Varberg

2013-07-07 @ 21:48:15
I lördags så drog vi iväg till Varberg där farmor och farfar var med sin husbil. När vi kom fram så var det fika och Viola mumsade glatt i sig en vaniljbulle. Malte som hade sovit hela bilresan var på bra humör och satt och tittade på från sin vagn.
 
 
Efter fikat så drog jag, Joacim och Malte in till stan och shoppade lite, medans Viola stannade kvar hos farmor och farfar. Jag hittade lite grejer på rean både till mig och Malte. Alltid lika kul att handla lite i affärer som man inte har hemma. Hittade till exempel en supersöt solhatt till Malte på Polarn & Pyret. Innan vi åkte tillbaka till husvagnen så tog vi varsin macka på Subway som vi avnjöt på en parkbänk i solen. 
 
När vi kom tillbaka så hade Viola badat och haft roligt med sina kusiner som också var där. En glass hade också hunnit att slinka ner. Energin var på topp och Viola kunde verkligen inte sitta still, så hon sprang som en galning på stranden och klättrade på stenarna. Pinsammaste ögonblicket var när hon tog av sig trosorna och ställde sig bredbent och kissade rakt på stenarna. Nedanför satt ett sällskap som hade fikastund!  
 
 
 
Senare på dagen var det dags för middag. Viola ville hänga med sina kusiner och farfar som skulle skala potatis i servicehuset. Tack och lov att Richard också var i närheten för han hade hittat Viola gå omkring ute på vägen helt själv. Tydligen hade hon tröttnat på att skala potatis och rymt när farfar inte hade ögonen på henne...busunge!
 
Maltes humör (och även mitt) blev sämre desto senare kvällen blev. Han var nog trött och sliten av den friska havsluften och alla intryck. Jag blev på dåligt humör för att han inte kunde komma till ro och äta riktigt. Det hela slutade med att vi åkte hem vid halv nio, med en gallskrikandes Malte (övertrött/hungrig) och en grinig Viola (sur för att åka hem). Konstigt nog så höll sig båda barnen vakna hela vägen hem. Malte åt bra och somnade gott, men Viola var nog lite övertrött för hon kom nedtassandes från sitt rum och satt med oss i soffan tills vi gick och lade oss vid elva.
 
 
Idag så fick vi sovmorgon till halv nio, som jag aldrig tror har hänt tidigare med Malte. Underbart, precis vad jag behövde! Efter en skön förmiddag ute i solen så brände Viola sig illa i munnen på varm gröt, sen ramlade Malte ur vagnen och slog pannan i stenplattorna. Det blev en grop i pannan, men som tur var så gick det inte hål i huden. Efter lite kalla ärtor på pannan för att minimera bulan så blev det ett samtal till 1177. De sa åt oss att åka till jouren eftersom han var under halvåret och det kan vara svårt att bedöma ev. hjärnskakning själv på ett sånt litet barn. På jouren så blev han friskförklarad, så vi åkte hem och smakade på lite melon istället. Viola var snäll och matade honom först, men sen så blev han så ivrig att han mer eller mindre kastade sig över henne och då slutade hon vara snäll och åt upp allt själv.
 
 

Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Ännu en helg då det händer mycket, så kul att få följa med i text o bild. Tur det gick bra för Malte när han föll, alltid otäckt sånt. Så härlig bild på honom när han skrattar, då man ser att han är en Axelsson ;) o Viola charmig som alltid, bilden på er är också väldigt fin.

2013-07-07 @ 21:59:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback