Påskhelgen

2011-04-25 @ 21:54:38

Påskhelgen spenderades hos mormor och morfar. Som överraskning så kom Viola utklädd till påskkärring och delade ut påskkort. Jag hade tänkt att sy en fin dräkt till henne, men tiden fanns helt enkelt inte och sen så tycker jag kanske att det är lite onödigt att slänga ut pengar på något som bara används några få gånger. Så jag kom på den smarta idén att klippa till ett förkläde och sjalett av disktrasor! Joacim bidrog till outfiten genom att göra en kvast också. Direkt efter att vi kom fram så gick vi på vårmarknad där jag köte en fin stickad tröja till Viola och lite godis till oss vuxna. Sen gick var vi på tivoli där jag vann en stor gosedjursanka i en såndär gripklo-maskin till Viola, vilket gjorde min dag.

På påskafton så blev det äggjakt då Viola och kusinerna fick leta efter ägg med hjälp av olika ledtrådar som mormor och morfar hade målat på små papperslappar. Allt var mycket spännande och jag tror att alla barn blev glada över sina ägg. Efter äggjakten så var det dags för den första löprundan på hur länge som helst. Det var jag, pappa och brorsan som joggade. Eftersom jag inte anser mig vara en löpare så var jag väldigt nöjd med att ta mig runt det långa spåret samt med en rejäl spurt på slutet.

Vi åkte hem på söndagen och det var tur det för strax efter vi kom hem så fick Viola kraftig diarré. Jag fick byta blöjor hela tiden och eftersom det läckte genom varje gång så fick duschen gå varm. Så för första gången gjorde jag iordning väskeersättning som hon drack med god aptit. Jag smakade också på det och det var som att dricka saltvatten, blä! Men efter hon fått i sig lite så fick hon genast mer energi och ville äta lite mat igen (som hon vägrat hela helgen). Lyckligtvis så slutade diarrén precis innan läggdags så jag slapp springa på natten.



Idag så har vi varit ute i trädgården hela dagen. Viola går inte stoppa utan hon smiter ut direkt om dörren står öppen. Som tur är så har jag köpt 50+ solskyddsfaktor så hon kan gå ute i lite lättare kläder, men egentligen så borde hon väl inte vara så mycket i solen. Fast vad ska man göra, jag vill ju inte heller sitta inne när det är så fint väder, sen så är det ju kul att hon får vara med och påta i landen och köra skottkärra!

På eftermiddagen så cyklade jag och Viola till affären och köpte en GB-glasslåda med blandade pinnglassar. När vi kom tillbaka så satt vi allihopa på altanen och avnjöt glass i solskenet. Viola fick smaka på både päronsplitt och GB-sandwich, men hon föredrog den sistnämnda.


grönsakslandet

2011-04-17 @ 20:50:31

I onsdags förmiddag så kom Violas mormor på besök. Strax efter att hon kom så var det dags att åka till badet och simma lite. Vi fick testa lite nya saker, bland annat en flytmatta formad som en groda. Fast den var lite svår så det får vi träna mer på. På torsdagen så var vi på café där även Viola fick smaka lite på min kladdkaka vilket var väldigt uppskattat! Vi avslutade mormors-besöket på baby & barnmässan i Göteborg på fredagen, där Viola fick en ny tröja med grävmaskiner på, en ny snuttefilt och en ny leksak.



Idag så har vi varit ute och fixat i trädgården igen. Vi bestämde ju oss för att göra ett grönsaksland och var på förmiddagen på Blomsterjätten och köpte lite fröer och jord samt lite gödsel. Viola blev väldigt förtjust i en liten spade så vi köpte den till henne också. När vi kom hem så var det bara att börja planera hur jag skulle organisera landet. Så det fick bli åtta rutor med lite olika sorters grönsaker i varje ruta. Dock blev en ruta tom, där får det bli lite mer örter så småningom. Viola ville självklart också vara med, men dessvärre så var hon inte till särskilt mycket hjälp. Vi fick sättlök över hela gräsmattan och ruccola- samt spenatfrö i vattenkannan...men hon hade i varje fall roligt =) Efter att vi fått ordning på all sådd så planterade vi även några jordgubbsplantor som förhoppningsvis ska ge tidig skörd.

Tävling - shop around the corner

2011-04-12 @ 20:12:44
Nu tävlar jag igen, denna gången om saker från Shop around the corner på Johannas blogg.

Trädgårdsarbete

2011-04-11 @ 13:54:08

Helgen har varit så mysig. I lördags så tog vi cyklarna till blomsteraffären och köpte lite fina blommor att ha utanför dörren, blev några olika penséer och lite påskliljor m.m. Sen så fick vi rensat i rabatterna och Joacim fixade iordning bakom garaget och sådde gräs där. Sen så bestämde vi oss för att ha ett grönsaksland också så vi sparade en liten del bakom garaget där vi ska så örter, sallad, morot och lite bönor. Viola tyckte det var kul att vara ute och smet ut några gånger innan vi hann ta på henne alla kläder, för hon är så snabb att man knappt hinner reagera ibland. På lördgaskvällen så var vi hos svärföräldrarna och åt mat, vilket alltid är lika gott. Viola orkade vara uppe ända till halv nio, fast det sista var hon ganska gnällig, men det var ju inte så konstigt.




På söndagen så lekte vi lite på lekplatsen och sen så var vi i trädgården och gick omkring. Det märks ju verkligen att Viola gillar att vara ute, hon vill titta på allting och pratar och skriker högt av glädje! Vi var även ute på balkongen och hängde lite tvätt och det tyckte hon var spännande. Hon gapade jättehögt och folk som gick förbi tittade och försökte se vart ljudet kom ifrån. Sen slängde hon ner mina trosor på taket, men som tur va så kunde jag fiska upp dom igen.

Kattmat

2011-04-08 @ 13:25:40

För länge sedan när katterna hade sin mat i köket så var det en av Violas största intressen att krypa fram till vattenskålen och plaska. Eftersom vi inte kunde få henne att sluta flyttade vi ut kattmaten till groventrén istället där hon inte kunde se den. Fast de senaste dagarna så har Viola kommit på igen hur kul det är med katternas mat... Varje morgon så ger jag katterna frukost innan jag fixar iordning vår egna frukost och Viola ska självklart vara med och titta. Men nu räcker det inte längre att titta utan hon måste sitta med katterna när de äter och gärna ge dom ett godisregn i form av flygande torrisar, som är sådär uppskattat från deras sida. Dessvärre så hittar även torrisarna in i min tvättmaskin vilket jag inte tycker är så kul...men men...vad gör det om 100 år? ;-)



Igår hade vi en jättemysig dag, på förmiddagen träffade vi lite andra mammor och barn så Viola fick leka av sig ordentligt. Fast oftast så går hon iväg och leker en bit ifrån de andra barnen så jag får hämta henne så hon är med i gemenskapen. På eftermiddagen så trotsade vi det blåsiga vädret och gav oss ut på en promenad till Skene växtcenter där vi tittade på en papegoja som satt i en alldeles för liten bur. Viola tyckte det  var intressant men jag tyckte mest synd om fågeln. När vi kom hem igen så gick vi en rundvandring i trädgården och till  min stora glädje så hittade jag flera spår av att mina tulpaner som jag satte i höstas är på väg upp. Sen så hittade vi också några blåsippor, som jag tagit från min mormors trädgård, som slagit ut! På kvällen så var Viola på strålande humör och var riktigt busig. Det räckte att jag bara tittade på henne så började hon skratta högt =) Jag bara älskar att höra henne skratta, det är verkligen som balsam för själen! När vi busat klart så gick vi upp och började plocka iordning lite och förbereda för nattning. Då gick Viola och hämtade en bok och satte sig i mitt knä, hon var verkligen ivrig att läsa sina böcker. När vi läst ur en bok gick hon och lade tillbaka den på bordet och hämtade en ny som vi läste. Så otroligt mysigt!



Vann ju även lite grejer från Bambino i veckan också vilket alltid är roligt. Och när jag hämtade posten idag så hade jag även fått Violas regnställ som jag vann på tradera förra helgen. Det ser dock väldigt stort ut, men jag får väl testa det på henne när hon vaknar.


Hoppas på vinst!

2011-04-06 @ 21:40:15
Nu när man är mammaledig så blir det ju att man försöker delta i en massa tävlingar. Måste medge att jag faktiskt brukar ha tur att ta hem vinst, så nu hoppas jag att även vinna tävlingen hos Johanna som lottar ut ett kit från BAMBINO.

Sångavslutning

2011-04-05 @ 13:02:58

I måndags så var det sista gången på babysången så det blev lite firande. Jag hade bakat en kaffe-på-maten-kaka och andra hade med sig bröd. Sen så hade även sångledaren gjort våfflor, så det blev en massa gott att äta. Vid sångstunden så var Viola snabb fram och började slå på gitarren och var ivrig att börja. Fast när vi sen började sjunga så ville hon hellre gå iväg och gömma sig bakom pianot =)



På eftermiddagen så var vi ute och gungade lite. Det var även premiärgången med sina nya gummistövlar, men de är ju ganska stora så de åkte av hela tiden. Blir nog lite bättre med regnbyxor över, då hålls de i varje fall på plats av resårbanden under skorna. Fast Viola tyckte det var roligt att gunga utan stövlar också. Jag passade på att klippa lite björkris som jag satte lite fjädrar i när vi kom hem. Sen så ställde jag påskriset utanför dörren, men bara några minuter senare så såg jag fjädrar ute på gräsmattan. Så katterna hade varit framme och knyckt fjädrar...suck!



Det nya nu är att öppna skafferiet och ta ut lite olika saker. I söndags var det farinsocker och igår makaroner, ska bli spännande att se vad det blir idag.