Julkaksutdelning och Luciafirande

2011-12-13 @ 20:35:02
Då var det det återligen dags för den årliga julkaksutdelningen! I fredags så kom Violas farbror Richard med familj hit och de hade med sig en julkaka till Viola som blev väldigt uppskattad. Även farmor och farfar var med och firade vilket var riktigt kul. Vi bjöd på burgundisk gryta med ris, och efter maten så var det dags för barnen att få smaka på godiset. Viola petade i sig massor av marsmallows innan hon och sin kusin Riley fick sockerchock och sprang runt runt i huset med varsin barnvagn och kagade varann. Alla vi vuxna satt och hejade på medans de spexade loss. Roligt att kusinerna kan leka tillsammans!


I lördags så kom Violas mormor och morfar på besök. På förmiddagen så var jag och Viola och julpysslade på biblioteket. Efter det så åkte vi till Mc Donalds där mormor och morfar redan väntade. Som vanligt så åt Viola nästan bara strips, men hon lyckades även få några få tuggor hamburgare i sig innan hon blev mätt. På kvällen så åkte jag och Joacim på fest hos några kompisar medans Viola stannade hemma med mormor och morfar. Det var faktiskt första gången som de skulle lägga henne helt själva, men allt hade gått jättebra (men det vissdte jag redan)! 

Det går inte lämna Viola själv innan hon hittar på något bus... I måndags så skulle vi göra pannbiff, men som tur var så hann jag aldrig börja blanda ihop allt innan hon hade satt bunken på huvudet =)


Igår så var det dags för vårat alldeles första luciafirande på dagis. Vi hade fått order om att smyga in genom en bakdörr för att barnen inte skulle se oss. När alla föräldrar var på plats så kom barnen in, men när det var dags för de mindre barnen (däribland Viola) så blev det stopp. Så fröknarna fick leda in dem en och en och visa dem vart deras föräldrar var. Det var ganska lustigt att få se hur Viola betedde sig innan hon så oss. Hon var så försiktig och eftertänksam. När hon sedan såg oss så blev hon glad, men hon sa inte mycket. Efter en liten sångstund och fika så åkte vi hem och bakade lussekatter. Och dom blev riktigt goda om jag får säga det själv!


Kommentarer

Postat av: Mamma/mormor

Lussebullarna ser fantastiska ut.

2011-12-14 @ 05:58:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback