grönsakslandet

2011-04-17 @ 20:50:31

I onsdags förmiddag så kom Violas mormor på besök. Strax efter att hon kom så var det dags att åka till badet och simma lite. Vi fick testa lite nya saker, bland annat en flytmatta formad som en groda. Fast den var lite svår så det får vi träna mer på. På torsdagen så var vi på café där även Viola fick smaka lite på min kladdkaka vilket var väldigt uppskattat! Vi avslutade mormors-besöket på baby & barnmässan i Göteborg på fredagen, där Viola fick en ny tröja med grävmaskiner på, en ny snuttefilt och en ny leksak.



Idag så har vi varit ute och fixat i trädgården igen. Vi bestämde ju oss för att göra ett grönsaksland och var på förmiddagen på Blomsterjätten och köpte lite fröer och jord samt lite gödsel. Viola blev väldigt förtjust i en liten spade så vi köpte den till henne också. När vi kom hem så var det bara att börja planera hur jag skulle organisera landet. Så det fick bli åtta rutor med lite olika sorters grönsaker i varje ruta. Dock blev en ruta tom, där får det bli lite mer örter så småningom. Viola ville självklart också vara med, men dessvärre så var hon inte till särskilt mycket hjälp. Vi fick sättlök över hela gräsmattan och ruccola- samt spenatfrö i vattenkannan...men hon hade i varje fall roligt =) Efter att vi fått ordning på all sådd så planterade vi även några jordgubbsplantor som förhoppningsvis ska ge tidig skörd.


Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Äntligen lite nya inlägg, är alltid lika spännande att logga in på bloggen. Så det kommer alltså att lukta lök och ruccola när ni klipper gräset :-), tur det inte var vitlök hon spred ut.

Söt rosa hatt.

2011-04-17 @ 21:16:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback