Djur och monster

2013-04-29 @ 10:28:46
I helgen så var vi på Borås Djurpark med farmor, Richard och kusinerna. Vi hade pratat lite om ponnyridning innan vi kom fram och det ville gärna Viola testa. Dessvärre så var det ingen när vi kom dit. Antagligen så är det först på högsäsong som det finns. Som tur var så blev hon inte besviken, utan studsade glatt vidare bland djuren och alla lekplatser.
Viola var jätteduktig och klarade sig utan blöja hela besöket. Fast vi fick påminna henne flera gånger om att gå på toaletten. Efter lite mat så tryckte Viola i sig en stor dumleglass som hon hade tjatat om sen vi kom.



På kvällen var jag och Joacim helt slut och ville njuta av egentid i soffan. Konstigt nog så hade båda barnen bestämt sig för att de inte ville sova. Så denna kväll tog det som i vanliga fall tar en halvtimme ungefär två timmar! :-(

På söndagen så hände det som vi hade gett upp hoppet om. Viola hittade nämligen sin älskade monstersnuttis som varit borta i över en månad säkert. Vi har letat överallt både hemma, på dagis och ute. Fast det var Viola som hittade den instoppad i bak på högtalaren i vardagsrummet. Hon blev både förvånad över att hon äntligen fått tillbaka sin snutttis, men så gick hon även tillbaka till bebisstadiet och sprang och bäddade ner sig i Maltes vagn.



Roligt med pyssel

2013-04-24 @ 20:19:58
När vi var på Gekås för ett tag sen så köpte jag lite olika sorters pyssel som Viola ska kunna greja med på fredagar då hon inte har något dagis. Men så idag när jag skulle hämta hennes kritor så kom hon ihåg att vi köpte roliga pysselgrejer och de skulle hon absolut ha idag. Så det var bara att acceptera och plocka fram lådan innehållande piprensare, bollar, ögon, fjädrar och mycket annat. Tillsammans så gjorde vi en spindel (som mer liknar en myra), en kyckling och sen gjorde Viola en egen oidentifierad skapelse medan jag matade Malte.






Fredagsmys

2013-04-19 @ 20:36:33
Idag så har vi haft fullt upp här hemma. Efter frukosten så åkte vi till Blomsterjätten för att köpa fröer. Har tänkt att det ska bli en kul grej för Viola att vara med från början och se hur det växer. Men tyvärr slutade besöket med att jag bara köpte såjord, då Viola var bångstyrig. Efter det handlade vi mat på Willys, det blev lite gott till kvällen och ingredienser till ett bullbak.

Bullbaket blev inte riktigt så mysig som jag hade tänkt utan mer ett test på min förmåga att göra tre saker samtidigt, men även hur stresstålig jag är. När det var dags att kavla ut degen så hade Malte tröttnat på att sitta i babysittern. Viola ville bara slicka på skeden med fyllning på och jag skyndade allt jag kunde för att få klart bullarna. Detta resulterade i att jag fick stå med en fot på babysittern och gunga den, frenetiskt kavla degen samtidigt som jag fick mota bort Viola från smöret! Lyckligtvis så klarade jag stresstestet och bullarna blev både fina och goda.






Tydligen så var bullarna så goda att Viola var tvungen att ta med en i badet ;-)



Eric Saade

2013-04-17 @ 20:43:07
Ikväll så ville Viola dansa innan läggdags. Skivan som vi hittade var Eric Saade och den spelades på alldeles för hög volym. Efter intensiv dans och sång så var vi genomsvettiga och lite spralliga så vi passade på att busa med Malte som legat i sitt babygym under tiden och undrat vad vi hållit på med. Såhär kan det se ut...







Malte har ben!

2013-04-17 @ 15:45:51
Malte har börjat att lyfta upp sina ben när han ligger på rygg. Idag så var det första gången som jag såg honom använda sina händer för att känna på sina ben. Ska bli spännande att se när han kan ta tag i sina fötter



Vill inte gå hem från dagis

2013-04-16 @ 13:07:24


Första gången utan blöja

2013-04-08 @ 13:10:43
Potträningen har gått riktigt bra med Viola. Så idag så var det första gången hon gick till dagis utan blöja. Jag hade packat med en massa extra kläder ifall det blev nån olycka. När jag gick för att hämta henne var jag riktigt spänd på att se hur det hade gått. Inne på dagis hittade jag först inte Viola, men sen hörde jag en röst som jag kände igen. Jag följde rösten och fann Viola sjungande inne på toaletten sittandes på en potta! Hon hade varit jätteduktig sa fröknarna och inte haft en enda olycka.





Skulle ta en fin bild på min stora tjej, men det nya nu är att räcka ut tungan eller att vägra att bli fotad. Så detta får duga ;-)

Malte griper

2013-04-07 @ 17:55:46
Jag satt och visade Malte leksaksfilten med olika färgglada lappar på. Jag såg då hur han koncentrerade sig på sin knutna hand. Sen flyttade han handen mot filten och griper tag! Jag blev minst sagt förvånad. Han är duktig min kille, eller var det bara tur kanske?



Sova

2013-04-06 @ 14:59:53
När Viola var bebis så sov hon bara korta stunder på dagarna. Och hittills så har det verkat som om Malte också är en kortsovande bebis. Fast sen vi var hos mormor och morfar i påsk så har det blivit ändring på det! Nu kan han sova flera timmar i sträck!! Konstigt hur det kan ändra sig :-)