Julstök och höstblåsor

2011-12-21 @ 21:39:51
Julkänslan hade inte riktigt infunnit sig i helgen så för att göra det lite julfint här hemma så bestämde jag att vi skulle ta fram granen. I vanliga fall så brukar vi alltid klä granen dagen innan julafton, men det var väldigt trevligt att få fram den tidigare! Viola blev nyfiken och ville genast hjälpa till. Allt började bra, men ganska snart så tog busigheten över och det blev lite krossat glas lite här och var... Slutresultatet blev ändå väldigt lyckat, men tyvärr så kommer ju aldrig granen riktigt till sin rätt på foto.

Då har Viola fått ytterliggare en barnsjukdom, nämligen höstblåsor. Det har varit så otroligt mycket sjukdomar på dagis nu det senaste, lycklitvis så slapp vi vattkopporna då Viola hade det redan i somras. Jag upptäckte några små prickar på hennes fot för någon vecka sen, men tänkte inte så mycket på det. Sen så frågade jag på dagis hur höstblåsor ser ut och då sa de att de hade misstänkt att det är det som Viola hade på foten. Många av hennes dagiskompisar som var smittade var hemma med feber och var riktigt risiga. Fast Viola var precis som vanligt. Men för några dagar sen så började hon dregla något otroligt och peta sig i munnen samt att hon har varit ganska ledsen. Först misstänkte jag mera tänder, men när jag tittade ordenligt i munnen idag så hade det kommit blåsor i mungipan och några på tungan. Stackars älsklingen, hon hade bara ätit några få riskorn och 1/4 päron på dagis. Gör antagligen ont i munnen och halsen. Lyckligtvis så gick fiskgratäng ner och självklart vällingen också!
Av någon konstig anledning så blir det nästan alltid en matbild med varje vecka på bloggen. Denna vecka är ett bevis för Violas senaste smakupplevelse...fefferoni! Hon kan äta hur många som helst, så vi måste ta bort burken för att hon ska sluta äta. Udda tös jag har =)

Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

En riktigt fin gran måste jag säga.

Ja att som så liten gilla feferoni måste vara VÄLDIGT udda. :-)

2011-12-21 @ 21:59:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback