Bad, bärplockning och en tripp till slottet

2011-07-18 @ 13:53:36
Nu när vädret har varit lite sämre så passade vi på att strunta i målningen av huset och istället hälsa på mina föräldrar över helgen. På fredagen så tog vi det ganska lugnt och gjorde inget speciellt, mer än att fynda en kaffemaskin på ONOFF. Sen på lördagen så blev det en liten tur fram på stan och kolla i affärer, men även så fick vi äntligen tummen ur och gick till Gallerix för att rama in en tavla på Viola. Senare på dagen så kom brorsan med familj så då fick Viola fullt upp med att leka med sina busiga kusiner Isak och Neo. På eftermiddagen så åkte vi till svalnäs och plaskade i vattnet. Det blev första doppet för både mig och Joacim, men Viola ville snabbt upp igen då det var lite för mycket läskiga vågor. Efter badet så plockade vi blåbär som vi gjorde paj av när vi kom hem, mums!


På söndagen så var det regn hela dagen, men på eftermiddagen blev vi rastlösa och trotsade vädret och begav oss till Läckö slott. Viola blev som galen där inne och blåste igenom rummen likt en virvelvind. Efter turen inne på slottet så fick Viola och kusinerna välja något från souvenirbutiken som mormor och morfar skulle köpa till dem. Kusinerna valde häftiga riddarefigurer, men Viola ville varken ha riddare eller prinsessor så det fick bli en liten prinsesskrona med fina pärlor på =)


Idag så har jag och Viola plockat alla krusbär från busken då vi ska göra krusbärsmarmelad ikväll. Det blev en hel GB-box med bär, så det ska nog räcka. Sen plockade vi även massor av smultron som hade växt sig jordgubbsstora under helgen, till Violas förtjusning!


Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

En söt prickig prinsessa :-) Hon kan ju spara på kronan till hon gifter sig, tänk vad kul att ha en "äkta" slottskrona då.

Spara lite på krusbärsmarmeladen så vi får smaka när vi kommer och hälsar på nästa gång.

2011-07-20 @ 08:30:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback