Tylösand

2014-06-30 @ 21:23:07
Första semesterveckan spenderades i husvagn i Tylösand. Vi hade tur med vädret och kunde njuta av några dagar nere vid havet. Det var en fantastisk sandstrand som sträckte sig så långt ögat kunde nå. Tyvärr var det lite för kallt i vattnet, så det blev inget dopp för mig, men Viola vågade sig i. Malte tyckte det var så härligt att sitta och gräva i sanden precis vid vattenbrynet. Efter ett tag fick han för sig att smaka på sanden och då blev det lite knasigt. Eftersom jag sa nej så tyckte han det var extra kul och doppade huvudet i sanden hela tiden. Vid ett tillfälle andades han in samtidigt och fick sand i halsen. Mindre lyckat.
 


Malte hade med sig en barnvagnssulky som han älskar att gå runt med. Eftersom den är rejält sliten ville vi egentligen inte ta med den, men han började gråta när vi ställde in den i garaget. Som tur var så hittade vi en fin gräsklippare när vi handlade på ICA Maxi i Halmstad. Den blev gensat nya favoriten. Viola fick också köpa något. Hon valde en Barbiedocka med två barn.



En dag så gjorde vi ett besök på Äventyrslandet i Halmstad. Det var toppen och kostade bara 250:- för oss allihopa och då fick vi åka hur mycket vi ville. Viola var överlycklig och ville testa precis allt. Malte kunde tyvärr inte åka så mycket men han var ganska nöjd ändå. Det han fick åka var smurfbåtarna, men när han såg Gargamel så började han gråta och blev jätterädd. Typiskt Malte! 
 
Vi passade även på att bada medan solen fortfarande var framme. Fast i de stora poolerna var det jättekallt, så vi nöjde oss med att vara i småbarnspoolen. Blev även ett besök på en western-restaurang. Där åt vi oss så mätta att vi mådde riktigt illa. 
 
 


Det fanns så mycket som vi ville göra så dagarna räckte knappt till. En dag så passade vi på att gå på Titanic-utställningen där man fick lyssna (man fick en Ipod) på historien om Titanic, men även ta del av flera passagerares livsöden. Mycket spännande. Jag hade föredragit att varit där själv eftersom barnen sprang som yra höns och Malte gav ifrån sig sånna höga ljud att alla andra besökare hoppade till av chock. Om man hade lyssnat på allt så skulle det tagit 90minuter. Jag tror vi var klara på ungefär 45minuter!

Sen gjorde vi ett besök på Stadsbondgården där vi tittade på getter, grisar höns och hästar. Malte är väldigt fascinerad av djuren och gjorde höra ljud ifrån sig när han såg dem. Mycket spännande.
 


En dag blev det en shoppingtur till Halmstad city. Hittade lite smått och gott. Jag fick ett sånt otroligt sug efter en frappe så vi tog en fika. Viola ville bara ha en festis. När jag sen kom med min frappe och stora chokladkaka ville hon såklart smaka. Eftersom vi kör mjölkfri kost på henne nu i några veckor för att se om hennes eksem blir bättre kunde hon ju inte smaka på kakan. Då blev hon jätteledsen och hade svårt att förstå varför inte hon fick smaka. För att göra henne på bättre humör lovade jag att vi skulle gå till en leksaksaffär där hon kunde välja vad hon ville. Hon valde två dockor. Dessa blev genast bästa kompisar med Åsna (Violas flodhäst).



På kvällarna så blev det mys framför TV:n. När Malte somnat så dukade vi andra upp med popcorn eller godis och myste i mörkret. 


Malte vaknade alltid först och han har lärt sig att krypa ur sängen själv. Sen kommer han fram till mig och klättrar upp i min säng. Ibland hade vi glömt att städa undan godiset från kvällen innan så det blev en trevlig överraskning för Malte på morgonen. På bilden nedan så har han precis hittat kakor.

 

Kommentarer

Postat av: mamma/mormor

Husvagnslivet verkar ju toppen, mycket kul ni har hunnit med o många fina bilder.

2014-07-01 @ 21:13:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback