Kul på Liseberg

2011-09-25 @ 13:44:35
I lördags så var det min tur att gå upp med Viola, vilket blev vid halv åtta, så det var helt okej. Efter lite soffmys, frukost och diskning så kom Viola med sin vårjacka till mig. Jag frågade henne om hon ville ha den på sig och hon svarade ja. Sen så kom hon med gummistövlarna och dom ville hon också ha på sig. Sen så gick hon iväg och grejade lite. När hon kom tillbaka hade hon sin mössa på sig och visade mig till ytterdörren och pekade på dörren. När jag frågade om hon ville gå ut fick jag svaret ja. Så eftersom vi inte hade något annat roligt att göra så gick vi en tur till lekplatsen. Vi båda gick i pyjamas och såg helt galna ut =) När vi lekt klart så gick vi hem och då hade Joacim vaknat också.


På eftermiddagen så åkte vi till Liseberg och där mötte vi upp mamma och pappa samt brorsbarnen Isak och Neo. Vi hade trott att det inte skulle vara så mycket folk där, men vi blev ganska överraskade när vi knappt fick parkeringsplats. Fast även om det var mycket folk så hann vi med att åka lite karuseller. Det jobbigaste var att Viola är ju för liten för att förstå att man måste stå i kö för att åka och även att man måste stå still...det var minst sagt en prövning för oss föräldrar att hantera henne i kön. Efter varje attraktion så blev det också ett raseriutbrott eftersom hon tyckte det var så roligt att åka och så besviken att det tog slut.

Vi passade även på att spela lite och jag vann en gosedjurssäl och några smådjur till Viola. Sen så provade hon fiskedam och vann en ritbräda (precis en sån jag ville att hon skulle ha). På slutet så blev Viola väldigt trött, men det var ju inte så konstigt för då var klockan halv åtta. Så vi värmde på lite välling som hon fick innan vi åkte hem. Och vi behövde knappt starta bilen innan hon somnade. En riktigt lyckad dag!

Morötter och ketchup

2011-09-21 @ 19:51:32
Det här med att blogga nu när jag börjat arbeta har visat sig svårare än vad jag hade trott. När jag kommer hem och tills Viola lägger sig (ca 1,5-2h) så ägnar jag all energi och fokus på henne. Sen när hon lagt sig så blir det att laga mat till morgondagen och sen så vill man bara slappa i soffan den tid som är kvar till läggdags. Men så idag så blev det enkel mat som sköter sig själv, så nu har jag lite tid över.

I helgen så har vi inte gjort något speciellt. Fast man skulle nog kunna kalla det speciellt att Joacim hängde med på promenad till lekplatsen i söndags! Viola gillar typ allt på lekplatsen, men när hon ville gunga och gräva i sandlådan samtidigt blev det lite kasigt. Det märks att hon trivs ute och det verkar som om de är ganska mycket utomhus på dagis också vilket känns väldigt skönt.

På tal om dagis så är det så kul/mysigt att lämna henne nu på morgonen. Oftast så tar hon fröken i handen och säger och vinkar hej då till mig. Fast den bästa gången var nog ändå när hon sprang in på avdelningen och kröp upp i soffan bredvid fröken och vinkade hej då =)  Sådana gånger känns det bra i hjärtat!



Idag blev det makarongratäng till middag och till det lite riven morot. Viola brukar älska denna maten, men idag så skakade hon bara på huvudet och slog bort min gaffel när jag försökte hjälpa henne. Sen pekade hon på ketchup-flaskan, men när jag hällde upp en liten klick så tog hon sin sked och smaskade i sig all ketchup direkt...sen skulle hon genast ha mer. Jag testade att pytsa ut småklickar runt om på maten med det hjälpte inte heller. Det hela slutade med att hon bara åt rivna morötter och den ketchup hon lyckades få upp!

Gummistövlar

2011-09-11 @ 13:20:15
Idag har vi varit och inhandlat ett par nya stövlar till Viola. De gamla har hon haft väldigt länge, men det sista så har hon blivit arg och lite ledsen när hon har fått på sig dom så då kände jag att det var dags att hon skulle få ett par nya. Jag ville egentligen haft ett par nya Viking-stövlar för de känns så bra för foten, men det fanns inga i Violas storlek. Så jag bad om hjälp och hittade dessa läckra gröna Tretorn stövlarna istället som också kändes riktikt bra i foten. Det bästa är att de har ett fleecefoder så de kommer att funka hela säsongen med ett par raggsockar i. Så då slipper jag ju köpa ett par fodrade gummistövlar =)

Skene marten

2011-09-10 @ 20:25:30
Då var det dags för den årliga turen till Skene marten. Varje år så tycker jag att det brukar vara dåligt väder och regn, så vi var väldigt glada att det för en gångs skull var uppehåll medans vi gick på markanden. Egentligen brukar det ju bara vara samma grejer år efter år, men jag blev faktiskt positivt överraskad i år för det fanns allt lite nya prylar och det var bättre kvalité på vissa saker. Vi passade på att köpa lite färska rödbetor som vi skulle ha till förrätt på kvällen, men sen så blev det bara grejer till Viola. Självklart så fick hon en ballong och även en sån där irriterade katt som piper och går runt. Jag var även på jakt efter en fin höstmössa till henne, men kunde inte riktigt bestämma mig. Men helt plötsligt så råkade vi gå förbi en kvinna som sålde handstickade mössor som bara var så fina. Känner mig väldigt nöjd över att jag köpte en mössa från henne! Fast den är nog för fin för att ha till dagis, så där får det bli någon enklare variant.


Efter marknaden så åkte vi till Blomsterjätten och handlade lite blommor. Jag passade på att göra ett höstarrangemang till min välkomstkruka som står utanför dörren. Sen så blev det en hel del tulpanlökar också. Jag satsar på mörklila och vitt tema, vilket jag tror kommer bli supersnyggt. Så gissa om jag blev förvånad när jag ser att vi köpt två påsar med röda tulpaner också....insåg ganska snabbt att en liten Viola varit och hämtat lite lökar och lagt i kundkorgen på eget initiativ =) Kunde inte annat än att skratta, vilken underbar tös man har!

Triss i kalas

2011-09-05 @ 20:40:48
I helgen så har vi haft fullt upp. Det började med 27års kalas hos svägerskan på lördagen, där vi blev bjudna på goda ostar och kex. Barnen hade ett eget bord där det var uppdukat med lite frukt och kex, men så fort jag satte mig vid vuxenbordet och vände ryggen mot Viola så blev hon jätteledsen. Hon har nämligen blivit väldigt känslig det senaste, samma sak är det när jag lägger henne på natten. När jag går ut ur rummet så blir hon rädd, så nu har hon fått lite extra omtanke och kärlek och allt annat hon verkar behöva för att känna sig trygg!

Efter kalaset så drog vi iväg till Lidköping och det var faktiskt första gången sedan Viola var nyfödd som vi åkte med henne utan att det var sovtiden. Jag hade packat en massa leksaker för att sysselsätta henne och till vår stora förvåning så blev hon inte ledsen eller arg en enda gång! Tjoho =) 



Senare på kvällen så kom även brorsan med familj så Viola fick röja loss med sina kusiner. Innan läggdags så fick det även plats lite popcorn och chips i magen också... Hon var så uppe i varv att hon inte somnade förrän halv tio. Och då kunde man ju hoppas att hon skulle sova lite längre, men icke då. Klockan 5:45 så vaknar jag ur min sov-koma av att hon börjar illtjuta. Jag skyndade mig ner och gjorde välling, men efter att hon ätit upp den så blev hon jättearg när jag försökte lägga ner henne i sängen igen, så det  var bara att gå upp. 

På eftermiddagen så var det dags för kalas igen, denna gång ett kombinerat 30- och 5års kalas. De hade hyrt en lokal där det fanns en stor lekplats utanför. Så som den klätterapa som Viola är så skulle hon leka och klättra hela tiden. Det roligaste var att det fanns en liten kille som när han fick syn på Viola började tindra i ögonen. Det var som kärlek vid första ögonkastet. Han började klappa Viola i håret och stog bredvid henne och bara spanade in henne =) Sen så började han ropa på sina föräldrar för att de också skulle titta på hans nyfunna flickvän. Och när de inte brydde sig så tog han Viola i handen och drog med henne bort till sin pappa som genast beordrade honom att släppa henne. Hi hi hi.
Efter kalaset så åkte vi hem, och tyvärr blev det bara 30 minuter framför TV:n innan det var dags för sängen. Det var ett tag sen jag var så här trött så ikväll blir det nog tidigt i säng för att komma ikapp med sömnen!