Julkaka och Liseberg jul

2010-12-12 @ 22:13:16

I fredags så var det dags för Viola att få sin första julkaka, denna inhemska tradition som är väldigt viktig att föra vidare. Vi hade också gjort var sin julkaka till Violas kusiner som jag tror de blev nöjda med. Viola tyckte verkligen det var roligt med paket och hon försökte riva av pappret på dom. Hon fick en fin hund som man kan dra i ett snöre och som piper lite då, samt en bok om en liten katt. Efter julkaksutdelningen så fick Viola leka och hon kröp omkring i alla rum och busade. Hon gillade speciellt kusinens musikinstrument som hon gjorde musik med. Utan problem orkade hon vara uppe till lite efter åtta, sen blev hon lite pimpig så vi gav välling och hon somande utan större problem i en resesäng.




Söndagen började underbart då hela familjen hade en mysstund i sängen innan vi gick upp. Viola bara myste och rullade omkring medans vi slumrade ett tag till, sen så åt hon lite välling i sängen medans vi kollade på julkalendern i datorn. Efter frukost var det dags att fixa iordning för att åka till Liseberg jul där vi hade bokat julbord. Det blev buffén på huvudrestaurangen och allt smakade väldigt bra. Det var nog första gången jag åt precis lagom mycket. Fast Viola överraskade oss alla genom att vräka i sig mat. Det började med vörtbröd, sen fick hon smaka på lite kokt lax och potatis. Efter det så åt hon en halv burk mat, vilket är otroligt ovanligt, utan att protestera en enda gång och utan att pilla och gegga runt i maten! Sen så fick hon även testa lite efterrätt, det första blev ris á la malta med saftsås, men det tyckte hon va sådär, kanske var hon redan mätt? När vi vuxna tog efterrätt så råkade Viola få tag på en knäck. Jag lät henne smaka lite och hon blev minst sagt förtjust. Sen så fick hon smaka lite på polkagris och det blev hon besatt av...hon började gråta när vi tog det ifrån henne!




Efter julbordet så åkte vi farfarsbilarna, något som Joacim fantiserat om sen Viola föddes. Både jag och Joacim skrattade hela turen, det var jättekul fast Viola förstod nog inte riktigt, men det var nog kul för henne också. Efter det så ville Joacim köpa det obligatoriska rökta renköttet och jag spelade på diverse chokladhjul utan större framgång. Tyvärr missade Viola det mesta då hon somnade strax efter bilturen och hon sov nästan tills vi åkte hem. Efter ett tag så blev det väldigt kallt, även om vi hade långkalsonger, så vi drack lite varm choklad och passade på att värma oss vid en brasa. Innan vi åkte hem så lyssnade vi även på Peter Jöback som sjöng lite julsånger, vilket var riktigt trevligt!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback