Skönhetssalong

2013-02-28 @ 15:53:14
Dagens eftermiddagsaktivitet var att leka skönhetssalong. Viola fick målade naglar i chockrosa, brun ögonskugga, rouge och lite mascara. Hon blev själv väldigt nöjd med resultatet!



En amning senare...

2013-02-22 @ 12:38:41


Påkommen!

2013-02-22 @ 12:26:01
Viola och jag har lekt en lek som vi kallar för "fast fast". Det innebär att jag blir fastsatt under trappan och inte får komma ut. Medans jag sitter där passar Viola på att göra nåt otillåtet. Idag kom jag på henne precis när hon skulle in i frysen och leta efter glass!



Äntligen!

2013-02-19 @ 15:01:08
Nu har jag äntligen fått bärsjalen som jag köpte på nätet. Malte är en bebis som väldigt gärna vill bli buren och detta kommer nog underlätta min vardag!



Utomhuslek

2013-02-16 @ 17:07:07
Äntligen kom vi ut på en promenad. Viola som inte ville hänga med ut först tyckte det var jätteroligt när vi väl kom ut. Skönt med lite frisk luft tyckte både jag och Malte!



Saliv

2013-02-13 @ 17:44:09
Viola har kommit in i en period då hon lägger saliv på fingrarna och kladdar det på allt som hon kommer åt. Idag räckte det med att jag tittade bort några sekunder så satt det plötsligt ett salivindränkt kvitto på Maltes panna.



Sminkparty

2013-02-12 @ 15:20:00
Viola hittade sitt teatersmink. Hon fick själv bestämma vad vi skulle måla henne som och självklart blev det till monster!



Då var man tvåbarnsmamma <3 <3

2013-02-11 @ 17:18:47
Äntligen så har graviditeten tagit slut. Det tog lite längre än vad jag hade räknat med, så efter att ha gått 15 dagar över tiden så åkte vi till förlossningen i Borås för att bli igångsatt på söndagen den 3 februari. Efter lite undersökningar så konstaterade läkarna att min livmorderstapp fortfarande var omogen så de var tvungna att börja med att sätta en gel för att mjuka upp den. De pratade om att man ofta är tvungen att upprepa behandlingen innan den ger effekt. Jag fick min första dos vid 10, och redan efter några timmar började det mola ganska mycket i magen. Vid halv fyra började det bli lite jobbigt så då fick vi gå till ett förlossningsrum där jag skulle få lite lustgas och ett avslappnande bad. Fast då tog det riktig fart och jag öppnade mig väldigt fort så något bad hanns aldrig med. För strax därefter gick vattnet och sen så kom vår underabara son Malte bara några minuter senare, klockan 17:13.

Jag och Malte stannade på BB i två nätter, men Joacim stannade bara första natten. Vi tyckte att det var viktigt att han åkte hem till Viola som hade sovit hos farmor och farfar under tiden. När jag och Malte väl kom hem ifrån BB så var Viola uppspelt till max och kunde knappt stå still. Hon undrade vart bebisen var och ville gärna vara nära, men vågade inte riktigt röra vid Malte i början.


Joacim och Viola överraskade mig med fina presenter som tack för sonen/brorsan. Jag fick en fin bukett blommor och ett jättefint halsband.


Nu efter en vecka så har Viola blivit riktigt duktig och vill gärna vara med Malte. Dessvärre förstår hon inte riktigt att han faktiskt är en levande bebis och inte en docka man kan leka med. Till exempel så ville hon köra honom i sin barnvagn, och det lät vi henne göra (under kontrollerade former såklart) en gång för att få det ur världen.


Hela veckan så har vi hållt oss mer eller mindre inomhus hela tiden. Så idag bestämde vi oss för att vi måste komma ut och få lite frisk luft. Så Joacim och Viola packade med lite fika, sen så gick vi till pulkabacken. Det blev faktiskt Maltes premiärtur i vagnen och jag tror han trivdes.

 
Tiden som jag har med Viola har ju minskat en del sedan Malte kom in i bilden. Jag har faktiskt haft lite dåligt samvete över det, men inser ju samtidigt att även Malte behöver min uppmärksamhet. Men så igår så överraskade Viola mig väldigt när vi stod i köket och fixade fika. Helt plötsligt så kommer hon och kramar mig och säger: Mamma jag älskar dig! Då fick jag faktiskt en tår i ögat och kände mig genast bättre till mods.

Vad det gäller Malte så tappade han naveln igår. Känns tidigt, men det är skönt att den är borta. Den satt lite löst och hade börjat bli lite äcklig så när jag tvättade den så löste jag upp lite torkat klent. Då visade det sig att den torkade stumpen bara satt fast med en liten vit sena. Superäckligt! När det sen var matdags för Malte och han hade ätit klart så fanns det inte längre nån navelstump kvar...den satt fast på mitt linne!
 

Bloggar från mobilen

2013-02-08 @ 10:04:35
Testar att blogga från min mobil. Hoppas att det leder till att jag gör lite mer inlägg.

Bjuder på en bild på nytillskottet Malte ♥