Midsommar

2012-06-26 @ 20:30:49
I år firade vi midsommar i Lidköping hos mina föräldrar. Det är väldigt skönt att få åka bort några dagar och bara ta det lugnt och ha det trevligt. Vi åkte dit redan torsdagskväll och under bilresan så blev Viola åksjuk för första gången i sitt liv. Först så ville hon inte äta upp sin glass, sen blev hon trött och hängig, strax därefter så kom det lite kräk. Sen kom det mycket kräk, hela bilstolen och hela henne blev kladdig och blöt. Blev att stanna hastigt och lustigt och få ut den skrikade ungen, av med kläderna fram med våtservetterna och fräscha till. Jag och Joacim fick ett bra teamwork och fixade iordning allt fort så vi kunde fortsätta. När vi kom fram blev Viola jätteglad när hon fick se mormor och morfar och lekte och busade tills klockan blev halv tio.


Midsommarafton började lite väl tidigt...halv sex ville Viola gå upp. Det var bara att gilla läget då det var omöjligt att få henne att somna om. Hon frågade bara efter "Lollo" (mormor). Som tur va så vaknade mormor också och följde med ner där det blev välling i soffan. När Viola ätit klart skulle hon gå ur soffan men ramlar framåt och slår i huvudet i bordet. Blev ett jack i ögonbrynet som blödde ganska rejält. Vi kylde fort med kall handduk och is för att få så liten bula som möjligt och det funkade för det blev ingen svullnad alls. Men eftersom såret var lite mer än en centimeter och glipade lite så fick vi åka in och tejpa ögonbrynet. Viola var jätteduktig och blev inte ens ledsen när de tvättade såret. Fast hon ville egentligen inte ha plåster, men efter att det fantastiskt trevliga sköterskan satt ett plåster på "Uff" (Violas gosedjurshund) så gick hon med på att få ett plåster, men bara om jag satte på det!


På eftermiddagen så blev det lunch med sill och potatis (samt grillat för oss icke-sill-fantaster). Innan efterrätten så passade vi och brorsans familj på att dannsa runt midsommarstången i Örthagsparken. Viola tyckte det var kul, men hon ballade ur totalt och sprang som en galning fram och tillbaka och bara skrattade. När vi kom hem igen så fixade jag iordning pavlovan jag bakat tidigare på morgonen. Den blev riktigt god och det blev inte mer än en mumsbit kvar, vilket var ett bra betyg.




Lördagen började med en god frukost och efter det blev det en glass ute på trappan i solen. Lite konstigt att äta glass så tidigt, men det är allt bra mysigt. Efter det blev det en tur till skogen för att gå på upptäcksfärd. Dessvärre upptäckte vi bara en massa mygg, så visiten i skogen blev kort. På kvällen var det släktträff/studentkalas ute hos min kusin Sandra.



Söndagen bjöd på regnigt väder, men vi hittade på lite roliga saker ändå. Till exempel så blev det en tur till Stadsparken för att mata änderna, vilket vi alla tyckte var roligt. När vi hade lekt klart gick vi hem och avnjöt McDonalds-mat innan vi åkte hela vägen hem till Skene igen.

Behöver jag säga att efter en så lyckad helg var det svårt att ta sig ur sängen i måndags för att åka till jobbet!?

Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Vi tyckte också att det var den bästa helgen på länge, det blir ju inte så ofta vi träffas allihop.

2012-06-27 @ 07:53:18

Postat av: Mamma/mormor

Vi tyckte också att det var den bästa helgen på länge, det blir ju inte så ofta vi träffas allihop.

2012-06-27 @ 07:53:49

Postat av: Faster Ewa o Tommy

Vi tycker också det var en trevlig helg hoppas det blir fler

2012-06-27 @ 08:30:12

Postat av: Faster Ewa o Tommy

Vi tycker det också hoppas att det blir flera

2012-06-27 @ 09:28:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback