Rhodos

2013-09-30 @ 16:43:30
För en vecka sen så kom vi hem från en veckas solsemeter tillsammans med mormor och morfar samt Andreas med familj på sköna Rhodos. Flygresan dit gick jättebra och barnen sov större delen av tiden, säkert tack vare att de gick upp mitt i natten. (Resan hem gick också bra även om barnen inte sov så mycket.)
 
 
Hotellet Atlantica Aegean Blue som vi bodde på var riktigt fint och vi hade All inclusive, så mat hade vi tillgång till hela tiden. Åt vi inte frukost, lunch eller middag så sprang vi till snacksbaren och hämtade frukt, glass eller något mer matigt som toast eller gyros.
 
 
Varje dag efter frukosten så samlades vi vid poolen. Sen blev det sol och bad hela dagen med paus för mat så klart. Violas favorit blev popcorn, som hon tog flera gånger om dagen. Kusinernas favorit var glass.
 
Malte som i vanliga fall har ganska god aptit hade svårt att få i sig både mat och gröt, så det blev lite mer amning än vanligt. Fast det gick bra det med. Och då vet man ju att han får i sig vätska också, vilket känns bra!
 



Det var riktigt varmt och skönt, så många dopp blev det. Vi höll mest till i poolen, fast havet var betydligt varmare.

 
 
Det fanns flera lekplatser på hotellområdet och Viola tyckte det var jättekul att leka där. Hon och kusinerna hade superkul hela veckan och man blir verkligen varm i hjärtat när man ser hur kul de har tillsammans.
 
 
Eftersom poolerna var ganska kalla så var det skönare att bada i havet istället. En dag snorklade jag och brorsan en bra bit ut från stranden och vi fick faktiskt se några fina fiskar.
 
 
Bredvid hotellet fanns en vattenpark där vi badade flera gånger. Viola älskade att leka i barnpoolen. Även Malte plaskade lite i vattnet för att svalka sig.
 
 
På kvällarna var det olika shower, men Viola ville helst dansa själv.
 
 
En eftermiddag passade vi på att ta bussen in till Rhodos stad. Det var så olidligt hett när vi väntade på bussen och typiskt nog var den över 30 minuter sen. Väl inne i Rhodos så gick vi runt och tittade i gamla delen av stan i alla olika affärer. Hittade inte så mycket, men ett cyklop blev det köpt till Viola.
 

Den här veckan så har vi inte brytt oss så mycket om tider och så. Så Malte har fått sova när han varit trött och vara vaken betydligt mycket längre på kvällarna. Det har funkat jättebra och vi fick till och med sovmorgon nästan varje dag! Något som varit desto konstigare är Viola som på kvällarna borde varit helt slutkörd, inte alls ville sova. Så varje kväll fick vi ta god tid på oss för att få henne att varva ner och komma till ro.
 
 
Det har varit en underbar vecka med familjen och det var med blandade känslor man åkte hem igen. Självklart var det skönt att komma hem till katterna och sitt egna hem, men samtidigt trist att inte träffa sin familj varje dag. Kändes som en väldigkontrast att redan dagen efter bylta på sig varma kläder när jag tog Viola till dagis...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen

2013-09-13 @ 19:02:11
Nu har jag äntligen hittat en gåstol till Malte. Ett riktigt fynd, 150:- Kunde inte bli bättre!





couscous

2013-09-13 @ 12:58:22
Idag fick Malte köttfärssås och couscous till lunch. Han tyckte det var sådär. Favorit är ju fisk. Tror faktiskt att det var första gången han fick fläskkött. Till efterrätt blev det ananas och banan puré.

Notera den lilla couscous som sitter i ögonbrynet ♥



Standard på Willys

2013-09-12 @ 14:26:13
Idag spelade Viola och hennes papegoja döda inne på Willys. Jag är ganska van vid sådana saker, men det var några kunder som tittade lite extra.



Omorganisation

2013-09-11 @ 18:24:18
Viola bestämde att vi skulle göra en omorganisation i vår bestickslåda. Vet inte om hon får igenom förslaget permanent
 
 

Välling dag 3

2013-09-11 @ 17:32:02
Bilden säger väl allt?!



Välling

2013-09-10 @ 17:30:59
Nu tycker vi att det är dags för Malte att få välling. Jag tänkte att det bara skulle vara att ge honom flaskan med välling och han skulle sluka den med god aptit. Så blev det inte! Första försöket började med test av två olika flaskor och slutade med ett skedmatning. Idag var andra försöket och vi började med en ny flaska med en dinapp som jag anser liknar min bröstvårta. Gick sådär så det blev välling i snapsglas. Det slutade med mer välling på golvet än i Maltes mage.





Riva, äta och vifta med löv

2013-09-10 @ 09:22:27
Varje tisdag och torsdag så går jag och Malte på en längre promenad efter att vi lämnat Viola på dagis. Oftast brukar han somna strax innan vi kommer hem, men idag höll han sig sysselsatt med löv.

15 löv senare och promenaden är färdig!



Matro

2013-09-06 @ 08:44:41
 
 
 
 
Viola har det inte lätt vid frukosten. Malte är som besatt av hennes smörgås. Fast väljer hon att sitta bredvid brorsan så får hon faktiskt skylla sig själv ;-)
 
 

Sovmorgon?

2013-09-06 @ 07:30:16
Det är konstigt hur saker och ting ändras. Innan jag fick barn innebar sovmorgon för mig att få sova till tio (minst). Idag kallar jag det för sovmorgon om Malte låter mig sova till sju!



godnattsaga

2013-09-05 @ 20:20:22
På dagis finns det bokpåsar som man får låna med sig hem med böcker som är anpassade för barnens ålder. Idag valde Viola påse nummer sju och som godnattsaga blev det boken...

Den handlade om att alla djuren var tvungna att klä ut sig för de var bjuda på maskerad.

När vi hade läst klart ville Viola titta lite på vissa djur igen. Absoluta favoriten och djuret som fick en godnattpuss samt kommentaren "Jag älskar den" var...






Kvällspromenad

2013-09-03 @ 18:55:14
Man får passa på att vara ute nu när det är så underbart väder. Mitt på dagen var det nästan för varmt, men nu på kvällen är det perfekt. Så jag, Viola, Malte och Birgit passade på att ta en promenad till lekplatsen och leka pirater direkt efter middagen.