Midsommar

2011-06-28 @ 13:26:42
Vilken underbar midsommar det blev! Vi hade min mor och far samt brorsan med familj som firade med oss, vilket var riktigt roligt. Det blev mycket god mat, lek, skratt och lite arbete (husmålning, ogräsrensning) också. För att få lite mer midsommar-känsla så åkte vi på det stora firandet i Mariebergsparken. Alla andra barn hade så vackra blomsterkransar, så det var nästan skämmigt att sätta på Viola min hemmagjorda krans utav egenplockade blommor/ogräs.
Viola fick testa fiskdamm och lyckades få en boll på kroken, vilken var ganska uppskattad. Fast den hann att gå sönder innan vi åkte hem =/  Sen så smakade hon även på kusinernas sockervadd och det var nog en av de godaste saker Viola har fått smaka på. Så det blev lite protester när jag tog bort pinnen ur handen på henne...men som mamma måste man begränsa sockerintaget! Nästa grej att testas var karusellen som Viola var jättaintresseard av. Tur att det fanns småbarnsplatser så att Viola också kunde åka. Hon såg så söt ut där hon åkte i svanen, tyvärr så tittade hon åt fel håll nästan hela turen så det var svårt att få ett bra kort. Men kul var det i varje fall!
I söndags kväll så fick vi besök av denna stora älg. När jag gick ut för att ta kort på den så blev älgen så nyfiken att den gick över vägen och in i vår trädgård. När den började äta på mina äppleträd så gick Joacim in och hämtade två grytlock som han väsnades med för att skrämma älgen. Det lyckades och den sprang iväg. Hoppas inte att den kommer tillbaka för jag är så rädd om mitt nyplanterade plommonträd.
Idag så har jag och Viola varit och badat på Mos strand, det var jätteskönt och alldeles lagom varmt. Jag har ju misstänkt att Viola kommer att älska att bada i sjön...och jag hade rätt....hon tjöt och skrattade högt och plaskade vilt. Jag hade ju tänkt att vi skulle ta det lite lugn och känna på vattnet först med fötterna, men hon mer eller mindre sprang ner i vattnet. Blir nog att spendera sommaren i vattnet =)

Lidköpingshelg

2011-06-21 @ 21:54:28
Då var det dags för en helg hemma hos mor och far. Denna gången fick jag åka själv då Joacim arbetade för fullt med huset. Nu hade äntligen deras nya uterum blivit så pass klart att det gick vara i utan att bli blöt av regnet. För att göra det lite trevligare för Viola så rullade vi ut en massa mattor och la ut några kuddar, vilket var väldigt populärt.
Brorsan var också där så det blev en hel del lek med kusinerna för Viola. Hon testade Neos trehjuling och hon bara älskade den! Även om hon inte nådde ner till tramporna så sprattlade benen hela tiden =) Något annat nytt och roligt som Viola testade var en studsmatta, men den var stundtals väldigt läskig. Inte så konstigt med tanke på att det var många större barn som hoppade som galningar...
Idag så har vi haft Violas andra kusiner hemma på besök. Kevin hade fått vattkoppor så tanken var att Viola nu ska få det också. Känns lite konstigt att medvetet göra sitt barn sjukt, men det kan vara ganska skönt att gjort av det innan dagis och så. Tyvärr så börjar hon nog redan bli sjuk och hade lite feber idag och var allmänt trött och ledsen. Jag blev lite misstänksam när hon började pilla sig i öronen, men en ny öroninflammation så här tätt in på den förra vore inte så kul. Så direkt när hon lagt sig åkte jag till affären för att köpa lite mer alvedon, men jag var tvungen att åka till fyra affärer innan jag fick tag på rätt sort läkemedel, dåligt! Får hoppas att febern går öven under natten och att det inte är något värre än en dum förkylning...igen.

Gekås

2011-06-14 @ 14:08:55
Husrenoveringen fortsätter och snart är ena kortsidan klar. Jag försöker hjälpa till på kvällarna och måla, men det går ganska långsamt. Just målning av fönster är ju ett pilligt jobb som tar tid, men snyggt blir det =) Även om huset just nu tar mycket tid finns det alltid tid för glass och fika. Viola älskar glass, och hon kan själv hålla sin glasspinne utan allt för mycket kladd. Tror att hon känner sig stor nu, för hon vill väldigt gärna sitta på "vuxenstolar" och härma allt vi gör!
Var på Gekås i måndags och shoppade loss med Viola samt en kompis och hennes dotter. Gick jättebra trots att Viola bara sov i 30 minuter innan vi gick in i affären. Fast vid ett tillfälle blev hon ganska tjurig, men då fick hon springa fritt i affären och plocka och titta (med mig tätt i hälarna), vilket gjorde henne på bättre humör. Det måste ju vara astråkigt att sitta i vagnen hela dagen så jag förstår ju att hon blir lite ledsen.
Bästa köpet blev Violas Bobby car som hon bara älskar! När vi kom hem så packade vi upp den direkt så Viola fick testa den. Den var så rolig att hon vägrade att gå av... det slutade med att hon fick äta sin kvällsmat sittandes på bilen =)
Nu så går det bra med maten igen och Violas aptit är på topp! Det bästa är att hon nu gärna äter helt själv. Självklart får man hjälpa till lite då och då, men hon är verkligen jätteduktig och kladdar nästan ingenting. Hon gör mamma stolt =)  (fast det är jag ju oavsett vad hon gör)

Värmebölja

2011-06-07 @ 13:47:02
Vilka underbara dagar vi haft, perfekt väder hela långledigheten! Viola tycker det är underbart att kunna springa ute i solen. Tyvärr så är hon ganska känslig för värme och blir lätt för varm. Men mycket vatten och glass hjälper ju mot det =) Hon har fått en öroninflammation till också tillsammans med en jobbig förkylning, så nu har hon precis avklarat en fem-dagars-kur med penicillin. Hon mår redan jättemycket bättre och sover lugnare på natten, men någon aptit har hon fortfarande inte fått tillbaka. Lyckligtvis så är hon samma underbara gosiga Viola ändå!
Nu har ommålningen av huset verkligen tagit fart. På långledigheten så fick vi en ställning som Joacim reste med hjälp av sin bror. Först så var det byte av vindskivor, vilket gick väldigt fort. Sen så har Joacim tvättat och börjat måla fasaden. Vi är dock lite nervösa att det blev för mörk färg ändå, men om solen ligger på så ser det faktiskt mycket ljusare ut!
Viola vill väldigt gärna vara med och hjälpa till. Så när jag rensade i landet så härmade hon mig, fast hon använde en spade...så jorden flög omkring henne!
Vi köpte en pool för ett tag sen som invigdes nu i helgen. Först så tyckte Viola att det var lite konstigt att vattnet var lite svalt, så hon doppade rumpan flera gånger innan hon slutligen satte sig i vattnet. Då tyckte hon att det var jättekul och skönt och ville inte komma upp förrän hon frös.
Då Joacim jobbat med huset varje dag på denna långledighet så ville vi hitta på något mysigt som en familj på nationaldagen, så vi åkte till Borås djurpark! Det var klart den varmaste dagen någonsin och vi höll på att smälta i värmen. Lyckligtvis så klarade Viola av värmen bra och var glad och uppspelt hela vistelsen på zoo. Vi började på bondgården så hon fick titta på grisar och getter, men det tog tid innan nån gris vågade sig ut bland alla barnen. Vi hade även tagit med oss lunch så det blev även en liten picknick innan vi åkte hem, riktigt mysigt!