Midsommar

2013-06-23 @ 21:02:44
I torsdags så åkte vi till Lidköping för att fira midsommar hos Violas mormor och morfar. Resan dit var nog en av de bästa någonsin, trots att Viola inte hade någon Ipad att titta på. Viola satt och lekte med sina hand-kompisar Elliot och Simon innan hon somnade. Malte satt så fint och roade sig med bilbarnstolens bälte, sen sov han en lång stund och när han vaknade igen så var han som en solstråle som bara log och sprattlade glatt. När vi kom fram var det mat och sen var det full fart på Viola som busade hela kvällen. När det sen var dags att lägga sig så hade vi bestämt att hon skulle sova hos mormor och morfar för att inte vakna och bli störd av Malte som vaknar några gånger på natten och som kan prata ganska högt. Fast när det var dags att sova så blev Viola superspeedad och studdsade i sängen, rullade runt och gjorde allt annat än att försöka somna. Till slut så lyckades mormor få henne att lugna ner sig efter mycket ryggkli och klapp, så hon somnade tillslut.
På midsommar afton så var det full rulle hela dagen. Efter frukost så åkte jag och Joacim ut på stan och shoppade lite, sen blev det en tur till Framnäsbadet. Det var ganska skönt i vattnet, men ganska kyligt i luften så jag skippade badet. Mormor och morfar offrade sig och badade med barnbarnen. Viola var i så länge att hon var totalt genomfrusen. Hon bara skakade och kunde knappt prata när hon var som kallast. När vi hade badat klart så mumsade vi på lite kex och dricka. Då passade jag på att värma Viola med lite kroppsvärme, och då blev hon snabbt varm.

Efter badet var det en snabb lunch innan vi promenerade bort till Örthagsparken och dansade runt midsommarstången. Innan det började var Viola ganska sugen på att dansa, men när vi sen gick ner till stången för att dansa så blev det fel på något vis så Viola blev sur och inget passade damen.

På kvällen så var det lek och bus med kusinerna som gällde. Viola och Neo har väldigt roligt tillsammans och denna kvällen var de farliga pirater som hade sitt tillhåll uppe i sovrummet. Midsommarmaten för min del blev grillad lax med potatis och gräslök. Joacim åt sill och Viola åt grillspett. Till efterrätt hade jag bakat minipavlovor (som blev något hårda) som vi åt med lemoncurd, grädde och jordgubbar. En lyckad dag!



Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Tack för en härlig helg. :)

2013-06-23 @ 21:48:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback