VAB och våfflor

2012-03-25 @ 21:02:58
Denna veckan började med VAB. När jag väckte Viola i måndags så var hon glödhet av feber och det var bara att stanna hemma. Fast den här gången var det riktigt skönt att få vara hemma med Viola eftersom jag själv känt mig så sjuk och kraslig hela förra veckan. Det enda hon orkade göra var att sitta i soffan och titta på Pippi Långstrump. Fast efter flera timmar klistrad framför TV:n så tvingade jag ut henne en kort stund, då hon faktiskt piggnade till lite. Men på vägen tillbaka hem från lekplatsen så började hon skaka tänder stackarn. Så när vi kom in så fick jag linda in henne i en filt för hon var så frusen att hon skakade. Hon orkade inte äta något och när jag försökte med välling så höll hon bara flaskan tätt emot sig för att få lite mer värme. 

Sjuklingen fick sitta i soffan resten av dagen för hon hade ingen ork att göra något mer. Och det enda jag fick i henne på hela dagen var några mini-marsmallows och några chips. Det är första gången som Viola absolut inte hade någon matlust...men vatten ville hon ha i varje fall och det är ju det viktigaste.




På tisdagen så hade febern gått ner något och Viola orkade leka lite. Hon tyckte det var väldigt mysig att ha picknick i skafferiet och mumsade i sig små kex som hon hittade. På tisdagskvällen så var det så tydligt att febern släppte, för precis efter läggningen så började Viola stoja och hojta i sängen. Helt plötsligt hade hon blivit superpigg och ville bara leka. Men efter ett tag så lugnade hon ner sig och somnade gott.




Onsdagen började vi med en mysig frukost följt av en cykeltur till en lekplats vid biblioteket i Skene. Där var vi jättelänge och lekte (var så skönt i solen så man ville inte åka hem) innan vi cyklade hem igen för att äta lunch. Efter Violas sovstund åkte vi till banken och satte in de pengarna vi fått efter att vi sålt vår gamla S40. Och Viola passade på att knycka några fina stenar som fanns i ett blomsterarrangemang, som hon la i sin handväska hon hade med sig. Som tur var så upptäckte jag detta och bad henne lägga tillbaka stenarna vilket hon snällt gjorde. Efter det så köpte vi var sin glass som vi mumsade i oss i vårsolen. En riktigt mysig dag helt enkelt!


Våffeldagen firade vi redan i lördags då Violas farmor och farfar bjöd på våfflor. Farfar har nyligen köpt en fyrhjuling och den fick även Viola testa. Hon tyckte det var jätteroligt och hon fick åka med både mig och Joacim. Efter några åkturer så var det dags för våfflor med sylt och glass. När vi sen åkte hem så slocknade Viola direkt, det tar ju på krafterna att vakna strax efter sex och vara ute hela dagen och leka. På kvällen så hade Joacim och Viola far-och-dotter-kväll, medans jag var ute och roade mig med kompisarna.




Idag så har vi varit ute hela dagen. Joacim har fixat med garaget och jag har städat ut lekstugan och skurat väggar och tak invändigt för att bli av med alla spindlar och gamla getingbon. Tanken är att jag nästa helg ska kunna måla om insidan på lekstugan och snart kunna inreda den så Viola får något fint att leka med i sommar!

2 års kalas

2012-03-12 @ 20:29:02
I lördags så var det kalas här hemma för en väldigt lycklig tvååring. Det blev en hel del presenter och mycket lek och skoj med kusinerna! Kvällen avslutades med soffmys framför Melodifestivalen.



Vi bjöd på pasta- och bulgursallad och till det blev det grillat. Efter maten blev det tårta och jag hade gjort en egen variant som en arbetskamrat hade tipsat om. Tårtan var av chokladsockerkaksbotten och fylld med Ekströms chokladmousse och jordgubbsmousse. Var rädd att det skulle bli för mastigt, men den slank ner ganska lätt! Garnerade med mini-marsmallows i olika färger.



Här kommer lite bilder på Violas presenter:



2 års dagen

2012-03-09 @ 20:20:40
Då så har vår lilla älskling blivit så stor att hon har fyllt två år. Otroligt vad tiden bara flyger iväg! Självklart så slutade jag jobbet lite tidigare för att få så mycket tid med Viola som bara gick på hennes födelsedag. Och när vi kom hem ifrån dagis så hade Joacim förberett med att plocka fram alla presenterna, men jag hann knappt ta av mig kläderna innan hon hade öppnat första presenten. Till skillnad från julafton så lyckades hon nu öppna alla presenter utan hjälp.


Hopphästen blev poppis och med tanke på hur uppspelt hon var så fick hon extra studs och hoppade så mycket att hon ramlade av. För att varva ner lite innan farmor och farfar skulle komma så fick hon titta lite på sin nya DVD-box med Pippi Långstrump. När de kom så hade de med sin mat ifrån McDonalds som vi åt, men Viola hann inte äta klart hon ville så gärna leka med sin nya barnvagn som hon fick av farmor och farfar.




Direkt när vi gick ner i morse så sprang Viola till barnvagnen för att köra omkring med den och bädda ner dockan i den. Vi var tvugna att ha en rejäl diskussion innan hon gick med på att lämna vagnen hemma för att kunna åka till dagis. Och enligt Joacim så sprang hon till vagnen det första hon gjorde när de kom hem från dagis =)  En perfekt present minst sagt!

Tänk vad en matta kan göra...

2012-03-04 @ 21:25:03
Nu har vi haft ytterliggare en omgång med sjukdom här hemma, denna gång var det feber som gällde. Viola vaknade upp med feber i torsdags så det var bara att stanna hemma. Lite typiskt bara att hon inte hade feber kvällen innan för nu så har man ju gått upp tidigt och gjort iording sig för jobbet helt i onödan. Men eftersom jag hade en hel del att göra på jobbet så bestämde vi att Joacim skulle vara hemma och VABa, så det löste sig ju ändå. Så jag var hemma två timmar på morgonen innan han kom hem och löste av mig. Det är så roligt när Joacim är hemma för då tar han sig tid att skicka roliga statusuppdateringar via SMS till mig, vilket jag verkligen älskar! De hade haft det jättemysigt hemma, men Viola blev tydligen väldigt dålig efter att jag åkt. Så när jag åkte hem så köpte jag med mig glass som vi alla åt på kvällen, för är man sjuk så ska man få det lite extra gott.

På natten till fredagen så blev Viola mycket sämre, trots alvedon, och för första gången någonsin så gick termometern över 40-sträcket och landade på 40,1C. Det känndes inte alls bra och jag hade riktigt svårt att somna eftersom jag var så orolig. Lyckligtvis så var hon bättre på morgonen och hon orkade busa nästan hela dagen. Den roligaste leken (enligt Viola) var att försöka skrämma mig med mina gamla masker som vi hittade i gästrummet.



På lördagen så hade Viola fortfarande lite feber, men hon var pigg, så vi bestämde oss för att åka till IKEA. Det brukar ju vara en rejäl prövning (minst sagt) att åka dit med Viola, men det gick över förväntan. Jag behövde bara bära en gallskrikade/sparkande unge en gång och säga till på skarpen ett par gånger, helt klart godkänt! Vi hittade en hel del saker, min favorit blev den nya mattan till vardagsrummet. Konstigt att en matta kan göra så mycket, men nu känns det faktiskt hemtrevligt för första gången någonsin här hemma. Underbart!