semestertider

2012-08-27 @ 20:27:07
Nu när vi har haft semester så har det varit väldigt motigt att sätta sig framför datorn och blogga, så nu när jag har börjat jobba så tänkte jag ta tag i bloggandet igen. Semestern var jättebra och vi fick massor med tid tillsammans som familj, precis det man saknar så mycket i vanliga fall då mesta tiden går åt till jobb. Viola har verkligen vuxit under dessa veckor och är nu en liten flicka som kan prata mycket bättre och så har hon börjat sjunga också. Favoriten (och den enda låt hon kan) är "Lille katt" från Emil i Lönneberga, men hon kan bara de första tre medingarna så de sjunger hon om och om igen..."Lille katt, lille katt, lille söte katten" och det är underbart!
 
De sista semesterveckorna så passade vi på att åka till Lidköping där Viola klippte sig för första gången, sen blev det även en tur till Läckö slott och vi hann även med att åka ut med båten. På Läckö slott så var det en utsällning om livets utveckling, men Viola var som vanligt lite rastlös och sprang iväg och skrämde två gamla damer genom att ropa jättehögt. Sen efter lite tillsägelse från oss så blev det precis tvärtom och Viola fick då för sig att låtsassova på slottsgolvet. Viola har även bajsat på pottan för första gången och både hon och jag blev lika förvånade när det låg en korv i pottan! Stora tjejen =)
 
 



Efter Lidköping så blev det en minisemester till Fredrikshamn i Danmark. Där var vi på badhotellet The Reef, som Viola tyckte var jätteroligt. Vi hann knappt vakna på morgonen innan hon tjade om att gå ner och bada, så det blev väldigt mycket badande. Första dagen så vägrade hon sova middag, även om hon var trött efter att ha gått upp tidigt och åkt färja. Så medans jag och Joacim tog igen oss på rummet så var det enda hon ville att sitta vid fönstret och titta ut på poolen där andra barn lekte och på bara några minuter så somnade hon sittandes *hihihi*.

 
Sista veckan så var vi mest hemma, men det blev en tur till Leos lekland och en lekplatsträff. Jag och Viola passade även på att åka och bada på badhuset när Joacim var tvungen att jobba, men det slutade dessvärre i en sprucken läpp för Violas del.
 
 

Äntligen semester

2012-08-05 @ 20:48:37
Nu har även familjen Eriksson äntligen fått semester! Det känns så otroligt skönt och vi allihopa är i behov att sova ut och vila upp oss. Viola har faktiskt förvånat oss och inte vaknat tidigare än halv nio nån dag. Perfekt!
 
För att sammanfatta första semesterveckan så blir det en hel del bilder.
 
 

Första morgonen så firade vi semestern med pannkaksfrukost med bär från trädgården och bacon. Efter det bar det av till Mölnlycke gardencenter där vi köpte en massa växter till min nya blomsterrabatt.



På söndagen så var vi på 4-års kalas hos kusin Neo. Han var utklädd till pirat när vi kom och Viola fick testa hans gamla spindelmannendräckt som passade ganska bra. Hon tyckte nog själv att hon såg tuff och farlig ut!



I veckan hann vi även med att träffa kompisarna. Och det blev både studsmatta hemma hos Johanna och Elsa, samt djurparken i Borås. Vi hade med oss lite pannkakor till djurparken som vi mumsade i oss till lunch. Självklart så ville Viola hellre ha korv med bröd som de andra mammorna hade med sig som hon självklart tiggde till sig.



På fredagen så bar det av till Liseberg med farmor och farfar. Viola var väldigt nyfiken på kaninerna, men lite för feg för att gå fram själv. Vi hann åka en hel del, trots att det var långa köer, och Viola orkade hålla sig vaken hela dagen trots att hon inte sovit middag. Hon var inte ens grinig/trött när vi åkte hem vid halv åtta. Det mest konstiga var att hon höll sig vaken hela resan hem och somnade inte förrän nio.



Idag så har vi haft en skön dag hemma. Viola har gjort sina pyssel, idag blev det att sortera våra sandaler. Joacim har gått med röjsåget och rensat i slänten bakom huset. Jag har klippt äppletädet och även hunnit med att baka lite bullar.