Malte fyller 2 år!

2015-02-23 @ 20:25:42
Då har min lilla bebis redan blivit två år. Kan inte fatta hur fort tiden går. Det känns som om det bara var förra veckan som jag gick och bar på honom när han var nyfödd och pyttig. Nu har han utvecklats till en tuff pojke som vet vad han vill och med glimten i ögat. Han har skinn på näsan, men är även så underbart känslig (kan tycka att något vardagligt, som att starta bilen, kan vara hur läskigt som helst). Ordförrådet är stort och det går att ha små samtal om ditt och datt med honom. Favoriten är att prata i telefon, gärna med mormor eller farfar.
 
Inför födelsedagen så hade vi lite problem över vad vi skulle köpa. Han har alla leksaker han kan önska sig och vi vill inte köpa för mycket dyrt och onödigt som ändå bara blir liggandes. Så vi bestämde oss för att köpa lite praktiska saker. Så helgen innan han fyllde år fick han en ny säng. Precis en likadan som syrran. Malte blev jätteglad och hjälpte till att bygga ihop den. Fast att få honom att sova i den var desto svårare. Vi brukar ju bara kunna lägga honom i spjälsängen och gå ut och då somnade han bra själv. Fast nu fattade han direkt att det gick att gå upp, så det har varit en lång inkörsperiod för att få honom att ligga kvar och komma till ro. 
 


Andra presenter som vi köpte var kläder och några leksaker som han kan ha ute i sommar. Även lite pysselböcker med klistermärken som han älskar så mycket. Viola fick hjälpa till med presenterna, vilket hon uppskattade.



Sen var det dags för stora släktkalaset! Alla som var bjudna kunde komma, så det blev fullt hus. Mormor/Morfar, gammelmormor Sirkka, Andreas/Helen/Isak/Neo/Liam, Farmor/Farfar, gammelfarmor Margit samt Richard/Kevin/Riley. Malte hade varit febrig dagen innan, men som tur var så var han frisk på kalaset. Det blev många fina presenter, bla: städset, piratkläder, badrock, traktorgrävare, sopbil, överkast, böcker.



Vi hade gjort italiensk buffé med pastasallad, spenatpaj, kycklingfilé, fläskytterfilé, skinka och salami, bröd, ost och frukter. Supersmidigt och jättegott. Tårtan hade vi beställt från Rådhuscaféet i Lidköping.

 

Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Så fina bilder (som vanligt) från det jättetrevliga kalaset med den fantastiskt goda buffén.

2015-02-23 @ 20:48:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback