Universeum och utelek i snön

2012-01-22 @ 20:33:39
Den här helgen så har vi hunnit med en hel del skojigt. Eftersom vi oftast är ganska långsamma på morgonen på helgen så brukar vi ha svårt att hinna med att göra något innan Violas sovstund. Så för att kunna utnyttja lördagen till max så ställde jag faktiskt klockan på åtta för att gå upp och fixa iordning mig och packa ihop lite saker som vi skulle ha med oss. Runt halv tio så kom vi iväg och vår destination var Universuem i Göteborg. Vi har aldrig varit där med Viola innan, så vi tyckte nog att det skulle bli lika kul som hon gjorde! Besöket blev jättelyckat och Viola var superexalterad över alla djur och "lekrum" som fanns. Fast det var ganska lurigt för om vi släppte henne med blicken, bara för en sekund, så var hon spårlöst borta. För att sedan komma rusandes förbi oss i väldig fart för att undersöka något nytt och spännande hon sett i andra änden av rummet. Efter att vi ätit lunch så var hon helt slut så vi åkte hem, vilket var ganska smart med tanke på den mängd snö som dalade ner ifrån himlen.


Idag så började vi morgonen med lite mor-och-dotter-mys, då Joacim fick ta sovmorgon. Efter vår riktiga frukost så skulle även Viola äta frukost med sina dockor och gosedjur. Jag fick leka betjänt och serverade lite varmchoklad och fick även ta hand om lek-disken. Efter frukost så ville Viola gå ut i snön. Hon hade till och med tagit på sig sina gummistövlar och jacka. Så det vara bara att klä på sig och gå ut med pulkan. Tråkigt nog så ville Viola inte alls åka pulka, så vi fick tvinga henne att åka en gång. Kanske var det därför hon inte ville åka mera? Roligare var det tydligen att kasta snöboll med pappa. Vi passade även på att leka lite på en lekplats, och oj vilken bra glid man får i rutschkanan när det snö på den! Det är väldigt kul med barn, för då får man själv en ursäkt att också leka i snön =)


Korvgrillning i det fina vädret

2012-01-16 @ 20:07:51
Förra arbetsveckan tog verkligen musten ur mig, då jag hade utbildning onsdag-fredag. Vi har fått ett nytt analysinstrument (autoanalyzer 3) på jobbet som krävde lite undervisning för att förstå sig på. Egentligen så var den väldigt smidigt, men min hjärna är fortfranade inte van att ta in så mycket information på en och samma gång! Så när jag kom hem på fredagen så var jag helt färdig, blev soffan och film hela kvällen =)

Lördagen började perfekt med träff med några kompisar med respektive samt deras barn. Det blev lite lek, men Viola blev lite känslig så hon vågade inte leka så mycket utan jag fick bära henne mesta delen av tiden. Grabbarna fick snabbt fart på elden så vi kunde grilla lite korv. Jag och Viola hade med oss korv med bröd och ketchup/senap, och smart nog så hade jag även packat ner varm saft. Det var riktigt gott att få i sig något varmt att dricka efter att ha varit ute i kylan så länge, det var väldigt uppskattat av Viola kan jag meddela.



Efter lunchen så blev Viola på lite bättre humör och vågade sig även fram och hälsa på en av hundarna som var med. Fast efter två timmar ute i det fina vädret så kände vi oss ganska frusna och trötta så vi åkte hem. Jag hann knappt starta bilen innan Viola var helt borta, jag kunde till och med bära ut henne sovandes ur bilen och lägga henne på köksgolvet utan att hon vaknade...ovanligt att se henne så trött! Sjävklart bärde jag upp henne i sängen efter att jag tagit av henne overallen, där hon sov vidare tills jag väckte henne strax efter tre.


I söndags så städade vi bort julen och vi passade även på att plundra pepparkakshuset, men det var ganksa äckligt så vi nöjde oss med att slå sönder det.



Vi är ju något insnöade på western-serier och vi fick ju Familjen Macahan box 3 i julklapp, men den är redan sedd. Så igår när vi åkte förbi filmaffären så blev begäret för stort så vi åkte in och köpte säsong 4 och 5 också! Hela kvällen igår efter att Viola lagt sig så hade vi Macahan-maraton, underbart! Även Birgit fick vara med och tog första parkett på mattes bringa.


Trettondagshelgen i Lidköping

2012-01-09 @ 21:19:06
Det var riktigt skönt att börja arbetet igen efter semester med en kort arbetsvecka. Tänk om alla veckor bara hade haft fyra arbetsdagar, vad underbart livet hade varit då! Fast man kan ju inte få allt... Direkt efter att jag kom hem från jobbet i torsdag så packade vi resväskorna och åkte iväg till Lidköping för att spendera trettondagshelgen där. Viola orkade vara vaken hela vägen i bilen även om det var sent när vi åkte. Fast jag satt i baksätet och lekte och med henne hela vägen så att hon inte skulle bli irriterad eller trött. Jag fick nästan kramp i armen av att konstant hålla Joacims Ipad framför Viola som petade på och pratade med "Talking Pierre" (en app med en papegoja som man kan leka med).

På fredagen så blev det en tripp till Skara där vi shoppade lite på Jula innan Viola fick sin premiärtur i Citygross bilkundvagn. Den blev väldigt populär och hon ville inte ens gå ur den för att titta på leksaker. Innan vi åkte hem så fick Viola en gratis bulle som hon mumsade i sig med god aptit. På eftermiddagen blev det en tur till min gamla skola där vi lekte och Viola fick åka linbana för första gången. Självklart så kunde hon inte åka själv, så hon fick sitta i mitt knä, men det var jätteroligt.

Sen blev det äntligen lördag och då var det dags att hämta vår nya bil. Som jag har längtat efter att få en större bil, UNDERBART! Det blev en Volvo V70, och det bästa med den är nog ändå att det har automat =)  Smidigt när man kör en hel del i stadstrafik.



Medans vi hämtade bilen så var Viola med sin mormor och morfar och lekte. De hade tydligen haft disco och Viola hade lärt sig lite nya rörelser till exempel att headbanga!



Det kom en hel del nya ord i helgen också. Något som Viola sa hela tiden var; Gomej. Ingen av oss fattade vad hon menade, men idag så tror jag att jag äntligen förstog henne. Det betyder nog ta mig eller jaga mig. För idag efter dagis så lekte vi allihopa och då så sprang hon iväg hela tiden och sa samtidigt Gomej. Jag frågade då; ska jag jaga dig? Hon svarade glatt ja och sprang iväg samtidigt som hon tittade över axeln ifall jag jagade henne. Riktigt mysigt. Efter all lek så avslutades dagen med vällingsmys i sängen och bokläsning. 

Julafton nr2

2012-01-01 @ 20:33:52
Efter att ha piggnat till från magsjukan så åkte vi och hälsade på Violas mormor och morfar. När vi kom dit så hade vi en julafton till, fast denna gång utan den skrämmande tomten! Det blev en hel del presenter både till Viola och till oss. Förutom att fira jul så hann vi även med ett besök hon gammelmormor, leta ny bil och fynda lite på REAn. Medans jag och Joacim provkörde bilar så lekte Viola med mormor och tydligen så är prylskåpet en favorit.



Även om jag bara varit ledig lite drygt en vecka så har det känts som om jag har haft semester flera veckor, underbart! Det känns som om man verkligen fått tillbaka lite energi och är redo att börja jobba igen. Det bästa är att Viola och Joacim har semester en vecka till, så när jag kommer hem från jobbet så finns det inte en massa saker som måste göras för det har de ju fixat medans jag jobbar. Så då kan vi bara leka och skoja hela kvällen!

Jag och Viola passade på att busa rejält idag. Vi hade även lite tjejkväll, då vi lekte lite med Violas smink-set. Jag fick hjälpa henne med ögonskuggan och rougen, men resten fixade hon så bra själv =) För att sedan få bort sminket så blev det ett bad. Fast jag fick använda en handduk och tvål för att gnugga bort det sista sminket för det satt som attan. Den grova tvätten övergick snabbt till vattenlek där både jag och hela badrummet blev genomblöta. Det är tur att vi har helkaklat badrum om jag säger så!