Premiärturen med vagnen

2013-07-19 @ 09:34:45
Efter att vi var hos farmor och farfar i Varberg så började vårt husvagnssug vakna till liv igen efter att ha legat i dvala i några år. När det gäller oss så brukar det gå ganska fort när vi väl har bestämt oss så efter några dagars letande på nätet hittade vi en husvagn som hade allt vi ville ha. Så en dag efter Joacims jobb drog hela familjen till Ale och tittade på vagnen, som vi tyckte om direkt. Så hux flux köpte vi den! Behöver jag nämna att sätta på drag på bilen blev Joacims högsta prioritet?!
 
För att bekanta oss med vagnen så bestämde vi oss för att göra en provtur till Holsljunga camping och sova några nätter. Det var väldigt lärorikt.
 
Viola var nog mest exalterad av oss alla och var i husvagnen konstant medans vi packade in i den. Väl framme så bäddade vi upp våningssängen som i vanliga fall är en sittgrupp. Viola som hade paxat överslafen kände sig supernöjd när det var klart.
 
 
Sen var det dags för lunch och den avnjöts i förtältet.
 
Vi hade valt en plats som låg precis bredvid en liten lekstuga och en sandlåda, så Viola hade lite att leka med. Kändes skönt att kunna släppa henne fritt och ändå lätt kunna titta till henne.
 
 
Första morgonen så blev det god frukost med gröt och smörgås, stackars Malte tittade avundsjukt på när Viola slickade den sista sylten från tallriken.
 
 
Sen bar det av mot stranden. Jag och Malte hittade en skuggig plats där vi lekte med lite kottar. Fast sen ville Malte äta kottar och då fick vi göra annat.
 
 
När man är på semester så måste man ju äta glass. Tydligen gäller detta även bebisar på 5 månader tyckte pappa. Så Malte fick smaka på Joacims polkagrisglass och det var tydligen väldigt gott. Viola valde chokladglass som hon slukade utan problem.
 
 
Det var riktigt skönt i vattnet och Viola var mer i vattnet än på land. Även Malte, som var lika röd som en tomat av värme, fick bada för första gången. Först blev han ledsen, men sen när han insåg att man kan plaska så blev det genast roligare.
 
 
 
Lite go kvällsmat med stekt färskpotatis och kycklingspett.
 
 
För att få barnen at somna så gjorde vi så att första kvällen så gick vi en kvällspromenad på motionsspåret på 1,7km. Malte fick typ skallskador av alla rötter som barnvagnen hopade över och somnade först när vi hade gått klart. Viola somnade bra i sin vagn trots alla rötter och grenar. Men när vi sen skulle flytta barnen från vagnen till sängen så vaknade Malte till och tyckte att han sovit färdigt. Fast efter 30-40 minuter så fick vi han att somna om igen som tur var. Sen vågade vi knappt röra oss för att vi var rädda att han skulle vakna igen, så kvällen spenderades i sängen läsandes en bok och Joacim kollade på sin mobil i tystnad. Andra natten hade vi lärt oss och skippade promenaden och la Malte direkt i sin säng när det var läggdags och han somnade jättebra. Viola blev lite trixigare, men när hon började bli trött la vi henne i sin säng och så fick hon se på Ipaden tills hon somnade vilket bara tog några minuter! Denna kvällen vågad vi se på TV med ljudet på =)
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Ha ha ha ha ha...skrattade högt när jag såg Joacims rygg.

2013-07-19 @ 11:57:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback