Värmebölja

2011-06-07 @ 13:47:02
Vilka underbara dagar vi haft, perfekt väder hela långledigheten! Viola tycker det är underbart att kunna springa ute i solen. Tyvärr så är hon ganska känslig för värme och blir lätt för varm. Men mycket vatten och glass hjälper ju mot det =) Hon har fått en öroninflammation till också tillsammans med en jobbig förkylning, så nu har hon precis avklarat en fem-dagars-kur med penicillin. Hon mår redan jättemycket bättre och sover lugnare på natten, men någon aptit har hon fortfarande inte fått tillbaka. Lyckligtvis så är hon samma underbara gosiga Viola ändå!
Nu har ommålningen av huset verkligen tagit fart. På långledigheten så fick vi en ställning som Joacim reste med hjälp av sin bror. Först så var det byte av vindskivor, vilket gick väldigt fort. Sen så har Joacim tvättat och börjat måla fasaden. Vi är dock lite nervösa att det blev för mörk färg ändå, men om solen ligger på så ser det faktiskt mycket ljusare ut!
Viola vill väldigt gärna vara med och hjälpa till. Så när jag rensade i landet så härmade hon mig, fast hon använde en spade...så jorden flög omkring henne!
Vi köpte en pool för ett tag sen som invigdes nu i helgen. Först så tyckte Viola att det var lite konstigt att vattnet var lite svalt, så hon doppade rumpan flera gånger innan hon slutligen satte sig i vattnet. Då tyckte hon att det var jättekul och skönt och ville inte komma upp förrän hon frös.
Då Joacim jobbat med huset varje dag på denna långledighet så ville vi hitta på något mysigt som en familj på nationaldagen, så vi åkte till Borås djurpark! Det var klart den varmaste dagen någonsin och vi höll på att smälta i värmen. Lyckligtvis så klarade Viola av värmen bra och var glad och uppspelt hela vistelsen på zoo. Vi började på bondgården så hon fick titta på grisar och getter, men det tog tid innan nån gris vågade sig ut bland alla barnen. Vi hade även tagit med oss lunch så det blev även en liten picknick innan vi åkte hem, riktigt mysigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback