Astrid Lindgrens värld

2012-05-17 @ 20:39:43
Den här veckan har jag och Joacim tagit semester och vi passade på att åka till Astrid Lindgrens värld med Viola i några dagar. Vi hade pratat en hel del om att vi skulle åka och hälsa på Pippi Långstrump, men Viola fattade inte riktigt förrän vi verkligen var där och hon såg Pippi i verkligheten. Efter mötet med Pippi så ville Viola inte göra mycket annat än att vara vid Pippis hus och leka.



Fast eftersom det fanns mycket mer att utforska så fick vi lura iväg Viola från Pippi. Då hann vi med att åka kana, testa att åka "båt" där man fick dra sig själv i land, hälsa på vid Bullerbyn, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket och mycket mycket mera...




Vi var i parken hela dagen och Viola hade inte sovit något alls, så vi förväntade oss en utmattad unge som bara skulle stupa i säng. Självklart funkade det inte så, utan Viola var överspelt och uppe i varv och ville absolut inte somna. Efter säkert en timmes försök, så gav vi upp och hon fick vara uppe med oss. Dessvärre så var både jag och Joacim helt slut och ville inget annat än att bädda ner oss i sängen och äta godis innan vi somnade. Men vi fick snällt leka med Viola tills klockan blev halv tio och vi bestämde oss för att lägga oss allihopa. Efter några tårar somnade Viola tillslut och vi direkt efter.


Konstigt nog så vaknade hon vid halv sju, och då var det bara att stiga upp trots att jag helst bara ville dra täcket över huvudet. Vädret var kanon på morgonen så vi åt frukost utanför stugan, vilket var supermysigt. Efter frukost så gick vi in till parken, och det första Viola ville göra var att hälsa på Pippi igen. Idag var hon mycket tuffare/modigare och vågade stå bredvid Pippi och ta kort samt vara med och leka tillsammans med de andra barnen.




Den här dagen hade vi tagit med oss korv in i parken som vi grillade till lunch. Viola orkade bara några tuggor innan hon somnade (tydligen kom tröttheten ikapp henne). Medans Viola sov passade vi vuxna på att ta det lugnt och tittade på de olika uppträdande som fanns och självklart slank det ner en våffla och lite kaffe.




Efter en andra heldag i parken så var jag och Joacim totalt utpumpade (vi erkänner att vi är klena) och kände att vi var tvugna att få lite egentid den kvällen. Så vid åtta-tiden gick vi ut med Viola i vagnen och efter en kort promenad somnade hon så gott och det var bara att lyfta över henne i sängen när vi kom tillbaka till stugan.


Efter den andra natten så var semestern i Vimmerby slut för denna gången, men innan vi åkte hem så passade vi på att kolla in de olika inspelningsplatserna för "Alla vi barn i Bullerbyn" och "Emil i Lönneberga". Det var väldigt kul att se i verkligheten. Viola, som efter Astrid Lindgrens värld fått upp ögonen för Emil, ropade efter Emil hela tiden vi var i Katthult. =)  Får nog börja läsa lite mer Emil för henne nu.



Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Vad mysig det ser ut, perfekt att åka när det är lite lågsäsong så man slipper alla köer.

Bilden på Joacim och Viola är jättebra.

2012-05-17 @ 21:02:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback