröten och så blev det fil och smörgås istället. Gick perfekt. Till lunch fick han provensalsk rotfruktssoppa som jag mosade lite. Den var ganska pepprig även för mig, men han åt utan problem. Till kvällsmat så gav jag honom en burk med mat först, men han vägrade och skulle bara smaka på Violas makaroner. Så fick det bli. Makaroner med ketchup och några smulor med köttbullar som Viola inte orkade... Innan läggdags så fick jag i honom gröt, men det var väldigt viktigt att doppa varje sked i ett glas mjölk för att ens få honom att öppna den lilla bestämda munnen. Nu sover han äntligen och jag hoppas att han sover gott på det lilla som åkt ner i magen idag.
 
 
Idag så lekte Viola och Malte superhjältar. Haklappar blev perfekta mantlar och min visp blev ett svärd. Som sköld hade de grytlock. Fantasin är det verkligen inget fel på.
 
 Viola har börjat slänga ur sig så roliga kommentarer nu det senaste. Här kommer veckans höjdpunkter:
 
Flera gånger varje dag måste jag tjata och tjata på Viola att torka av sig på papper och inte på sina eller mina kläder. Så igår när Viola var lite ledsen (för att vi infört Ipad-förbud vid matbordet) så satt hon i mitt knä. Precis då fick jag en liten klick smör på mitt finger och utan att tänka mig för så "råkade" jag torka av mig lite på Violas byxor. Viola tittar då lite fundersamt på mig och utbrister: "Jag är ingen trasa mamma!" Ha ha ha.
 
Tidigare idag så var jag och barnen på övervåningen och busade och då klättrade Malte upp i fönstret i hallen (jag var där och hjälpte till). I fönstret står en massa glasflaskor som självklart Malte slog ner direkt. Både jag och Viola trodde att de gick sönder, men efter att Viola snabbt ställt tillbaka alla igen säger hon: "Det var nära ögonen mamma. Pappa hade blivit sur om de gått sönder! Du måste vara försiktig, de är ömtåliga. De kosta flera hundra kronor!" Ha ha ha, det bästa är att hon säger det på sitt egna vis och uttal så det blir sådär underbart och typiskt Viola.

Cykeltur i februari

2014-02-08 @ 20:01:26
Idag så blev det årets första cykeltur. Förra året så gick det lite sisådär med cyklingen, så nu trodde vi att det skulle gå bättre. Dessvärre så vägrade Viola ens sätta sig på cykeln om vi inte knöt fast ett snöre i styret. Första tanken var att hon fortfarande var väldigt osäker, men när hon kom igång så insåg vi att det mer handlade om lathet. För minsta uppförsbacke så blev hon lite ynklig och ville inte trampa mer. Men det räckte att jag bara sträckte snöret så det såg ut som om jag drog henne för att hon skulle fixa det själv.



Vi cyklade till dagis och där fick även Malte komma ur vagnen och leka med en spade.



Bestämd liten dam

2014-02-06 @ 16:02:37
Idag ville inte Viola gå hem från dagis. Det slutade med att hon fick åka hem i Maltes vagn!




Maltes födelsedag

2014-02-04 @ 20:46:55
Igår var det Maltes ettårsdag! På nått sätt så var det lite extra mysigt att gå in och hämta honom på morgonen. Det var ju liksom första gången jag fick se honom som ettåring. Hela förmiddagen gick till att röja här hemma för farmor och farfar skulle komma och fira lite på eftermiddagen och då måste det ju se presentabelt ut. Sen under Maltes sovstund så hjälpte Viola mig att slå in lite paket. Resterande timmar tills firandet började så frågade Viola konstant om hon fick öppna presenterna. Hennes argument var att hon hade långa klor och att hon var en stor tjej som kunde öppna paket själv. Ha ha, bra att hon redan kan argumentera! För att slippa tjatet så åkte vi en snabb sväng till kyrkis där Viola träffade en kompis och Malte fick springa och busa av sig innan "kalaset".
 
När vi kom hem så var redan pappa och gästerna hemma och väntade på födelsedagsbarnet. Efter en citronmoussetårta (som dessvärre Malte sedan kräktes upp) så var det ÄNTLIGEN paketöppning. Malte hann knappt nudda presenterna innan Violas vassa klor hade slitit av pappret, hmm, inte helt okej!  
 
Jag har haft lite dåligt samvete över att vi inte köpt så mycket presenter, men samtidigt så behöver han inte direkt mer leksaker och kläder har han massor just nu. Så i present fick han ett stort flygplan med lite figurer till och fyra böcker i serien "Jag vet!" av Ingela Arrhenius. Sen så blev det en betydligt dyrare present...en ny barnvagn! Den fick han redan i söndags, då vi tog premiärturen ute i det fina vädret. Han satt som en kung och såg ut att verkligen tycka om den.
 
 
Malte har inte lärt sig några ord än. Han har sagt mamma, men det var längesen jag hörde det nu. Det nya är att han har börjat skälla som en hund. När vi läser hans favoritbok "Vad är det som låter - Bondgårdsdjur" så kommer det en hund på sista sidan och då ser man hur han laddar och sen börjar han skälla. Så gulligt! Fast det blir ju inte exakta skall, men ett ursött puffande och frustande!
 
Annars så är det halsband och diadem som gäller för Malte. Han kan inte gå förbi ett halsband som ligger på golvet utan att trä det över huvudet. Något annat som han inte kan vara utan är OST! Man kan knappt visa honom osten för då gormar och skriker han tills man ger med sig och ger honom några skivor. I helgen när vi åt frukost orkade vi inte skiva osten så han fick äta direkt ifrån ostbiten. Behöver jag nämna att det blev en tyst och lugn frukost?! Eftersom han vill smaka på allt han ser, så var det även fri tillgång till smörgåsgurkan. Allt för frukostfriden =)