Nu har det gått två veckor sen jag uteslöt mjölk i min kost. Om ett barn har mjölkallergi och symptom som Malte (nässelutslag), så ska det ta ungefär två veckor för att se resultat. Vi tycker faktiskt att vi märkte en skillnad redan efter en vecka, men nu efter två så är det ännu lite bättre. Det där torra, nästan frasiga, som hans hud kändes innan är borta, men på kinderna så är det fortfarande lite rodnad och lite småknottrig. Värst är det i hårbotten, som fortfarande är ganska torr (men helt klart bättre än innan), så nu får han oljeinpackning och massage i hårbotten så fort det känns för torrt. Det har även blivit en förändring av hans mage. Innan kunde han bajsa flera gånger om dagen, men nu så är det snarare några gånger i veckan. Ska bli spännande att höra vad BVC säger och hur vi ska gå vidare med detta.
Det här med mjölkfri kost är ju lite småknepigt. Konstigt nog så blir man ju galet sugen på nån mat som man egentligen inte ska äta. Fast idag så var jag sååå sugen på pannkakor att jag var tvungen att googla upp ett recept på mjölkfria pannkakor. Jag hittade flera recept där de bara bytt ut mjölk rakt av mot havredryck, så det testade jag idag. När smeten var klar så fick den stå och dra lite, men när jag kom tillbaka ut i köket stog Viola och rörde i min smet. Med ett stort leende så sa hon: "Jag socker där" och pekar på min smet. Jag frågar om hon har hällt socker i min smet och får då ett glatt "JA". När jag tittar på bänken så finns där ett saltkar, med massa salt bredvid sig. Jag frågar då igen om hon har hällt i socker (samtidigt som jag pekar på saltkaret) och frågar hur mycket hon hade i. Som svar får jag ett ännu gladare "Ja, mycket". Hmmm, min pannkakssmet var alltså översaltat, men eftersom jag var trött och hungrig, samt hade vanliga pannkakor att göra till resten av familjen så bestämde jag mig för att ställa in smeten i ugnen och hoppas på det bästa. Jag kan ju bara konstatera att det är väldigt svårt att stå emot frestelsen att småäta på en nystekt pannkaka samtidigt som man steker. Fast bara man påminner sig själv varför man undviker mjölk så blir man genast motiverad igen!
När maten var klar så var jag så hungrig så även om min ugnspannkaka var lite översaltat så slank den lätt ner med lite extra söt sylt till. Dessvärre så såg den inte så rolig ut och konsistensen var som gröt. Läste lite mer på nätet sen och hittade flera som kommenterat recepten och skrivit att de inte får sina pannkakor att stelna när de har havredryck i. Hmm, bättre lycka nästa gång?